O.Gazmanovas dainuoja „Aš pagamintas SSSR“ ir yra teisus

2013-12-16, 13:17
Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)

Jis - teisus. Jis - pagamintas SSSR. Jis - didžiuojasi. Jis perpildytas sovietiniu patosu. Aš taip pat pagamintas SSSR, todėl puikiai jį suprantu. Nes putiniškoji Rusija, antraip nei mano demokratinė, nepriklausoma, į Vakarų kultūrą grįžtanti Lietuva, nesuteikė nė vienam padoriam rusui jokios galimybės didžiuotis SSSR pakaitalu.

Kitaip tariant, tada buvo blogai (daugumai), dabar – dar blogiau. Daugumai. Bet taip blogai, kad net sadistas, masinis žudikas-maniakas Stalinas – vis geriau nei V.Putinas. Taip galima suprasti geranoriškai klausantis dainininko teksto.

Todėl tegul atvažiuoja. Nes mes gyvename demokratijos sąlygomis. Laisvoje ir nepriklausomoje Lietuvos valstybėje. Čia jis savo nostalgija nieko nenustebins, mat turime savų gazmanovų. Vis dar ginančių okupantų „pagražinimus“ ant Žaliojo tilto per Nerį. Lakstančių būriais į Maskvą šmeižti Lietuvos. Vis dar skiedžiančių apie savų šaudymus į savus arba kartojančių mantrą „prie ruso buvo geriau“.

Sakau, suprantu O.Gazmanovą. Puikus vaikinukas. Puikiai dainuoja įspūdingas patriotines dainas. Tokių dar nėra sukūrusi nė viena mūsiškė roko grupė ar koks popsas. Na, tik J.Erlickas sudalyvavo su savo patriotinės dainos farsu Patriotinių dainų konkurse prieš kelerius metus. Išties galingi teksto žodžiai. Tokie galingi, kad į jį nusišluostė kojas. Saviškiai. Bet ši apžvalga ne apie saviškius. Ji – apie O.Gazmanovą.

Tą, besididžiuojantį savo sovietine kilme. Sakiau, kad gerai jį suprantu. Nes arba pastarasis yra visiškai bukas, trenktas arba sąžiningas. Kiek jam už tą sąžiningumą sumokėjo Kremlius, negaliu pasakyti. Tenka konstatuoti, kad jis ne pirmas parsidavęs valdžiai menininkas-pseudopatriotas. Tikintis tuo, ką daro.

Mes tokių taip pat turime. Nebūtinai menininkų netikrų patriotų. Štai visas LSDP elitas Vyriausybėje ir Seime pasiruošęs dingti į Briuselį su galimu EP mandatu. Gal išrinks kelis, visų nesutalpins. Dauguma vis dėlto bus priversta likti. Bet faktas kaip ant delno: velniop atsakomybę už Lietuvą, Briuselyje geriau. Kaip sakė Vilija Blinkevičiūtė: „Aš ir Briuselyje dirbu žmonėms.“ Bet kuriuo atveju, pasitikėjimo LSDP elitu kaip nebūta.

Tiesa, jis dingo kiek anksčiau premjerui A.Butkevičui atsisakius kandidatuoti į Lietuvos prezidento postą. Regis, perleidinėja jį Z.Balčyčiui. Jau viešai pareiškusiam, kad jis „prezidento postą išloš“. Suvokiate, kaip galimas kandidatas traktuoja Lietuvos prezidento postą? Išloš kaip kokiame kazino, reikia manyti. O, jeigu ne, EP postą tai jau tikrai. Dėl visa ko. Na, bet, atsiprašau, ši apžvalga ne apie savus.

Konservatorė Rasa Juknevičienė, kaip įprasta konservatoriams, norėtų uždrausti Rusijos dainininko koncertą Lietuvoje. Nesutinku. Ir jos kolega Algis Ramanauskas-Greitai į šuns dienas išdėjęs O.Gazmanovą bei eisiančius į jo koncertą su ja nesutinka. Nes žino demokratijos demokratines žaidimo taisykles. Žino, kad anas gautų neįkainojamą reklamą: „nukentėjęs nuo tų litovcų“. Medalis „Už drąsą“ garantuotas. Taip, žinom, dainininkas skatins nostalgiją savai Rusijai, savai niekada iš grabo nepakilsiančiai SSSR.

Na, ir kas? Juk mūsiškiai rusų kilmės lietuviai į Rusiją motiną nesiruošia grįžti. Kai kas nuvažiavo, kaip antai tūlas verslininkas, bet dabar verkia kruvinomis ašaromis. Beje, įdomu, ar O.Gazmanovas išdrįs sudainuoti sssr-inę dainą Lietuvos scenoje? Regis už visokiausių nacistinių ir komunistinių simbolių garbinimą yra skiriama bausmė mūsų šalyje.

Gal vaikiną reikėtų perspėti? Juk akivaizdu, kad vis dar nesusigaudo (geranoriškai mąstant), jog jo „Pribaltika“, jau seniai ne jo. Nors ir dar dešimt kartų pakartotų tą patį šūkį. Čia tai tikra intriga: štai sudainuos „Aš pagamintas SSSR“, o bausmė? Manau, teks jį išsukinėti nuo Temidės taip pat šauniai, kaip mūsų prezidentei savo „deep throat“. Juk su gazmanovų Rusija niekas pyktis nenori. Kaip ir su mūsų prezidente. Atleiskite, vėl apie saviškius.

Taigi, ateis O.Gazmanovas, padainuos, ir išvažiuos. Ko taip bijoti? Negi savimi nepasitikime? Na, šis klausimas kiek hipotetinis. Bet kuriuo atveju, vietinių ir užsieninių gazmanovų žiniai: šunys loja, karavanas eina. Tegul sau dainuoja.

vinokuras.lt

Komentarai  

 
#3 marozas 2013-12-27 13:37
>Algimantas

Prie pamįšusiųjų.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#2 Algimantas 2013-12-27 13:19
Tai kokiai kategorijai man prisirašyt, jei esu gimęs prie Hitlerio?
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#1 Edgar 2013-12-19 08:37
Turint noro galima prie bet kokio sakinio prisikabinti.Tiesa ta, kad tie kas gime iki praeito simtmecio devintojo desimtmecio pradzios - oficialiai yra gime Lietuvos Tarybų Socialistinė Respublikoje.
Klausimas ar mes ta suprantame priimame ir gyvename toliau, ar kovojame su praeities seseliais?
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24