Gyvenimas niekada nebus tobulas

2020-02-21, 11:49
Įvertinkite šį įrašą
(5 balsai)
Gyvenimas niekada nebus tobulas Nerijus Pugačiauskas

Šiais laikais laimės ieškojimas yra dažna veikla. Tai skamba labai gražiai, įkvepiančiai ir prasmingai.

Internete ir spaudoje „plaukioja“ begalė straipsnių su antraštėmis: „Kaip būti laimingam“, „Kaip atrasti laimę“, „Kokia yra laimės formulė“, „Kaip pačiam susikurti laimę“.

Iš tokių frazių lengva manyti, kad jei viską darysite tinkamai, užsiimsite konkrečiais (nurodytais) dalykais, stebuklingu būdu tapsite laimingi. Tarytum savo gyvenimą susidėliosite kaip dėlionę, kurios dalys bus „laimę kuriantys dalykai“, o ją užpildę pasieksite tikslą – absoliučią laimę.

Taip pat reikia turėti omenyje, kad laimė bus ateityje, bet dar ne dabar, nes daug ko trūksta.

Dar nesikeliate 5 ryto ir neinate medituoti, neatliekate jogos, nevedate „ryto puslapių“, nesigaminate itin sveikų pusryčių, negeriate arbatos skaitydami knygą apie asmeninį tobulėjimą, neinate pasivaikščiot ryte po miškelį, nesiprausiate po karštu (arba šaltu) dušu ir t.t.

Nors galbūt jūs ir būsite laimingesni, propaguodami šias populiarėjančias veiklas, kurios, tikiu, daugeliui padeda žengti link laimingesnio gyvenimo, tačiau noriu pabrėžti, kad nebūtina daryti viso to.

Aš noriu, kad suprastumėte, jog nebūtina daryti tam tikrų dalykų, kurie kitiems žmonėms suteikia laimę. Paskaitę internete straipsnių, „postų“, išgirdę įvairių nuomonių apie tai, kas neša laimę, neretai griebiamės tai išbandyti ir patys. Tik, deja, taip pat neretai liekame nusivylę.

Kodėl?

Jūsų laimė formulė yra unikali tik jums. Du žmonės gali gyventi labai skirtingai, tačiau abu gali būti labai laimingi.

Vieniems suplanuotos dienos įneša stabilumo, ramybės ir pastovumo jausmą, o kitiems įvaro dar daugiau streso, nes jaučiasi suvaržyti ir įpareigoti daryti tai, ką pasižymėjo.

Vieniems rašymas leidžia išlieti savo minčių srautą ir aiškiau suvokti tai, kas jiems neduoda ramybės, o kitiems tai tampa prievarta, kuri sukelia dar daugiau problemų – priešingybė tam, ko siekėme.

Išbandyti naujus dalykus yra nuostabu, tačiau propaguoti juos net tuomet, kuomet tai neteikia laimės ar yra atliekami prievarta, nėra naudinga. Ypač jeigu kalbame apie įpročius, gyvenimo būdą, kuriuos turime galią formuoti patys.

Be abejonės, eksperimentuoti ir atrasti yra be galo svarbu, bet dar svarbiau yra atsikratyti tų įpročių, gyvenimo būdo elementų, kurie nepadėjo ir nepraturtino jūsų gyvenimo.

Laimės kūrimas yra daugialypis ir susideda ne vien tik iš malonių, mums patinkančių, lengvai įgyvendinamų užduočių, todėl kurdami laimingą gyvenimą turėtume žiūrėti kur kas plačiau. Įgyvendindami savo planus, siekdami tikslų privalėsime daryti ir tai, kas mums yra priešingybė malonumui, atsipalaidavimui.

Ką aš tuo bandau pasakyti?

Laimės ieškojimas nėra malonumų ieškojimas. Manau, būtent čia daugelis ir suklysta. Manoma, kad turėdami gyvenime kuo daugiau malonumų, būsime tuo laimingesni, tačiau tik iki tam tikros ribos. Gyvendami daugiausia malonumais būsime toli nuo laimingo gyvenimo.

Iš esmės gyvenimas niekada nebus tobulas ir neatrasime tos vienintelės absoliučios laimės formulės. Ir dėl to nereikėtų jaudintis, nes turbūt taip ir turi būti.

Man svarbiausia nepamiršti, ką reiškia jaustis laimingam, ir gyventi taip, kad jausčiau prasmę bei turėčiau tikslų, kurie vestų mane pirmyn.

Nerijus Pugačiauskas

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24