O iš veidrodžio šiepia iltis bolševizmo dvasia

2014-11-13, 18:52
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Lucyna Schiller Lucyna Schiller

Kai kurie Lietuvos politikai, išdidžiai lakstantys su komunizmo griovėjų aureolėmis, turėtų atidžiai pažvelgti į save veidrodyje. Jie primena ekscentrišką FTB agentą Dale Cooper‘į iš kultinio amerikiečių serialo „Twin Peaks miestelis“. Drąsus gražeiva taip įkyriai kovojo su miestelį kankinančiu demonu, kad blogis pagaliau jį užvaldė. Vieną rytą vietoje gražaus savo atspindžio veidrodyje Cooper‘is pamatė šlykštų priešo veidą. Tokia šokiruojanti pabaiga.

Lygiai tas pat ir kai kuriems mūsų valstybės veikėjams. Giriasi, kad išvarė iš Lietuvos piktą  bolševizmo  dvasią, o ši tuo tarpu kas sekundę šiepia jiems iltis. Iš veidrodžio...

Pavyzdys – konservatorių lyderis Andrius Kubilius, kuris negalvodamas lekia į  pagalbą prezidentei  Daliai Grybauskaitei, bandančiai Lietuvoje atgaivinti velionę cenzūrą. Turiu omenyje kol kas Seimo atmestą, nors konservatorių ir kai kurių liberalų entuziastingai sutiktą, prezidentės  iniciatyvą iki 10 proc. sumažinti Rusijos televizijos kanalų retransliacijas Lietuvoje. Politikas perspėja, kad Kremlius, tarpininkaujant TV, veda su mumis informacinį karą, kelia sąmyšį mūsų „paprastų“ piliečių galvose.

Tik jau ne paprastų. Pavyzdžiui, pats A. Kubilius, kaip nepaprastas  pilietis, šią televiziją tiesiog privalo žiūrėti. Priešingu atveju galėtų pražiopsoti labai svarbų pranešimą, kad Maskva tokiose šalyse kaip Lietuva turi problemų su provakarietišku elitu, ir šios problemos gali būti išspręstos tik plaunant paprastų žmonių smegenis. Šią šokiruojančią paslaptį tiesiai iš televizijos ekrano laidos „Rusija šiandien“ metu A. Kubiliui atskleidė Konstantinas Kosachovas, Rusijos Dūmos Užsienio reikalų komiteto pirmininkas. Nenuostabu, kad konservatorių lyderis negali  atsidžiaugti prezidentės pasiūlytais Visuomenės informavimo įstatymo projekto pakeitimais, kur Dalia Grybauskaitė ragina Rusijos televizijos kanalus pakeisti televizija „oficialiomis ES kalbomis“. Juolab kad ten tiek įdomaus.

„Mes kartu su kolegomis iš Europos Sąjungos, NATO priimame sprendimus, bet ir mūsų gyventojai negauna pakankamai informacijos iš Vakarų erdvės“, – prezidentės vardu skundžiasi jos vyriausioji patarėja Rūta Kačkutė ir aiškina, kad prezidentės iniciatyva neturi nieko bendro su cenzūra. Tai tik „pasiūlymas sukurti Lietuvoje tokias sąlygas, kad gyventojai gautų išsamią ir tikslią informaciją“. Na, žinoma! Jau matau, kaip Lietuvos žiūrovas savanoriškai privalomąja tvarka metasi prie retransliacijos iš Europos Parlamento posėdžio, nes jam, prezidentei paprašius, RTR buvo išjungta.

Tiesa yra tokia, kad esant demokratijai žiūrovui turėtų būti prieinami tiek šis, tiek kiti kanalai ir dar BBC News. Tegul „laksto“ po visus. Ką daryti, jei mūsų elitas nepasitiki prastuomene? Dalis visuomenės „neturi supratimo, kokiomis sąlygomis mes gyvename“, – perspėja R. Kačkutė. O A. Kubilius griaudžia, kad reikalinga „Lietuvos smegenų teisinė apsauga“ nuo Kremliaus televizijos. Nė vienas iš jų nepastebi, kad taip įžeidžia  piliečių inteligentiškumą ir prasilenkia su civilizuotais standartais, kaip antai pasirinkimo laisvė ir prieiga prie informacijos. Net jei kas nors aploja mūsų šalį kaip pasiutęs  kiemo šuo, mes turime teisę žinoti, kas ir ką loja.

Sutinku su ispanų rašytoju Carlos‘u Ruiz‘u Zafón‘u, kad šiuolaikinė televizija yra „paprastas kelias suidiotėti“, tačiau tai nereiškia, kad ją reikia uždrausti. Problema yra ta, kad Rusijos televizija be kvailinančių niekų gali pateikti savo žiūrovams tikrai žavių pramogų, todėl Lietuvoje ji taip mielai  ir žiūrima. O kad bando indoktrinuoti žiūrovus? D. Grybauskaitė, A. Kubilius ir R. Kačkutė nėra  išskirtiniai, tai matantys ir suprantantys. „Paprastas Lietuvos pilietis“ taip pat nesisiurbia į šią televiziją beprotiškai ir bevališkai tarsi varlė į purvą. Jis yra pakankamai protingas, kad junginėdamas kanalus pulteliu nuo lietuviškojo LNK iki rusiškojo RTR išlaikytų sveiką protą ir kritiškumą to, ką mato ir girdi, atžvilgiu. Atėmus iš jo šią galimybę, surastų uždraustą vaisių internete. Nebent mes kariaujame tokį baisų informacinį karą ir taip nepasitikime savo smegenimis, kad paieškosime botago  ir internetui.

Lucyna Schiller

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24