Referendumas neišmanėliams

2013-11-12, 13:34
Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)

Lyg ir surinko 200 tūkstančių parašų referendumo, kurio metu turėtume nuspręsti, ar sutinkame  parduoti užsieniečiams žemės ūkio paskirties žemę, iniciatoriai.

Kad referendumas įvyktų, organizatoriams dar trūksta 100 tūkstančių parašų, kuriuos jie turi surinkti iki lapkričio 29 d. Jeigu jiems tai pavyktų ir 300 tūkstančių parašų patektų į Lietuvos vyriausiąją rinkimų komisiją, tai pagal Lietuvos įstatymus Seimas turėtų paskelbti referendumą. Šiuo atveju referendumas, uždraudžiantis užsieniečiams pirkti ūkio paskirties žemę Lietuvoje, iš tikrųjų taptų akcija, kvestionuojančia Lietuvos narystę Europos Sąjungoje. Stojimo į ES susitarime įsipareigojome (kaip ir visos kitos valstybės narės), kad atversime vidaus žemės ūkio rinką užsieniečiams. Patys paprašę gavome septynerių metų pereinamąjį laikotarpį, kurį mums vėliau pratęsė dar dvejiems metams. Tačiau paskutinis atvejis buvo įtvirtintas su sąlyga, kad tai jau paskutinis terminas, kai mes galime konsoliduoti savo žemės ūkius, neleisdami žemės ūkio paskirties žemės  pirkti kitų ES šalių piliečiams.

Be to, tolesnis reikalavimas pratęsti pereinamąjį laikotarpį ar net visai uždrausti žemės ūkio paskirties žemės prekybą užsieniečiams, prieštarautų ES teisei ir nuginčytų mūsų susitarimo patikimumą. Ir tik kvailys arba „tautininkas“ gali skelbti, kad po sėkmingo referendumo kas nors Briuselyje padarys Lietuvai išimtį. Sąjungos šventosios karvės statuso mes tikrai negausime, net jeigu lietuvių nacionalistai išklijuos visą Belgijos sostinę J. Basanavičiaus ar P. Plechavičiaus plakatais. Todėl vienas referendumo rezultatų gali būti tiesiog mokesčių mokėtojų pinigų išmetimas į balą ir reklama J.Pankai ir G. Songailai, kurie, žinoma, mieliausiai atribotų Lietuvą nuo likusio  pasaulio spygliuota viela ar Kinijos siena.

Už referendumo organizatorių taip pat gali stovėti paprasti verteivos ir apgavikai. Juk vieša paslaptis yra tai, kad spekuliantai šiandien superka mūsų šalyje žemės ūkio paskirties žemę už  lietuviškas krizines kainas tikėdami, kad netrukus ją perparduos užsieniečiams už europietiškas  kainas. Kaip vertina temos žinovai (atkartuoju Seimo narį Eugenijų Gentvilą), jau šiandien 40 procentų Lietuvos žemės ūkio paskirties žemės atsirado dviejų procentų piliečių-spekuliantų rankose. Jie norėtų painiavos ir sukčiavimo laikotarpį šiek tiek pratęsti, kad dar daugiau žemės  supirktų vėlesniam prekiavimui su vakariečiais. Tautiečiai, neleiskite, kad jus apmulkintų spekuliantai.

Nelabai tikiu, kad „tautininkai“ sugebės surinkti 300 tūkstančių parašų. Referendumas tikriausiai neįvyks. Bet jeigu kalbame apie reikalo esmę, tai Lietuvos žemės ūkio paskirties žemė gali būti arba patraukli užsieniečiams, arba ir ne. Daug kas priklausys nuo ES žemės ūkio politikos, kuri arba išlaikys aukštas subsidijas ūkininkams, arba laikui bėgant mažins jas. O patriotų susirūpinimas, kad gražiausi Lietuvos kampeliai bus superkami užsieniečių, yra tikrai bergždžias. Nesitikėkite per daug, brangūs vakariečiai, nes „vsio uže ukradieno do vas“ (viskas jau pavogta prieš jus).
Patriotai, miegokit ramiai. Iš Lietuvos vaizdingų upių ir ežerų pakrančių išvarys jus gimtąja kalba: „Rupūže, lauk iš mano sklypo.“ Gerai, jei dar neužpjudys šunimis ir neduos į snukį.

Tadeuš  Andžejevski

Komentarai  

 
#6 Jūratė 2013-11-29 09:26
Birute, o kam tie bankai naudos tą žemę, gal patys dirbs, kažkam turės panaudoti, jei žemės negalės parduoti užsieniečiams, vadinasi negalės ir asmeniškai pasisavinti ir legalizuoti kaip fiziniai asmenys, o to dabar ir siekiama, kad visi prisivogę per 3 asmenis ar kitu apgaulingu būdu žemės, galėtų kaip kirminai išlysti į dienos šviesą ir legalizuoti savo juodus darbus. Negalime to leisti.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#5 atkartuoju... 2013-11-27 10:48
Lenkija per mažai skiria lėšų savo klapčiukų rengimui - tie nemoka be klaidų rašyti, nors tu ką! :)
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#4 viktorijavi 2013-11-26 18:02
kurie norejo uzseneciai senai prisipirko tu zemiu per statytinius,
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#3 Petras 2013-11-13 13:59
Ponas Tadeušas gal nežinojo, kad kitos valstybės taip sau daro.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#2 Hau 2013-11-13 00:33
Šitas Tadeuš visiškas kvailys, o gal ir žemgrobys. ES NELEIS?! Prietranka, taigi Vengrija be jokio referendumo uždraudė žemę pardavinėt užsieniečiams. Lenkija nukėlė pardavimą iki 2018, nors vieša paslaptis, kad jie uždraus pardavimą, kai tik išmelš vienodas išmokas ūkininkams. Bulgarija prieš dvi savaites nukėlė iki 2020. VISOS šios valstybės turi tas pačias sąlygas ir sutartis su ES kaip Lietuva. Taigi, šis lenkas akivaizdžiai dirba Lenkijai, kad mūsų žemes supirktų ir atplėštų nuo Lietuvos. Eime pasirašyti UŽ referendumą!
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#1 Birutė 2013-11-12 19:02
Kam tas referendumas? Juk jau dabar Lietuvoje veikiantys užsienio bankai oficialiai ir legaliai turi žemės sklypų tiek, kad buvusiam žemės ūkio ministrui Starkevičiui nepatogu pasidarė...
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24