Spausdinti šį puslapį

Apie kompromituojantį elgesį pandemijos metu

2020-04-14, 11:00
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Laurynas Kasčiūnas užsipuolė Dainių Gaižauską pastarojo surengtos spaudos konferencijos metu Laurynas Kasčiūnas užsipuolė Dainių Gaižauską pastarojo surengtos spaudos konferencijos metu fot. lrs.lt

Krizių laikais išryškėja žmonių pozicijos. Tai pasakytina visų pirma apie politikus, kurie juk yra atsakingi ne tik už savo ir savo šeimos likimus, bet dažnai ir už visos valstybės likimą.

Šiandien išgyvename didžiausią tiek sveikatos krizę, tiek netrukus prasidėsiančią didžiausią nuo praėjusio amžiaus ketvirtojo dešimtmečio Didžiosios depresijos laikų ekonominę krizę. Tad dabartinė situacija reikalauja išskirtinio atsakingumo ir iš valdančiųjų, ir iš opozicijos, kuriai reikėtų konstruktyviai rodyti į Vyriausybės klaidas ir teikti savo siūlymus.

Dabar Lietuvos opozicija atrodo lyg tarp trijų pušų pasimetęs keliauninkas. Viena partija sunkiais pandemijos laikais, kai visas pastangas ir energiją reikia skirti pagalbai žmonėms, reklamuojasi ir kartu leidžia mokesčių mokėtojų pinigus politinei reklamai televizijoje. Kita partija – konservatoriai – žvaliai ir atkakliai organizuoja raganų medžiokles. Kaip neseniai  kalbėjo sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, tiesiog užverčia ministeriją laiškais ir skundais, priversdami jos darbuotojus atsakinėti dažnai į absurdiškus raštus. Taip, žinoma, atitraukdami ministeriją, kuriai tenka visa kovos su pandemija našta, nuo darbo kovoje su koronavirusu. Reikėtų priminti, kad konservatoriai, kai patys stovėjo prie valdžios vairo 2008-2009 metų krizės laikotarpiu, sprendė problemas, naktį priimdami nutarimus kelti mokesčius ir karpyti skurdžiausiai gyvenančiųjų pensijas. Tada parodė, kokie jie krizių „ekspertai“, kai Lietuva turėjo didžiausią BVP nuosmukį Europoje.

Vienas pirmaujančiųjų ieškant skylės, kur jos nėra, yra parlamentaras Laurynas Kasčiūnas, kuris savo „kompetenciją“, intelektinius „pranašumus“ ir „rūpestį“ žmonėmis parodė per paskutinę savo konferenciją Seime. Tuo metu, kai kiti teikė dalykiškus pasiūlymus dėl įstatymų, siekdami sunkmečiu padėti žmonėms (kad ir atidedant mokestį už senų automobilių naudojimą, kaip tai padarė LLRS-KŠS atstovai), Kasčiūnas per visą savo konferenciją reiškė susirūpinimą dėl to, ar pajutęs sveikatos problemas parlamentaras iš politinės konkurencijos Dainius Gaižauskas teisėtai atliko testą koronavirusui nustatyti. Tai, anot Kasčiūno, mūsų šalyje yra valstybinės reikšmės klausimas.

Per tą pačią konferenciją konservatorius daugybę kartų susikompromitavo, kai atsakydamas į sau nepatogų klausimą, tiesiai internautams pareiškė, kad jis iš principo yra prieš tai, kad lenkai gautų ministerijų portfelius Lietuvoje. Prisipažino, kad savo politinėje karjeroje jis darė viską, kad marginalizuotų Lietuvos lenkų politinę įtaką. Ką gi, tikras „europietis“ tas Kasčiūnas. Tik „Odę džiaugsmui“ giedoti, tiesa, su priedainiu „Lietuva lietuviams“.

Vilniaus krašto savaitraštis

Komentuoti