Kol yra skeletų – bus ir virvelių

2013-11-06, 18:02
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Prezidentė Dalia Grybauskaitė buvo pakviesta šokio su vampyrais iš KGB. Laimei, kol Kremliaus orkestras jai sugrojo šį siaubingą valsą, ji suspėjo apsivilkti aukos rūbus ir atsiremti ant paslaugaus BNS agentūros peties, o tai leido mūsų Ekscelencijai išsilaikyti vertikalioje padėtyje.

Žurnalistai dar prieš Rusijos portalo išpuolį gana atsitiktinai pradėjo disponuoti Lietuvos Valstybės saugumo departamento (VSD) pažyma apie niekšiškas rusų intrigas. Todėl Dalia Grybauskaitė turėjo galimybę ne tik perspėti savo tautiečius, kad prieš ją rengiamas išpuolis, bet ir paaiškinti tautai: „Tai klastingas Rusijos kerštas už mano sėkmę" ir už „Lietuvos nepriklausomybės energetikos srityje siekį", ir už „Vilniuje planuojamą Rytų partnerystės viršūnių susitikimą", ir už „sėkmingą Lietuvos pirmininkavimą ES".

Jei ne šios istorijos bjaurumas, galbūt galėtume net džiaugtis, kad tapome politine galybe, kuri neleidžia užmigti Kremliaus galiūnams. Taip pat galime būti įsitikinę, kad pertekę prabangos Rusijos oligarchai kvailėja tik dėl to, kad Lietuva perka jų energijos nešėjus. Jie yra pasiruošę bet kokiai niekšybei, kad tik neprarastų tokio kliento. Taip pat galima laikyti tikra tiesa konservatorių šefo Andriaus Kubiliaus teoriją, kad per mus Rusija nori įkąsti visai Europos Sąjungai. Ką gi, tai faktas, kad Rusija žaidžia su mumis (ypač pastaruoju metu) ir beatodairiškai, ir žiauriai, bet faktas ir tai, kad mes jai tuos žaidimus palengviname. Mūsų valstybės vadovė (čia pasinaudosiu retorika, naudota Rolando Pakso impičmento metu) iš tikrųjų labai pažeidžiama. Ir viskas dėl skeletų, kurie trūnija jos spintoje. Lyg ir paslėpti, tačiau jų buvimas yra vieša paslaptis.

Taigi ar Prezidentas Valdas Adamkus nėra teisus, dienraščio „Lietuvos rytas" puslapiuose apgailestaudamas, kad kai signataras „Zigmas Vaišvila Seime iškėlė prezidentės priklausymo tam tikroms struktūroms klausimą, tylėdami prarijome šią piliulę". Na o rusai ir vėl grįžo prie šios istorijos. „Jie išvežė archyvus, todėl sąmoningai stengsis užnuodyti atmosferą", - perspėja V.Adamkus, ir sunku su juo nesutikti. Panašiai, kaip su žurnalistu Rimvydu Valatka, kuris primena, kad niekas mūsuose specialiai nesigraužia dėl to, kad ponia prezidentė, švelniai tariant, prasilenkė su tiesa dėl jos dalyvavimo „Baltijos kelyje, kad ji priklausė M. Burokevičiaus platformai, kad net po nepriklausomybės atgimimo gaudavo Kremliaus algą". O ką mes turime daryti žinodami, kad laisvoje demokratinėje šalyje buvo cenzūruojamos net dvi televizijos laidos – Rūtos Janutienės „Paskutinė instancija" (TV3) ir žurnalisto Tomo Dapkaus (LNK) dokumentas – apie mūsų ponios prezidentės nebūtinai saldžias paslaptis ir valdymo metodus?

Kai kurie publicistai mano, kad prezidentė kaip tik pradėjo kovą dėl antros kadencijos, o Rusijos specialiųjų tarnybų aukos vaidmuo turi būti jos privalumas. Tai gali pavykti. Kol madam Grybauskaitė neatsikratys minėtų skeletų (nebūtinai netgi KGB), jaus (ir su ja visa Lietuva) ant savęs virveles, kurias Kremliuje kažkas noriai timptelės.

Lucyna Schiller

Komentarai  

 
#2 zygmas 2013-11-10 12:06
Apie ka tu kalbi? Prezidente, buvusi komuniste taps desovietizacijos iniciatore? Nejuokauk taip neskoningai.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#1 Birutė 2013-11-08 11:23
Manau, jog atkūrus Nepriklausomybę, pirmiausia reikėjo atlikti desovietizaciją ir aiškiai atriboti nuo vadovavimo valstybei ankstesnės valdžios atstovus. Tai nebuvo padaryta, tačiau juk ne vėlu tai padaryti dabar - jei Prezidentė būtų desovietizacijos iniciatorė, tai įneštų visiems taip reikalingo aiškumo
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24