Druskininkų LIKE ženklas - patinka ar nepatinka?

2014-11-08, 17:37
Įvertinkite šį įrašą
(16 balsai)
Druskininkų LIKE ženklas - patinka ar nepatinka? © l24 (Nerijaus Pugačiausko nuotr.)

Apie lapkričio 7 dieną Druskininkuose įžiebtą LIKE ženklą kalbėta, rašyta ir diskutuota daug. Tačiau, kaip sako, geriau jau vieną kartą pamatyti, nei šimtą kartų išgirsti.

LIKE ženklas, deja, teturi tik pompastišką istoriją, nes realybėje jis - beveik nematomas. Didelis, švytintis, aukštai iškeltas ant „Snow arena" pastato fasado garsusis LIKE'as šviečia kažkur į gūdaus miško pusę.

Miesto svečiai, atvykę pasižiūrėti naujojo stebuklo, sumišę sukinėjasi apie „Snow areną"  ir niekaip negali rasti, ko ieško. Ir kaip čia yra, kad 8,5 metrų aukščio ir 57 metrų ilgio ženklas - nepastebimas?

Mes, druskininkiečiai, bent jau drąsiai dairomės naujojo objekto, ir, apsukę ratą apie „Snow areną", galiausiai pamatome LIKE'ą - pamiškėje, šalia blerbiančių techninių įrenginių, iš kurių kamuoliais į orą virsta garas. Norėdami ženklą nufotografuoti, brendame į miško samanas. Gaila, tačiau patiems įsiamžinti prie LIKE'o neįmanoma - ženklas pernelyg aukštai.

Vis dar kupini vilties, kad tai - dar ne visa LIKE ženklo magija, skubame į miesto centrą - iš čia vaizdas, tikimės, bus geresnis. Deja, sustoję netoli M.K.Čiurlionio meno muziejaus ir išsitraukę fotografavimo įrangą, nupleškiname tik kelis išsiliejusius, miglotus LIKE atvaizdus. Laimei, ne mes vieni supratome, kad ženklas tiesiog yra per toli. Išskydusios nuotraukos, pastebėjau, žiniasklaidoje buvo pridėtos ir prie tų tekstų, kurie šlovino LIKE ženklo prasmę ir grožį.

Važiuojant M.K.Čiurlionionio gatve, ženklas pasimato vos kelioms sekundėms, sužiba tamsoje, ir tuoj vėl prapuola, tarsi nė nebuvęs.

Man atrodo, tokia ir viso šio reikalo prasmė - kadangi prie LIKE'o nei pats įsiamžinsi, nei šiaip kokybišką kadrą pagausi, tai ir telieka jį pamiršti. Juk net ir tas kelias šlovės akimirkas, kai ženklas buvo įžiebtas, sau nušviesti susiglėbė kurorto valdžia.

Gintarė Pugačiauskaitė

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24