Ar aplink mus - vien priešai?

2014-01-27, 06:49
Įvertinkite šį įrašą
(26 balsai)

Vieni žurnalistai rašo tada, kai nori paskelbti tam tikrą informaciją. Kiti rašo, nes kažkas jiems taip liepė. Bet vis dėlto prasmingiausias tas straipsnis, kurio tikslas – reagavimas į neteisybę. Su šia intencija rašau ir aš.

Taip jau susiklostė, kad pastaruoju metu patyriau nemalonių situacijų. Mokiausi magistrantūroje – dėstytojai rėkė ir ujo. Nuėjau į kelis darbo pokalbius - vėl visiškas amoralumas: darbdaviai nekreipė dėmesio nei į mano diplomą, nei į šešerių metų patirtį žiniasklaidos srityje, tik ieškojo, kaip pasityčioti. Pavyzdžiui, pareiškė, kad netinka mano manikiūras...Po šių skaudžių patirčių ėmiau mąstyti: kiek tokių bjaurių engėjų yra aplink mus?

Taip jau yra, kad aukštumos dabar atsiveria tiems, kurie pelnosi iš kitų žmonių nelaimių: apgaudinėja, meluoja, išduoda, niekina. Net atrodo, kad mūsų šalyje būti bjauriu melagiu, kuris žemina kitus – visiškai normalu. 

Esu tikra, daugelis jūsų, skaitytojų, kasdieną einate į paskaitas pas dėstytojus, kurie jus kritikuoja ar žemina. Kai kuriems iš jūsų darbe vadovauja tikri tironai. O kiek dar bjaurių, paniekos pilnų straipsnių jūs kasdieną perskaitote spaudoje!

Iš savo asmeninės patirties galiu pasakyti, kad bene labiausiai ir esu nusivylusi šiandienine žiniasklaida, kurios pagrindinis variklis – viešas kitų žeminimas ir drabstymasis purvais. Niekaip negaliu suprasti, kokiu pagrindu kai kurie rašiniai gali papulti į naujienų eterį. Vienas paskutiniųjų labiausiai mane šokiravusių rašinių – tai lrytas.lt portale publikuotas straipsnis „Lietuvos lenkės atkirtis V.Tomaševskiui: gana!“. 

Mane apstulbino ne šios rašliavos turinys (nes į jį net neverta gilintis), bet jo anonimė autorė, pasirašiusi tik Renatos vardu. Kaip vienas populiariausių portalų gali skelbti kažkokių mistinių autorių tekstus? Ko dar sulauksime? Gal ateivių pasisakymų politikos tema? 

Apskritai toks žmogus, kuris viešai neskelbia savo pavardės, bijo pats savęs. Tai yra nenormalu. Tad pirmiausia jam reikia ilgai ir sistemingai lankytis pas psichologą, išsigydyti asmenybės problemas ir tik tada galbūt kalbėti viešai. To ir linkiu Renatai, jei tik tokia egzistuoja. Pabrėžiu, kad tie, kurie nori kalbėti apie iškiliausius mūsų šalies žmones, pirmiausiai turi būti to verti. 

Iš tiesų Lietuvos piliečiai yra nelaimingi, nukankinti tironų ir dažniausiai pasidavę kaip vergai. Visi mes dažnai susiduriame su neteisybe, jaučiamės pažeminti ir paniekinti. Tačiau tokiu atveju reikia ne „atsigroti“ ant kitų, o ieškoti pagalbos. Tai sakau remdamasi savo ir savo šeimos iš Druskininkų patirtimi. 

Mano mama Dalia Pugačiauskienė tikrai žino, ką reiškia neteisybė ir nepagarba. Kurį laiką bandžiusi atgauti sovietų nacionalizuotą savo senelio žemę, ji vis varstė įvairių įstaigų duris ir savo teises į nuosavybę gynė teisme. Deja, sovietų įvykdytas neteisingumas Nepriklausomoje Lietuvoje buvo tiesiog įleidęs šaknis. Visur aplink - vien kliūtys, abejingi valdininkai, kerojanti nepagarba prigimtinei žmogaus teisei į nuosavybę. 

Dabar sustokime ir pamąstykime – ką tokioje situacijoje daryti? Rėkauti ir pykti ant viso pasaulio? Jokiu būdu! Reikia ne didinti ir taip šalyje kerojančią nepagarbą ir blogį, bet ieškoti pagalbos. Sąžiningų, patikimų ir atidžių mūsų problemoms žmonių tikrai galima rasti. Štai taip, pavargusi nuo neteisybės, nusprendė ir mano mama. Todėl ji kreipėsi į europarlamentarą V.Tomaševski, kuris yra vienas iš Piliečių nuosavybės teisių į išlikusį nekilnojamąjį turtą grąžinimo įstatymo pataisų autorius. V.Tomaševki sutiko padėti mums, lietuvių šeimai, o dėl nuosavybės atkūrimo vykusiuose teismo posėdžiuose politikas atskleidė aukščiau minėto įstatymo prasmę, pasisakė už prigimtinės vertybės – protėvių žemės svarbą, šventumą ir neliečiamumą. Nors D.Pugačiauskienės nuosavybės teisių atkūrimo procesas gerokai užsitęsė,  V.Tomaševski nepristingo iniciatyvumo mums padėti iki galo. Todėl dabar mes jau galime džiaugtis rezultatu, kurio be politiko pagalbos nebūtume pasiekę – neteisėtai nacionalizuotos žemės dalis grąžinta teisėtiems jos savininkams. 

Taigi akivaizdu, kad V.Tomaševski yra stipri atsvara ir paguoda tiems, kurie kovoja prieš pažeminimą, neteisybę, nepagarbą žmogaus teisėms. Atviras visuomenei politikas reaguoja į žmonių pagalbos prašymus ir padeda atgauti žmonėms prarastą orumą. 

Todėl aš siūlau visiems piktiems, įskaudintiems ir pažemintiems žmonėms – nesėkite daugiau blogio, verčiau jau ieškokite pagalbos. Nelaidykite nepagrįstų kritikos strėlių – nes tas, į kurį taikotės, iš tiesų gali būti vieninteliu jūsų išsigelbėjimu.

O dėl tų, kurie temoka meluoti, šmeižti kitus ir drabstytis purvais, pasakysiu štai ką - jūs elgiatės kaip bailiai. Blogio įsikerojimui pastangų nereikia, o štai dėl gėrio jau verta iš peties pasistengti. Tad, kaip ir ta vargšė anonimė Renata, neturinti pavardės, taip ir jūs – pasirūpinkite savo sugriuvusios asmenybės problemomis ir tada ruoškitės reikšmingiems darbams. Tokie politikai kaip Valdemar Tomaševski, su savo drąsa ir pasiryžimu jau spėjo kalnus nuversti, o jūs, likę užnugaryje, sugebate tik loti iš paskos.

Gintarė Pugačiauskaitė

Komentarai  

 
#21 wow! 2014-01-31 17:27
gražina?
Lytį pakeitei, Šalčininkų išmata? Hermafroditas, blem...
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#20 gražina 2014-01-31 17:19
Visų pirma, autorei palikėčiau išmokt rašyti. Skaitai skaitai, ir iki straupsnio vidurio neaišku, apie ką čia. Kad autorę visi ujo ir rėkė? Tad laukiu paaiškinimo, kodėl. Ir nesulaukiu. Gal iš tikrųjų manikiūras kvailas? O gal bando dėtis kas nesanti? Nes su tokia rašliava kažkaip nesitiki apie kelerių ten metų patirtį žiniasklaidoje...
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#19 Libertartizmas 2014-01-30 16:05
Paskutinis sovietinis atsiraugėjimas surado dirvą ir Druskininkuose galimai lietuvių dzūkų Pugačiauskų šeimoje .Juk sunku paklusti dzūkų patarlei : " Ciek biednas ,ciek durnas - geriau pacylėsiu"
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#18 mda 2014-01-30 08:28
persona "pastebejimas" ir "Algis" yra viena ir ta pati:) LLRA chunveibinas dirba masiskuma vaizduodamas, tik klaidas mulkis daro tas pacias:)
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#17 Pastebėjimas 2014-01-29 17:26
Nors paskutiniu metu, vykdoma šmeižto kampaniją Valdemaro Tomaševskio atžvilgiu, bet Lietuvos žmonės mato, kad šis politikas nebijo pasakyti kokios bėdos kamuoja mūsų visuomenę. Daugumą blaiviai mąstančių Lietuvos gyventojų palaiko Tomaševskį, nes tai politikas, kurio dorovę ir sąžiningumu niekas neabejoja.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#16 Algis 2014-01-29 17:24
Geras tekstas, patiko.
Mergaitė nors iš nuotraukos atrodo, kad yra jauna, aiškiai matosi, kad negalvoja šabloniškai. Ži0ri į kiekvieną situaciją žymiai plačiau nei daugumą komentatorių.
Stiprybės mergaitę, nepasiduok
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#15 komedijos 2014-01-29 14:24
"Tokie politikai kaip Valdemar Tomaševski, su savo drąsa ir pasiryžimu jau spėjo kalnus nuversti, o jūs, likę užnugaryje, sugebate tik loti iš paskos." - >>

-----

Vargšė..., tokia jauna , o jau... išmokyta sovietiškai liaudies (šiuo atveju tautos) Vadui ditirambus giedoti, ir smerkti liaudies (šiuo atveju tautos) Vado priešus:) Ne be reikalo kalbama, kad Vilniaus kraštas - tai savotiška Baltarusija ant Lietuvos - sovietinio mąstymo liekana. Net iš Druskininkų būdamas kilęs su kuo sutampi, tokiu pats tampi....
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#14 uy 2014-01-28 14:13
Bravo Valdemarui....Tokiu daugiau politiku LT...............
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#13 Galima ir parsiduoti 2014-01-28 09:38
O juk tokias liaupses turėjo tik didysis SSRS vadas Stalinas o Gintarė proteguoja naują stalinuką kuris kalnus Lietuvoje verčia ,rožinėmis spalvomis piešia jo portretą. Galima būtų ir patikėti jos objektyvumu,bet pasirodo jos visa šeima politizuota , atidirbinėja už suteiktą paslaugą ir ištikimai tarnauja vienai politinei grupuote - LLRA , kurios sąrašuose ėjo į Druskininkų savivaldybės Tarybos rinkimus ,bet nesulaukė žmonių palaikymo ir patyrė fiasko,gaudama vos 7 balsus.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#12 vania 2014-01-28 09:36
Bravo, bravo, bravo, Šalčininkų dalbajĘbas!!!!!
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#11 Franak- Vaniai 2014-01-28 09:12
Vania, proto ubagas, užsikrėtęs nuo kiaulių maro proto sąstingio bacila , nuo kurio užkratas plinta geometrine progresija labai greitai pasiekė ir Druskininkus.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#10 vania 2014-01-28 05:25
Drasus zurnalisatas negali buti neobjektyvus. Tylėk, Šalčininkų išmata.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#9 Deivis 2014-01-27 19:48
kaip gaila, kad zemes reikia atgauti tiktai su politiku, pazistamu pagalba. Lietuva tai vagiu krastas - vagi nacionalistiniu pagrindu, per zingsni nuo nacistines voketijos.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#8 fantastei 2014-01-27 13:25
Iš kur mergaite tiek drąsos ir neobjektyvumo?
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#7 tata 2014-01-27 11:27
lietuvių lyderis Lansbergis realiai nepadejo nei vienam lietuviui, tik savo anukui dabar padeda i europos parlamenta patekti. padekit jiems, lietuviai
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24