Susimetimas seneliui

2014-10-15, 15:52
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Tadeuš  Andžejevski Tadeuš Andžejevski

Landsbergis jaunesnysis – Gabrielius, – senelio  Vytauto  anūkas,  drąsiai pakeitęs Lietuvos EP narį, dar  nespėjo sušildyti vietos naujame poste, o  jau pabandė išsiskirti.

Budrus viskam, kas susiję su Rusija, savo pensininko protėvio stiliumi pasiūlė idėją (Europos Parlamento rezoliucijos forma), kaip neleisti parduoti Prancūzijos „Mistralio“ Maskvai.   Landsbergio  jaunesniojo idėja yra paprasta ir tuo pačiu geniali. Prancūzija atsisako parduoti Rusijai ultramodernų karo laivą (kainuojantį milijardus), bet kad dėl šio donkichotiško poelgio nepatirtų  nuostolių, visa Europa turi jai atlyginti galimą žalą. Kaip? Paprastai. – Mes susimetame  „Mistraliui“, – ragina  rezoliucijoje Gabrielius Landsbergis. Tegu  kiekvienas ES pilietis duoda  po eurą – ir  bus po reikalo, tikina senelio anūkas (kiekviena šalis sumokės už laivą proporcingai jos įnašams į ES, kas Lietuvai bus kaip tik euras „nuo galvos“, skaičiuoja sumanytojas).

Na, mielai „ištrauksiu piniginę“ ir dalyvausiu akcijoje, nes tikslas kilnus, ir, galų gale, „Mistralio“ bendrasavininku būti taip pat ne bet kas. Gal į kokį mokomąjį reisą kada nors pateksiu. Bet kol išleisiu tą savo eurą, norėčiau paklausti. Po kieno vėliava plaukios „sudėtinis“, vertas milijardų  desantinis karo laivas, kas jam vadovaus ir, apskritai, kieno jurisdikcijoje jis atsiras. Nes jei ES, man atrodo, kad savo laivyno kol kas ji neturi.

Be to, kausimas yra grynai retorinis, nes didinga Prancūzija net nenori girdėti, kad kas nors  apskritai Europoje dėl jo diskutuotų. Europos Parlamento narį  Gabrielių traktuoju nerimtai ir iš aukšto, todėl iš jo vertingos iniciatyvos gali nieko neišeiti. Bet aš europarlamentaro vietoje  nenuliūsčiau, juo labiau kad  yra kitokia  idėja, kai kalbame apie  viešuosius  susimetimus.

Gabrieliau, turbūt ten, Briuselyje, neskaitai lietuviškų laikraščių, nes kitaip turėtum žinoti, kad senelio padėtis sunki. Pasak vietinės žiniasklaidos, Lietuvos valdantieji turi problemą. Kalba yra apie tai, kad Vytautas Landsbergis baigė (kaip žinai) karjerą Briuselyje ir visam laikui grįžo į šalį, kurioje priprato būti saugomas. Tačiau problema yra ta, kad Lietuvos teisės aktai numato, jog „iki  gyvos galvos“ valstybės lėšomis yra saugomi tik buvę prezidentai. Landsbergis vyresnysis noriai pasinaudotų šia privilegija, bet, kaip mes visi Lietuvoje žinome, niekada mūsų šalies prezidentu  (nepaisant stiprių pastangų) nebuvo. Apsauga jam teisiškai nepriklauso, nors tas neneigia, kad ji  jam  reikalinga.  Kitaip  žmonėse  būtų baisu  pasirodyti.

Iki šiol V. Landsbergis buvo saugomas, bet ne pagal įstatymą, o autoriniu Vidaus reikalų ministro  sprendimu. „Iš pagarbos“, – kaip motyvavo pats ministras. Tačiau dabar, po Europos Parlamento nario grįžimo į tėvynę visam laikui, saugumo paslaugų kaštai daug kartų didėja ir, kaip apskaičiuota, per metus gali siekti daugiau nei 940 tūkst.  litų. VRM šefas verkšlena užtikrindamas, kad tokių pinigų neturi, o parlamentarai, nepaisant daugkartinių įkyrių konservatorių pastangų,   nesutinka suteikti V. Landsbergiui prezidento statuso.

Taigi yra patas. Ir nematau čia kitos išeities, Gabrieliau, kaip paskelbti bendrą Lietuvos susimetimą  seneliui. „Mistralis“ kol kas palauks, o seneliu reikia rūpintis.

Tadeuš  Andžejevski

Komentarai  

 
#7 Vizitor 2014-11-17 13:28
Yra zmoniu, kuriems tiesa yra svarbi del pacios Tiesos. Bet yra zmoniu, kuriems ju ego "tiesa" turi atnesti kazkokia nauda. Tokius vadinu zodiniais sukciais.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#6 Vizitor 2014-11-17 13:11
Gabrieliaus Landsbergio siulymas , kad NATO valstybes nupirktu MISTRAL isties labai geras. Bt prie Lenkijos krantu, kol jos seima valdo Sikorskis, sutinku su autorium, tikrai nesaugu statyti Mistral. Geriausia ji butu statyti prie Svedijos krantu.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#5 vizitor 2014-11-17 13:04
maciau Landsbergi ne vienam renginy, o taip pat Kestucio Milkeraicio, bei rasytojo Romualdo Granausko laidotuvese Šv.Jonu baznycioje, kur ji atvezes vairuotojas, net neuzejo vidun. Tai apie kokia apsauga kalbate?

Aisku, Landsbergis padare milziniska darba. Sugriove Rusijos uzmacias Europoje vien tuo, kad su Zingeriu, Havelu, Klintonu ir kitais ismintingais vyrais pasirase PRAHOS DEKLARACIJA, sulyginusia naciu nusikaltimus zmonijai su stalinistu nusikaltimais zmonijai. Uz tai jo nekencia buve NKVD ir KGB vyrukai, nes nebegali persekiot ir sodint uz grotu istoriku, kurie nepritaria ju pateiktai oficiaiai istorijos versijai. O ir daug kitu dalyku si deklaracija pakeite. Mes jau nebesame kazkoks ideologinis kazkieno conspiracy projektas.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#4 vizitor 2014-11-17 12:58
budrus viskam, kas susije su Lenkija, ponas Tadas pasalino straipsni su mano kuo geriausiais pasiulymais ivesti istorijos fakultete praktikos kursa,kuriuo metu studentai galetu pasiknaisioti archyvuoe ir sudaryti ne tik Grigaiciu kaimo gyventoju kilmes geneologini medi.

Is auksto i Landsbergi ir kitus lietuvius ziurinciam ponui Tadui matyt nepatiko toks pasiulymas, nes paaisketu, kad jis pats yra prarades tikrasias savo saknis su tikruoju identitetu irtai, kad Lenkija sugere Lietuvos krauja ir kad Europos slovingiausia Gediminaiciu/Jogaila iciu dinastija yra sbeiko lietuvisko kraujo injekcija Europai, o visu kaimynu apkramtyta Lietuva zemelapyje liko panasi i sirdi. Ir tai Europos sirdis.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#3 Lamutis 2014-10-26 09:42
Seniui su ožio barzdele neduočiau nei cento. o valstybė laisva ranka nori jam apsaugą padididnti?
Ir taip beretininkai jo šeimą neblogom pajamom aprūpino išsiųsdami jojo vaikaitį į EP.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#2 Domas 2014-10-18 08:58
Geras Andžejevskio komentaras, pasijuokiau nuoširdžiai. Autoriaus tekstas puikiai parodo iškreipta landbergistų mastymą.
Manau šiai partijai ateina galas.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#1 Libertaras 2014-10-15 19:13
Eilinis bandymas įkasti.Įvairiaspalvi ai šuneliai loja ,bet vežimas važiuoja.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24