Bijok TELE 2!

2013-11-12, 13:31
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Ne kukliausias, bet „populiariausias Lietuvoje mobiliojo ryšio operatorius“, – taip reklamuojasi TELE 2 ragindama klientus, kad nebijotų skambinti savo artimiesiems į Jungtinę Karalystę, Airiją ir Norvegiją.

„Baisu?“ – klausia TELE 2 naivuolių. Po to kviečia, kad nepaisydami visų baimių skambintų į aukščiau minėtą užsienį už simbolinius 10 centų už minutę. Žinoma, nusipirkę atitinkamą paslaugų paketą. Gražus pasiūlymas! Jeigu kas nors tikrai drąsus: bandykite! Tik aš nepatariu bandyti... Atvirkščiai. Jau aiškinu.

Jei gyvendami užsienyje aplankėte mūsų Tėvynę Lietuvą, venkite TELE 2 kaip maro užkrato. Jeigu atsitiktinai automatiškai per tarptinklinį ryšį šis operatorius pasirodys jūsų telefono ekrane, naikinkite  parazitą be gailesčio. Pakeiskite jį bet kokiu konkurentu, nes šis operatorius padarys iš jūsų ne tik elnią, bet ir slapto Lietuvos valstybės saugumo departamento (VSD), o gal net Amerikos slaptosios NSA tarnybos persekiojimo objektą. Nebent mėgstate „stiprias“ sąskaitas ir... stebinančius sujungimus per egzotiškas šalis! Abi atrakcijas man parūpino būtent TELE 2 paskutinės mano viešnagės Vilniuje metu.

Aš esu vieno iš Vokietijos operatorių klientė. Kai ES valstybėse narėse pradėjo galioti vienodi ir nebrangūs tarptinklinio ryšio įkainiai, būdama Tėvynėje netaupiau ryšių sąskaita. Juo labiau, kad niekas nebandė apgauti manęs pasitelkęs sąskaitas. Juk naudojausi konkurencingo „populiariausio Lietuvos mobiliojo ryšio operatoriaus“ paslaugomis. Tai užmigdė mano budrumą. Nekreipiau dėmesio į tai, koks Lietuvos operatorius aptarnauja mane per tarptinklinį ryšį. Koks skirtumas? Klydau. Pasirodo, kad skirtumas buvo reikšmingas, kai šių metų rugsėjį netyčia „įlipau“ į TELE 2.

Visa laimė, kad šį kartą į savo gimtąjį miestą užsukau kaip ugnies. Neturėjau laiko tradiciškai apskambinti visas drauges, gyvenančias Vilniuje. Vilniuje man teko skambinti tik tris kartus (iš jų du kartus – minėto operatoriaus klientams). Pokalbiai truko 14 minučių ir 9 sekundes. Ir tas nežabotas plepumas man kainavo... 40 eurų. Net Rusijoje (ne ES šalyje) už tarptinklinį ryšį mokėjau pusę tiek, o juk tos šalies operatoriai yra laikomi įžūliais grašių plėšikais. Be to, Rusijos operatoriai turi įprotį tekstiniais pranešimais informuoti užsienio klientus: „Mūsų kainos lupikiškos, už minutę imame 1,50 euro“. Gal ne pažodžiui taip, bet kažkaip panašiai.

Manęs TELE 2 mandagiai neįspėjo: „Saugokitės, mes esame negailestingi sukčiai!“ O jie gi tokie ir yra. Gavusi sąskaitą už tarptinklinį ryšį, nustebau. Paaiškėjo, kad seseriai ir sūnėnui aš skambinau per Siriją, pusbroliui – neatspėsite – per Libaną. Esant tokiai situacijai net stebiuosi, kad tilpau į nedidelę sumą – 2,85 eurų (arba 9,85 Lt) už minutę! Taigi esu dėkinga TELE 2, kad nejungė manęs per Kubą.

Jei būčiau skambinusi į Baltarusiją, dar suprasčiau. Nuo mūsų ji gana arti, bet, patikėkite manimi,  skambinimas iš Vilniaus į Vilnių per arabų valstybes Artimuosiuose Rytuose yra iš tikrųjų mažai linksminantis dalykas. Nors...

Mano vokiečių operatoriaus atstovus, pas kuriuos nulėkiau norėdama įsitikinti, kad Sirija ir Libanas sąskaitoje yra ne mano fantazija, TELE 2 kūrybiškumas stipriai pralinksmino. Jie pripažino, kad tai aiški klastotė, taip pat paprašė, kad būdama Vilniuje pasveikinčiau jų kolegas iš Lietuvos su lakia sukčių fantazija (ką ir ketinu padaryti).

Manęs ši istorija nelinksmina ir todėl, kad pusbrolis, kuriam nesąmoningai paskambinau iš Sirijos, yra Lietuvos ginkluotųjų pajėgų karininkas. Nenustebčiau, jei po tokio skambučio VSD pasidėtų vaikiną po didinamuoju stiklu už neįprastus kontaktus. Ir nors aš save laikau nelabai įdomiu  asmeniu įvairioms specialiosioms tarnyboms, bijau, kad jei šiek tiek ilgiau užtrukčiau savo gimtajame mieste, tai TELE 2 malonės dėka šių skambučių iš Sirijos, Libano (ir Dievas žino, iš kur dar)  artimiesiems ir draugams vilniečiams pripleškinčiau daug daugiau.

Neatmetama, kad tai galėtų padidinti mano patrauklumą gimtajai ar dar kažkokiai užsienio žvalgybai. Nesu įsitikinusi, kad noriu tokių atrakcijų. Juo labiau, kad turiu įdomesnių idėjų, kaip švaistyti pinigus, užuot penėjusi sukčius. Manau, kad kiekvienas iš mūsų jų turime.

Taigi tuo aš noriu įspėti žemiečius-emigrantus. Lankykite Lietuvą, būdami užsienio operatoriaus  klientai – bijokite TELE 2.

Lucyna Schiller

Komentarai  

 
#1 Įdomu... 2013-11-14 18:36
naudojamės Tele 2 daug metų , bet nieko panašaus nebuvo. Bet prie ko čia ta jūsų tele2 ? Juk naudojatės vokiška sim ... O grįžę į Lietuvą , jei nenorite automatiško prisijungimo prie bet kokio ryšio teikėjo , tai pasirenkate - rankiniu būdu mob. ryšio teikėją. Juk taip pat ir su lietuvišku mobiliaku daroma Vokietijoje- pervažiavus sieną - pasirenkamas vokiškas operatorius- pvz. D1, E-plius.Gal atsakys jums kas nors iš specialistų.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24