Šalį sužlugdė ne virusas, o rinkimai

2020-10-28, 13:29
Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Gintarė Pugačiauskaitė Gintarė Pugačiauskaitė Nerijaus Pugačiausko nuotr.

„Koronavirusas viską sugadino, pasaulis eina velniop“, sako man buto, kuriame gyvenu, šeimininkė, kai paprašau jos sutaisyti lašantį čiaupą. Logika tokia – viskas blogai dėl viruso, tai jau ir čiaupas nebesvarbus.

Tiesiog riskimės visi žemyn.

Pripažinsiu, kad viruso aš nebijau, nes nuo jo galima apsisaugoti. Yra dezinfekcinis skystis, kaukės, pirštinės, tinkama higiena, atstumo laikymasis.

Bijau žmonių abejingumo. Tai jis viską galutinai sunaikina.

Tai liečia tiek koronavirusą, tiek kitus, dar svarbesnius dalykus. Nes dėl abejingumo pirmiausia ir plinta virusas. Kažkas neužsidėjo kaukės, nenusiplovė rankų, karščiuodamas išėjo į darbą.

Taip, virusą išplatino abejingieji.

Lyg dar visko mūsų šalyje būtų per mažai, pandemijos akivaizdoje atėjo rinkimai. Kurie buvo tiesiog parodija. Ir ji vis dar, deja, nesibaigia. 

Čia žmonių abejingumo mastas pasiekė naujus rekordus.

Kai A.Valinskas „Delfi TV“ laidoje ėmė raginti šaudyti žmones – taip, tikrai šaudyti, net nebandydamas to paslėpti po kokia subtilesne metaforų kalba, kad taip šlykščiai neskambėtų, Lietuvoje viskas iš esmės pasikeitė.

Aš Jums kartoju – viskas jau nebebus, kaip anksčiau.

Jei mes žiniasklaidos priemones turime tam, kad jos transliuotų raginimus žudyti, tai kokioje šalyje gyvename?

Jei mes stebime tokių laidų turinį ir mums čia viskas atrodo gerai, tai kas tokie esame?

Taip, aš manau, kad blogiausia yra ne Valinsko žodžiai, o reakcija į juos. Daugeliui tai nė neužkliuvo. Jei žmonės ir atitinkamos valdžios institucijos imtųsi priemonių, tokie išsišokėliai tuoj nurimtų ir anokia čia bėda.

Bet pas mus viskas yra kur kas blogiau. Jei žmonės būtų tik abejingi, jie gal išvis nežiūrėtų tokių laidų. Bet jie tikrai žiūrėjo, o žiūrėdami galvojo. Ką galvojo, bijau ir interpretuoti. Kai kurie netgi mano, kad čia viskas gerai, viskas normalu.

Tai taip manantiems aš turiu žinutę. Ir štai tuoj sumodeliuosiu situaciją.

Jei mūsų šalyje yra normalu sakyti, kad vienus ar kitus žmones reikia sušaudyti ir visuomenei tai nekliūva, vadinasi, tokius pasakymus galima vartoti visur.

Pavyzdžiui, jeigu pedagogas, dirbantis mokykloje ir mokantis Jūsų vaikus, ateitų ir pasakytų, kad juos reikia sušaudyti, po vieną, ar irgi manytumėte, kad čia viskas gerai?

Daugau situacijų nebemodeliuosiu, nes pasakiau viską.

Nusiimkite galiausiai abejingumo kaukes ir užsidėkite medicinines.

Tik tada imsime sveikti.

Gintarė Pugačiauskaitė (lietuvių kalbos mokytoja, komunikacijos dėstytoja, žurnalistė)

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24