Ir tepadeda jums... Lidl!

2016-06-02, 10:07
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Lucyna Schiller Lucyna Schiller

Daugumai Lietuvoje į valdžią besiveržiančių sukčių, melagių ir politikierių – liūdna žinia. Kam smunka, tam smunka, bet ir jums neauga. Turiu omenyje paramą prieš rinkimus.


Tauta, nepatenkinta žiedinių kopūstų revoliucija ir karu su ją už piniginės laikančiais prekybos centrais, taip pat pasišlykštėjusi naujausia politine kyšininkavimo afera, į savo Seimą išrinktų Lidl valdybą. Taigi tie (blogi žmonės sako, kad tai nykštukai iš Jos Ekscelencijos aplinkos), kurie prieš pat rinkimus metė vartotojui suėsti visus tuos masiulius, kurlianskius ar gapšius, turi nedidelį akstiną satisfakcijai. Teisingai apskaičiavo, kad tokiu būdu dešiniųjų rinkėjui sugadins apetitą liberalams, kurie, manoma, iš konservatorių užkandžio išaugo į pagrindinio patiekalo vaidmenį, rodos  pradėjo atitrūkti nuo pavadėlio ir bando kąsti į juos vedančią ranką. Tai kaip tik suveikė.

Apklausų duomenimis, liberalai dramatiškai smuko, o jų l. e. p. Remigijus Šimašius tučtuojau pataikūniškai nulėkė į konservatorių suvažiavimą partijos anūkėliui pateikti naujų lojalumo įrodymų ir palaužto komjaunuolio vertos savikritikos. „Per daug pasitikėjimo savimi ir per daug arogancijos, mes patys matėme, kaip mums gali staiga smogti“, – pažemintas verkė iš TS-LKD tribūnos.

Savo ruožtu Darbo partijos pirmininko pavaduotojas Vytautas Gapšys, kaip tik įtrauktas į serialo „Visi MG Baltic mylėtojai“ veikėjų sudėtį, – tiesiog puiki scenaristo dovana Prezidentei Daliai Grybauskaitei. Jei Jos Ekscelencijos nepalankumas Darbo partijai turėtų varomąją jėgą, dauguma DP narių ant kaktos nešiotų tatuiruotę „Vagis“ ir į pasaulį žiūrėtų pro grotas, o jos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas, kad būtų tikriau, sėdėtų užrakintas. Tačiau paaiškėjo, kad prezidentė – sau, o tauta – sau. Apklausos toliau DP duoda vietą naujajame parlamente. Naujas V. Gapšio vaidmuo gali pakeisti šią situaciją, nesvarbu, ar jis buvo apmokamas „MG Baltic“ lobistas, ar ne. Kaip viename anekdote: ar jis pavogė laikrodį, ar iš jo pavogė laikrodį – vis tiek jau yra įveltas į vagystės aferą.

Ir štai kaip – likus keliems mėnesiams iki rinkimų į Seimą, Lietuvos politinę sceną nuosekliai kankina skandalingi demaskavimai. Paminėti blogi žmonės sako, kad pagrindinis šių žaidimų tikslas yra sustiprinti konservatorius. Norint priversti jų maištingus sąjungininkus būti paklusnius, reikėjo prismaugti konkurentus, o geriausius – paskandinti.
Vis dėlto tai netaiklus šūvis. Rodos, apklausų duomenimis, TS-LKD šiek tiek pajudėjo, tačiau gana nežymiai. Kiti kažkaip nei aukštyn, nei žemyn, išskyrus, žinoma, liberalus, kurie gerokai trinktelėjo ant grindų, ir LLRA-KŠS, kuri – atvirkščiai: iš rinkimų į rinkimus, nepaisant įvairaus plauko pranašų susierzinimo, piliečiams vertinant ramiai kyla į viršų. Tiems, kurie nesupranta, kodėl, ir irgi taip pat norėtų, rekomenduočiau, kad užuot galvoję apie kruvinus žaidimus, pagalvotų apie orumą ir duoną žmonėms.

Lietuvos rinkėjui gana maitintis kažkieno apvaginėjimo ir žeminančio skurdo skandalais. Šiuo metu rinkėjai labiausiai yra ištroškę Lidl prekybos tinklo, tai yra – pigesnio maisto. Taigi konservatorių lyderiams patarčiau: nelaukite, kol STT iki vieno išmuš jūsų konkurentus ir sudrausmins sąjungininkus! Nesistenkite išpopuliarėti rinkdami parašus prieš Baltarusijos AE. Tauta tai niekina. Tegul Gabrielius Landsbergis geriau įsiprašo į Lidl  tinklo diskontų atidarymą ir paremia juos žodžiais, darbais ir charizma, kaip kažkada Prezidentė Dalia Grybauskaitė parėmė IKEA. Man iš tikrųjų susidaro įspūdis, kad kažkas jau suprato, kur kelias į piliečių širdis, jei pradeda kilti dvokas ir aplink didžiausią „Vilniaus prekybos“ akcininką, milijardierių Nerijų Namavičių. Jei kas nors negalėtų susieti, – tai tas budintis kraugerys, iš kurio nelaisvės žmonės nori būti išvesti geidžiamo Lidl‘o pagalba.

Lucyna Schiller

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24