Atsuktos nugaros – nugręžtos akys

2014-06-28, 17:15
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
V.P.Andriukaitis/andriukaitis.lt nuotr. V.P.Andriukaitis/andriukaitis.lt nuotr.

Šiandien, teikiant diplomus, kelios dešimtys studentų surengė protestą – diplomų teikimo ceremonijos metu atsuko nugaras.

Didžiuojuosi šių jaunų žmonių drąsa!Tuo metu, kai karaliauja abejingumas ir nuobodulys, matyti entuziastingą jaunimą yra labai geras ženklas. Juk studentija tokia ir turi būti: energinga, drąsi, norinti geriau ir teisingiau visiems. Tokie buvome ir mes: laužantys senas ir kuriantys naujas taisykles.

Bet gal reikėtų įsigilinti į tai, ką darai? Ar taisyklė „ką darai – daryk gerai“ nebegalioja? Kaip galima protestuoti prieš valstybės užsakymą ir neraudonuoti, kai:

  1. „Valstybės užsakymo“ likimą sprendžia Konstitucinis Teismas, kuris ir atsakys, galimas toks sprendimas ar ne, aptars esmines aplinkybes.
  2. Jei ir bus valstybės užsakymas, studentai su jo sąlygomis bus supažindinti iš anksto, kad galėtų tinkamai pasirinkti studijas.
  3. Valstybės užsakymas neatsiejamas nuo nemokamo mokslo.
  4. Jei bus valstybės užsakymas, kartu bus ir socialinis paketas: geresnė alga? lengvatos būstui ir transportui? pagalba atvykstantiems su šeima? Tarkimės!
  5. Valstybės užsakymas remsis terminuota sutartimi.
  6. Valstybės užsakymas bus susietas su mediko tobulėjimu: jį priimančios gydymo įstaigos užtikrins realią praktiką, o ne stovėjimą už garbingų nugarų.
  7. … ir dar eilė kitų sąlygų, su kuriomis susipažino, kurias su mumis jau ne kartą aptarinėjo studentų, rezidentų ir jaunų specialistų atstovai.

Klausiu aš būsimų medikų, ko jūs siekiate: sklandžiai veikiančios, teisingos sveikatos apsaugos sistemos ar spragų ir landų, kuriomis jūs, gudriausieji, galėsite pasinaudoti?

andriukaitis.lt

Komentarai  

 
#2 ROMAS 2014-07-17 17:27
reikalinga uz moksla atidirbti pagal nurodyma-paskyrima pagal igyta specialybe klajoti paskui ogal patiks susiras gyvenimo drauge kiek daug veteranu perteiks nauju zyniu dirbti
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#1 Gaila 2014-07-01 17:26
Andriukaičio, šitas žmogus galėjo sutvarkyti sugriautą sveikatos sistemą, bet nori juo atsikratyti, o studentus, kurie mokosi už mūsų pinigus, būtina siųsti atidirbti ten, kur reikia 5 metus, o tada tegul keliauja kur nori, gana ponų vaikams misti iš vargšų kišenių.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24