Spausdinti šį puslapį

Sudie!

2018-05-13, 20:45
Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Sudie! Gintarė Pugačiauskaitė

Atsisveikinimai, sako, yra skaudus dalykas. Kitąmet sudie teks ištarti ir prezidentei. O ką dar prie to pasakyti, ko palinkėti?

Aš ta proga išverčiau savo straipsnių archyvą ir peržiūrėjau, ką radau susijusio su Dalia Grybauskaite. Atsisveikinimo laišku tai vadinti – lyg kiek per anksti, bet, nepaisant to, aš jaučiu, kad man – jau pats laikas.

O pradžiai – trumpai apie tai, kaip viskas prasidėjo.

2009 metai:

Dalia Grybauskaitė tampa Lietuvos Respublikos prezidente.

Vis dar 2009 metai:

švenčiu 19-ąjį gimtadienį. Baigiu mokyklą. Įstoju į universitetą. Išsikraustau iš tėvų namų.

2013 metai:

Dalia Grybauskaitė rengiasi antriesiems savo rinkimams.

2013 metų vasara:

baigiu universitetą. Pradedu rašyti apie prezidentę.

2018 metai:

Dalia Grybauskaitė ruošiasi atsisveikinti su savo postu.

2018 metai, gegužė:

skaičiuoju, kiek straipsnių parašiau apie Grybauskaitę.

Kai tik pradėjau žengti savo pirmuosius žingsnius kaip žurnalistė, visų akys krypo į prezidentę. Įvykiai, susiję su ja, iš dalies vedžiojo ir mano plunksną. Žinoma, negalėjau pradėti rašyti apie Grybauskaitę iš karto, vos jai tapus šalies lydere: tuomet studijavau vos pirmame kurse, o kritišką ir laisvą galvoseną spaudė dar mokykloje įgytas nepasitikėjimas.

Bet tie 2013 metai...

Jau buvau diplomuota filologė, kalbininkė, reklamos specialistė, ir akademinės žinios mane užaugino, išlaisvino. Aš nebebijojau išsakyti, ką manau. Tai taip ir pradėjau http://l24.lt/lt/nuomones--komentarai/item/12645-prezidentes-metinis-pranesimas-emocijos-ir-kovinga-nuotaika.

Ir kas geriau nei filologė gali komentuoti prezidentės metinius pranešimus? Todėl ir vėl http://l24.lt/lt/nuomones--komentarai/item/133121-metinis-pranesimas-prezidentes-nuovargio-kalba.

Grybauskaitei antrą kartą laimėjus svarbiausią politinę loteriją, svarsčiau, kaip jai tai pavyko https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/nuomones/gintare-pugaciauskaite-kodel-laimejo-dalia-grybauskaite-18-429047.

O gal prezidentės (ar prezidento) mums išvis nė nereikia? Apmąsčiau ir tai, kas būtų, jeigu... http://l24.lt/lt/nuomones--komentarai/item/207533-lietuva-be-prezidentes.

Galiausiai ėmiau svarstyti, ko nori lietuviai http://l24.lt/lt/nuomones--komentarai/item/218695-lietuviai-troksta-grybauskaites-antrininkes.

Ir viskas.

Po viso šito ėmiau galvoti, kad vis dėlto nedaug... na, kodėl neparašiau daugiau?

O todėl, kad aš ėmiausi kur kas svarbesnių temų.

Pradėjau kalbėti apie tai, kas žeidžia, skaudina, traumuoja vaikus http://l24.lt/lt/nuomones--komentarai/item/196694-nuostabus-vaikai-kurie-mokosi-blogai.

Apie tai, kokios iš tiesų yra mūsų šalies mokyklos. Mokytojai. Kaip žiauriai veikia sistema. Luošindama iki žaizdų, iki negyjančių randų http://l24.lt/lt/nuomones--komentarai/item/146727-zaizdos-kurias-palieka-mokykla.

Taigi... Į savo chronologinį sąrašą dar pridėčiau:

2016 metai. Supratau, kad kalbėti reikia ne apie tą, kuri sėdi kažkur šiltai ir patogiai prezidentūroje, bet apie tuos, kurie kenčia mokyklos suole.

Štai ir viskas.

Sudie, Grybauskaite!

Sveikos, švietimo problemos!

Gintarė Pugačiauskaitė

Komentuoti