Geriausias pirkinys vasarai – Biblija

2018-06-09, 17:23
Įvertinkite šį įrašą
(8 balsai)
Geriausias pirkinys vasarai – Biblija Gintarė Pugačiauskaitė

Atostogų metas – nuostabus laikas pagilinti savo žinias apie tikėjimo tiesas, permąstyti religijos svarbą, ieškoti Dievo atsakymų į aktualius gyvenimo klausimus. Šviečiant saulei ir čirpiant žiogams, Biblijos studijos gali tapti prasmingiausiu užsiėmimu, turtinančiu ir skaidrinančiu būtį.

Jau kurį laiką aš svajoju turėti savo Bibliją – kad galėčiau drąsiai joje pasibraukti geriausias mintis, paraštėse žymėtis pastabas, užsirašyti kilusius klausimus. Gal net susidžiovinti tarp jos puslapių kokį vasaros žiedą. Nebijoti, kad į knygą pribyrės pajūrio smėlio. Visur drauge vežiotis ir šalia turėti, vartyti, iki kol nuspurs viršelis ir dėl to nesulaukti griežto bibliotekininkės žvilgsnio. Paskolinti liūdinčiai draugei, nusinešti pas močiutę į svečius. Tiesiog gyventi su Biblija. Nes pasaulis nėra toks paprastas ir mums labai dažnai reikia atsakymų, informacijos, nurodų, pamokymų, paguodos...

Galvojau apie tai nuo pat gegužės mėnesio, o kai pagaliau atėjo birželis, universitete nutilo baigiamųjų darbų gynimai, prisirpo braškės ir stojo ramios saulėtos dienos, pamaniau – štai ir atėjo tas laikas. Nusipirksiu Bibliją.

Tik čia ir prasidėjo visos bėdos. Pirmiausia – kaina. Knygyne Biblija kainuoja kone 59 eurus! Ir ji tėra tik didmiesčių, o ne mažų miestelių knygynuose.

Nepasiduodu, ieškau elektroninėse knygų parduotuvėse, ten būna puikių nuolaidų, o dar ir užsisakyti galima tiesiai į namus. Deja, vienoje didžiausių parduotuvių Biblija jau išparduota, galbūt todėl, kad kaina čia ženkliai mažesnė – apie 40 eurų. Bet kas iš to, kad pigiau, jei negaliu jos nusipirkti...

Tiesa, peržvelgdama anonsus, matau, kad netrukus, dar šiemet, turi pasirodyti naujas Biblijos leidimas. Gal tuomet pačią svarbiausią knygą gyvenime nusipirkti bus lengviau?

Galiausiai beieškodama vis dėlto aptinku Bibliją vienoje elektroninėje parduotuvėje, kainuoja ji 48 eurus, sandėlyje yra ir nusipirkti galima. 1522 puslapiai, kietas viršelis – o, kiek skaitymo, nepaprasto laiko ir atradimų manęs laukia!

Tiesa, jei vis dėlto tie 1522 puslapiai labiau gąsdina, o ne traukia skaityti, nuoširdžiai siūlau pradėti nuo Biblijos vaikams. Šiemet kaip tik išleista nauja. Spalvinga, graži, kainuoja 11 eurų, puslapių joje tik 156, bet apčiuopti tam tikrą religinį pagrindą jau galima. Manau, tai – puikus laiptelis pradedančiajam, žingsnis į tikėjimo pažinimą.

Taigi mano Biblija jau keliauja pas mane, o vėliau į gyvenimo keliones mes keliausime kartu su ja.

Vasara daugumai reiškia saulės pliūpsnį, jos spindulių gaudymą, bet kai reikia tikros, nuolatinės šviesos, geriausias jos šaltinis – Biblija.

Gintarė Pugačiauskaitė

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24