Kas pavyko ir kas nepavyko

2013-12-27, 14:02
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Metų pabaiga – balansų metas. Apskritai šiuo metu mėgstame pasigirti, ką mums pavyko padaryti  per pastaruosius metus. Į pasisekimų katalogą noriai įrašome sėkmes, o nesėkmes arba pamirštame, arba pateikiame jas kaip... ne visiškai realizuotus pasisekimus. Tačiau aš truputį neįprastai pabandysiu subalansuoti metus prisimindamas, kas mums nepavyko. Žinoma, tai padarysiu pakankamai selektyviai.

Štai, mano nuomone, svarbiausios 2013 metų nesėkmės.

Pirmoji nesėkmė – Ukrainos Prezidento Viktoro Janukovičiaus išsisukimas nuo asociacijos susitarimo su Europos Sąjunga pasirašymo. Muilo opera, vadinama „Aljansas ar arbūzas“, truko beveik iki paskutinės minutės, tačiau laimingos pabaigos Vilniuje nesulaukta. Tegu velnias griebs šį stačioką V. Janukovičių, kuris, būdamas „niekulturny“, nežino, kaip reikia pasielgti politiškai, kai Sąjunga prašo. Bet ar toks demaršas turėjo kristi ant mūsų galvų, kai norėjosi pasigirti „sėkmingu pirmininkavimu ES“.

Pastaraisiais metais D. Grybauskaitei taip pat nepavyko pasodinti V. Uspaskichą už grotų. Sprendimas „ketveri metai“  kol  kas neįsiteisėjęs. V. Uspaskichui savo  ruožtu nepavyko  inicijuoti „apkaltos proceso“ prezidentei, nes prokuratūrai nepavyko „paskelbti“ (nors neoficialiai, kaip teigia žiniasklaida, nuo seno apie tai žinoma), kad tai D. Ulbinaitė, vyriausioji D. Grybauskaitės patarėja, stovi už Saugumo paslapties nutekinimo žiniasklaidai apie galimą Maskvos provokaciją Lietuvos valstybės vadovės atžvilgiu. Visos šios painiavos rezultatas tas, kad valstybės vadovė neturėjo  laimės tapti Kremliaus sąmokslo auka, kas jai labai būtų pravertę prieš artėjančius prezidento rinkimus.

Pačioje metų pabaigoje A. Butkevičiui nepavyko tapti kandidatu į LR prezidentus, nes, bent jau oficialiai, jam geriau būti premjeru nei prezidentu. Pikti liežuviai plaka, kad premjeras bijojo, jog prezidentu jo neišrinks. Ir tada jis būtų „nei tam, nei siam“, kaip pas mus vilnietiškai sakoma.   Teisingai, pone premjere, geriau turėti vieversį rankoje nei gervę debesyse.

Pastaraisiais metais Seimui nepavyko atleisti generalinio prokuroro D. Valio, bet ir prezidentei  nepavyko jį apginti. Seimas atmetė jos Veto dėl įstatymo, leidžiančio atleisti generalinį prokurorą,  nepatvirtinus jo metinės ataskaitos. D. Valiui, atsižvelgiant į situaciją, siūlome išmokti keletą išmintingų lenkų patarlių, pavyzdžiui: „Atėjo kryska ant Matysko“ arba „Kas atidėta, tas neprarasta (2014 metais)“.

Anno Domini 2013 V. Landsbergiui nepavyko išeiti į seeeniai užtarnautą pensiją, nes Europos Parlamento kadencija tęsis iki ateinančių metų gegužės mėnesio. Bet jau dabar dedikuojame  „tėveliui“ šiek tiek maskulizuotą Marylios Rodovič dainos versiją „Mažas, nekvailiok, nežaisk su degtukais“. Tai šiaip sau, tam atvejui, jei profesorius išprotėtų visai ir panorėtų kandidatuoti vėl.

Oi, vos nepamiršau. Šiais besibaigiančiais metais Lietuvos teismams nepavyko uždrausti gėjų eitynių sostinėje (nes Sąjunga pagrasino piršteliu), o Lietuvos policija nesugebėjo pažaboti rudųjų, pasityčiojusių iš policijos bei teismų ir nužygiavusių ten, kur jie norėjo, o ne ten, kur jie turėjo leidimą žygiuoti, maršo.

Bet tai tik apgaulė palyginus su tuo, kad D. Grybauskaitei šį kartą nepavyko išsisukti nuo dalyvavimo lapkričio 11 d. šventėje Varšuvoje. Anot gandų, patarėjai nesugebėjo sugalvoti skubių klausimų, turėjusių prezidentę užlaikyti Vilniuje, sąrašo. Ji smarkiai sukandusi dantis privalėjo ten važiuoti.

Likusieji reikalai (be tų, kurie mums nepavyko) visi pavyko. Todėl nereikia prarasti geros nuotaikos. Laimingų Naujųjų metų...

Tadeuš Andžejevski

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24