Žūva taikos metu…

2016-06-08, 16:07
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Lucyna Schiller Lucyna Schiller

...turiu omenyje mūsų prezidentę. Man susidaro įspūdis, kad ji Lietuvai laimėtų kiekvieną karą, tačiau priversta drąsiai kovoti su taika.


Gerai, kad Dalia Grybauskaitė pagaliau pateko į žurnale „Forbes“ skelbiamų šimto įtakingiausių pasaulio moterų sąrašą. Tiesa, atsidūrė tik 72 pozicijoje, bet nereikia zirzti. Reikia būti ne bet kokia politikos, filantropijos, verslo arba bent šou biznio figūra, kad įsispraustum į šį šimtuką. O mūsiškei pavyko. Sudarantiesiems sąrašą šiemet ji padarė įspūdį kaip karinga princesė Xena, o kalbant tiksliau – ji ne be priežasties vadinama geležine ledi. „Forbes“ yra sužavėtas jos „neįbauginamumo prieš daug didesnę ir galingesnę rytų kaimynę“. Jis žavisi metaline mūsų Ekscelencija, žinoma ir kaip „plieninė  magnolija“, už tai, kad nesilenkia Kremliaus drakonui, kad jau viešai lygino Putiną ir su Stalinu, ir su Hitleriu.

O kaip!? Tegul pasaulis mokosi iš mūsų drąsios Napoleonietės, kaip harcuoti su pavojingais kaimynais. Kas dar galėtų apšaukti Rusiją „teroristine valstybe, kurios agresija, jei jos laiku nesustabdysi, gali plisti į Europą ir už jos ribų“. Na, kas? Žinoma, kad ne (nomen omen) merkantilioji Angela Merkel, kuri, tiesa, minėtame reitinge jau šeštą kartą atsidūrė pirmoje vietoje, bet kur jai iki mūsų Position Number 72! Tuo metu, kai mūsų Lietuvą energingai militarizuoja (stiprina mobilizuotais kariais, apginkluoja naudotais vokiečių kariniais pėstininkų automobiliais ir savaeigėmis haubicomis, maitina 35 proc. gynybai padidintu biudžetu), šio sąrašo Nr. 1 klastingai kombinuoja, kaip atlaisvinti sankcijas Rusijai.

Įtakingas savaitraštis „Der Spiegel“ apie tai rašė prieš kurį laiką, o dienraštis „Frankfurter Allgemeine Zeitung“ neseniai išsklaidė bet kokias abejones. Įtakingiausia pasaulio moteris atvirai pasisakė „už laipsnišką Rusijos ir Europos ekonominės erdvės suartėjimą, kad atsirastų vieninga ekonominė erdvė nuo Lisabonos iki Vladivostoko“. Pasitaikius progai, Vokietijos kanclerė deklaravo savo „pasirengimą nedelsiant atšaukti sankcijas Rusijos atžvilgiu“, kai tik Maskva įvykdys savo įsipareigojimus Minsko susitarimų ribose.

Kokia išdavystė! Tuo metu, kai mūsų „geležinė ledi“ ant savo pečių užsikrovė visos Europos gynimą nuo Rusijos, Vokietijos „Mutter der Nation“ ketina pasileisti šokti su Kremliumi? Kaip šioje situacijoje kovoti su Rusija dėl taikos ir suvereniteto, kaip juos ginti? Tam Prezidentė Dalia Grybauskaitė nuolat ragina... kiekvieną, pasipynusį po kojomis.

Nėra tobulų politikų, ypač moterų - politikių. Jeigu Frau Kanzlerin mažiau jaudintųsi dėl Europos stabilumo, taikos ir klestėjimo, man ji būtų ideali „Forbes“ Nr. 1, nors mūsiškė kartą per mėnesį peštųsi su Rusija. Kita vertus, jei mūsiškė bent kuriam laikui grįžtų iš savo karo ir nors akimirką pagalvotų, kad Lietuvos žmonės bijo būti nugalėti ne Rusijos, bet skurdo, mano asmeniniame reitinge ji būtų mažiausiai 69 vietoje. Šių metų Europos gyvenimo sąlygų moksliniai tyrimai (EU-SILC GS) rodo, kad net 19,1 proc. Lietuvos gyventojų yra ties skurdo riba. Perskaičiavus į asmenis, tai duoda rezultatą (sic!) – 551 tūkst. Ambicingas ES šalių tikslas yra mažinti tokius gėdingus skaičius. Mūsų – taip pat. Todėl Lietuva išdidžiai skelbia, kad iki 2020 m. turėsime... 814 tūkst. skurdžių. Tai sumažinimas? Na, nebent mes užkariausime Rusiją ir mūsų gyventojų skaičius gerokai padidės, ko, turint omenyje Prezidentės Dalios Grybauskaitės drąsą, visai neatmetu.

Lucyna Schiller

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24