Šalies ateitį pakeis 6 sekundės

2017-11-16, 12:08
Įvertinkite šį įrašą
(8 balsai)
Šalies ateitį pakeis 6 sekundės Gintarė Pugačiauskaitė

6 sekundės – tai viskas, ko reikia, kad taptumėte šalies prezidentu.

6 sekundžių užtenka, kad parduotumėte savo kuriamą produktą ir kitą rytą atsibustumėte milijonieriumi.

6 sekundės iškilti, laimėti, susižerti pelną.

Aš nežadu Jums revoliucijos, aš tik sakau, kad ji jau ateina. Patys pamatysite.

Naujasis reklamos konceptas, kai pranešimas, vaizdas, komercinis filmukas trunka vos 6 sekundes ar net dar trumpiau, netrukus užvaldys rinką.

Ir mūsų protus.

Mes balsuosime už tuos, kurie per 6 sekundes sugebės pristatyti, kas jie tokie, ko siekia ir kodėl yra verti valdžios viršūnių.

Valgysime ir gersime ne tai, apie ką laidose ar knygose ilgai plepės specialistai, bet tai, ką mūsų smegenys užfiksuos žaibiškuose vos kelių sekundžių pranešimuose.

Tiesa, tuos, kurie ketina reklamuotis, galiu net šiek tiek užjausti – gali būti, kad auditorija neskirs Jums net ir tų 6 sekundžių. Visai tikėtina, kad žmonės išjungs reklamą, nusigręš nuo ekrano ar nutildys garsą vos po kelių akimirksnių. Klysti čia nėra laiko. Traukite kozirius iškart ir pamėginkite išlaikyti visuomenės dėmesį 6 sekundėms. Šiais laikais tai jau yra labai daug. Rezultatus vėliau pajusite patys.

Galbūt stebitės – kas tai per kvailystė, kodėl vos 6 sekundės, iš kur ši naujovė atsirado? Jei labai norite ką nors kaltinti, tebūnie, kaltinkite „YouTube“. Naujajai erai pamatus padėjo reklama būtent šioje svetainėje: čia savo prekes ar paslaugas reikia pristatyti kuo trumpiau, iki prasidedant vaizdo klipui ar filmui. 30 sekundžių? Kas gi galėtų šitiek laiko stebėti reklamą? Žmogus, jau laukiantis, kada galės žiūrėti savo pasirinktą vaizdo įrašą? Dar ko! Visi žinome tą jausmą, kai nekantriai laukiame filmo pradžios, bet štai, prieš akis dar iššoka reklama. Atsibosta, nesinori, nuobodu, tegul greičiau pasibaigia! Argi ne taip galvojame?

Ilgesnės trukmės, užtęsta reklama mūsų laikais gali virsti antireklama, trukdžiu, kliūtimi, sukelti visuomenės pyktį ir net panieką. Nejau aš skubėsiu pirkti prekę gamintojo, kuris gaišina mano laiką ir trukdo peržiūrėti vaizdo tinklaraščius, kurių kasdien pavargusi po darbo taip nekantriai laukiu? Žinoma, ne!

Bet jei reklama vos šmėsteli man prieš akis ir neužlieja eterio nesibaigiančiais vaizdais bei paistalais, aš bent jau vertinu ją kaip taupančią mano laiką.

Kaip dar išnaudoti šią naująją „6 taisyklę“? Kurkite tik tokius tekstinius pranešimus, kuriuos būtų galima perskaityti per 6 sekundes. Arba formuokite reklaminius šūkius iš 6 žodžių. Ženkite į priekį tik tada, kai žinote, kad savo viziją bei tikslus auditorijai galite pristatyti per 6 sekundes, o ne ilgai kažką veblendami. Ir – svarbiausia – nors reklama internete, televizijoje ar radijuje, kaip jau minėjau, turėtų trukti tas magiškas 6 sekundes, Jūs jų visų iš esmės net neturite. Jūsų rankose – tik sekundė ar dvi, per kurias privalote sudominti auditoriją. Kitaip būsite išjungti, nutildyti, perjungti, nutraukti iškart. 6 sekundes šiais laikais irgi reikia užsitarnauti.

Štai ir viskas, belieka veikti. Jau praktiškai įdaviau Jums instrukciją, kaip tapti šalies prezidentu ar milijonieriumi.

Keiskite savo gyvenimą.

Keiskite šalies ateitį.

Turite tik 6 sekundes.

Gintarė Pugačiauskaitė

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24