O rezervate net žemė dunda

2014-02-27, 10:16
Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)

Aloyzas Sakalas ilgisi tų laikų, kai jis buvo puikus Lietuvos politikos įžaidėjas, o veikiau to, kaip jį  anuomet kai kurie vadino „didžiuoju inkvizitoriumi“.

Laimingiausias jis buvo pirmininkavimo laikinojo Seimo nacionalinio saugumo komitetui metu, kai  būdamas žiniasklaidos Jupiterių dėmesio centre į politinį laužą tempė tuometinį prezidentą Rolandą Paksą. Po tokio maudymosi šlovės spinduliuose vidutinis ankstesnės kadencijos europarlementaro vaidmuo turėjo būti didingo paukščio vaidmuo, bet jis tai kažkaip iškentėjo. Jam net patiko, nes startavo kitai kadencijai.

Kas gi atsitiko, kai kitai kadencijai nedėkinga tauta EP mandato A. Sakalui nesuteikė. Jis turi pasitenkinti Lietuvos socialdemokratų partijos garbės pirmininko titulu, kas, kaip matyti, labai jį nervina. Tad vėl veržiasi į didelio įžaidėjo ir inkvizitoriaus vaidmenį.

Prieš kelias dienas šaukė valdančiajai koalicijai (cituoju DELFI portalą ), kad „kol dar ne per vėlu“, atsisakytų „LLRA paslaugų“. Iš šios retorikos išeitų, kad Rinkimų Akcijos politikai šioje koalicijoje kažkam tarnauja. Jie nešioja skeptrą už Ministrą Pirmininką Algirdą Butkevičių arba gal pakiša jam sprandą, kai šis balnoja arklį? Bet ne. Ir būtent jų sprandų kietumas kelia A. Sakalo pamišimą. Lietuvos Lenkų Rinkimų Akcija prisijungė prie koalicijos su sąlyga, kad į vyriausybės programą  bus įtraukti jos rinkėjų postulatai, ir todėl ragina griežtai laikytis šio susitarimo. O A. Sakalas griaudžia, kad jo partija davė chamams ir auksinį ragą, ir skrybėlę su plunksnomis, o chamai tos dovanos neįvertino. „LLRA neišnaudojo istorinės galimybės, kurią gavo pakviesti į valdančiąją  koaliciją, kad bendrai spręstų visų Lietuvos piliečių ekonomines ir socialines problemas, be kita ko,  ir lenkų“, – teigė atšiauriame akibrokšte, pavadintame „LLRA kvietimas į koaliciją – tai politinė klaida“.

Matyti, kad nuo jo paspruko ne tik Rinkimų Akcijos programiniai siūlymai spręsti visų piliečių problemas, bet ir daugybė jos pasiekimų šioje srityje. Primenu, kad būtent LLRA Seimo narių  iniciatyva Seime „praėjo įstatymas“ dėl vietinių kelių finansavimo padidinimo 25 proc., kad tai jų  balsų dėka bus padidintos socialinės išmokos daugiavaikėms motinoms ir sumažintas  PVM turizmo sektoriui, todėl tas sektorius galės plėstis ir kurti naujas darbo vietas... Galėčiau tęsti, bet ne mano vaidmuo yra politinių sakalų tobulinimas.

Kad norintis tapti panašus į V. Landsbergį kairysis politikas negali pastebėti  Rinkimų Akcijos darbo visos Lietuvos labui rezultatų, aš nesistebiu. Horizontą jam užstoja putos. O putoja  Aloyzas Sakalas dėl to, kad prie viso to LLRA nei sau, nei koalicijos partneriams nenusileidžia dėl nacionalinių  problemų, „nors ji žino, kad Lietuvoje aukščiausias įstatymas yra LR Konstitucija“.  O ji žino, žino, pone A. Sakalai. O ką, jūsų partijos kolegos nežinojo, kai kvietė LLRA į koaliciją tam tikromis sąlygomis? Kai jie žadėjo, kad netrukus liks tik bjaurus mažumų problemų prisiminimas?  Nesusipažino anksčiau su Konstitucija ar apžavėjo koalicijos partnerį tuščiais pažadais, o paprasčiau kalbant – melu?

Kalbant apie melą... Lietuvos socialdemokratijos sakalas yra labai pasipiktinęs, kokią teisę turi „Lenkijos rezervato gyventojai“ (taip apibrėžia Vilniaus kraštą) nebaudžiami kaltinti melu Respublikos Prezidentę. Būtent taip – pagarbiai ir didžiosiomis raidėmis – cituojamoje publikacijoje vadina Dalią Grybauskaitę. Tą pačią, kuriai ką tik reikalavo apkaltos (oi, ilgimasi „didžiojo inkvizitoriaus“ vaidmens) skelbdamas, kad jo numuštas R. Paksas „jos fone buvo angelas“. Tą pačią, apie kurią šį mėnesį teigė, kad ji mieluoja apie savo praeitį. Matyt, turi Prezidentė Dalia Grybauskaitė kalbų ir veiksmų monopoliją. Lenkų kilmės piliečiai privalo tik dievinti jos Ekscelenciją, kad ir ką abejotina padarytų ar pasakytų.

Dar keli sakiniai apie tai, ką politikas vadina „lenkų rezervatu“. A. Sakalas negali suprasti, kaip  atsitinka, kad Vilniaus kraštas metų metus yra ištikimas vienai partijai. Iš to bejėgiškumo bjauriai  įžeidinėja jo gyventojus. Įtaria garbės ir orumo stoką bei nesugebėjimą savarankiškai mąstyti.

Turiu jį nuvilti. LLRA populiarumas Vilniaus krašte būtent yra jo gyventojų protų aštrumo rezultatas. Nuo kadencijos iki kadencijos jie tiki partija, kuri neturi savo sąskaitoje jokių skandalų ar korupcijos aferų. Imponuoja jiems ir Rinkimų Akcijos politikų pasaulėžiūra. Įrodymas? „Rezervato“ lenkų mokyklose pastebimas net 100 proc. tikybos pamokų lankomumas. Taip pat tikinu, kad ne vien dvikalbių lentelių gynimu gyvena Vilniaus krašto liaudis. Naudojasi priemokomis už vandenį ir šildymą, parama mažoms ir vidutinėms įmonėms, moka mažesnius mokesčius už žemės ūkio paskirties žemę, taip pat pastebi investicijas į infrastruktūrą to, ką A. Sakalas vadina „rezervatu“. O jis užuot įžeidinėjęs galėtų pagalvoti, kodėl sostinės gyventojai kuriasi šiame „rezervate“ su tokiu entuziazmu, kad net žemė dunda?

Lucyna Schiller

Komentarai  

 
#2 Andžej 2014-03-07 11:40
Ši veikėja visai nusišneka , visų pirma ne Vilniaus kraštas o Vilnija ,kaip '" gera " jame gyventi ,nors 50 prc,šie rajonai gauna dotacijų iš respublikinio biudžeto nors ir apmoka Vilniaus rajono savivaldybė už vandenį ,šildymą kitų Lietuvos gyventojų sąskaitą nes dotacijos tai yra tie surinkti pinigėliai Lietuvos žmonių o savivaldybė perpaskirstant atiduoda juos varganiems Vilniaus rajono gyventojams. Realių darbų iš LLRA telkiant investicijas, mažinant bedarbystę ,pašalpų gavėjų skaičių,sprendžiant socialinius klausimus ( girtuoklystę,nėra pirčių kur žmonėms nusiprausti,trūksta socialinio būsto). Taip ,kad nėra ko girtis ,reikia užsimti ekonomika ,žmonių gerove o neskalambinti visais varpai lentelės ,lentelės ,pavardės . LSDP garbės pirmininkas ,profesorius Aloyzas Sakalas teisus, pagarba Jam.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#1 Deivis 2014-02-27 13:55
reiketu sita straipsni ir delfi perspausdinti, kad sakali suprastu viena ir paskutini karta.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24