Birutė Vėsaitė supainiojo lėktuvus

2013-05-27, 01:31
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Ūkio ministrė Birutė Vėsaitė turi nemalonumų. Visos problemos dėl Kazachstano, į kurį ministrė vyko dalyvauti verslo forume. Mat įsėdo į verslo klasės lėktuvą ir... Na, būtent, į lėktuvą, kurį ministrei B. Vėsaitei užsakė privati bendrovė „Arvi". Kaip netrukus paaiškėjo, „Arvi" dosnumas nebūtinai turėjo būti nesavanaudiškas. Viena iš įmonių, priklausančių šiai bendrovei, derasi su Ūkio ministerija dėl Marijampolės laisvosios ekonominės zonos (LEZ) valdymo sutarties, tad apmokėtas ministrės skrydis gali atrodyti kaip dėkingumo išraiška.

Vos grįžusi į Lietuvą ministrė turėjo pasiaiškinti žiniasklaidai ir premjerui, kodėl naudojosi paslaugomis privačios įmonės, su kuria jos kuruojama ministerija turi ekonominių reikalų. O gi todėl, kad – pasak ministrės – naudojantis kitomis transporto priemonėmis į Astaną ministrė nuvyktų „neišsimiegojusi ir pavargusi". Tai savo ruožtu neigiamai paveiktų ministrės savijautą, jos, kartu ir įvaizdį visos Lietuvos, kuriai atstovauti ministrė ir vyko į Kazachstaną. Ketindama kuo įtikinamiau įrodyti savo tiesą ministrė pavyzdį ėmė iš kai kurių viceministrų, kurie, pasak jos, kartais tarptautinėse konferencijose atrodo lyg būtų atvykę iš kosmoso.

Su tuo kosmosu B. Vėsaitė gerokai prašovė. Šmaikštumo nepristingantys internautai akimirksniu ėmė šaipytis vaizduoti ją vilkinčią kosmonauto kostiumą – kombinezoną ir skafandrą – ir dar prirašydami įvairiausių šmaikščių komentarų. Pasityčiojimai iš ministrės moters įžeidė feministes (Vėsaitė aktyviai veikė šioje srityje) – jos priėjo prie išvados, neva moteris ministres visuomenė išjuokia dažniau nei vyrus.

Greičiausiai, kad ne. Bent jau man taip atrodo. Norėdamas pakelti nuotaiką pašaipos objektu tapusiai ministrei priminsiu, jog kadaise buvo garsi Agurkicho pravardė ir jo auksinis pasakymas „Vaizdelis nekoks." O ir pats nepriklausomybės tėvas prieš keletą metų (kol nebuvo išrinktas į Briuselį) buvo tapęs žiniasklaidos pašaipos objektu. Dažniausiai pašiepiamas buvo ūmus jo būdas. Kadaise „Lietuvos ryto" karikatūristas nupiešė „tėvelį" tik vienais apatiniais. „Kažkas mane ten kiršina", – tarė pažiūrėjęs į rūbą.

Šiaip ar taip, B.Vėsaitė neturėtų jaustis diskriminuojama. Patarčiau ministrei būti atidesnei sėdant į privatų lėktuvą, nes nemokami skrydžiai vėliau ne vienam politikui kainavo labai daug. B. Vėsaitė, spėju, skrydį irgi turės apmokėti iš savo sąskaitos. Opozicija jau skelbiasi berengianti interpeliaciją, o premjeras pareiškė, kad Seimo Etikos komisijai paskelbus nepalankų ministrei nuosprendį pastaroji turės atsisveikinti su ūkio ministrės portfeliu.

Ar būtina buvo skristi į Kazachstaną, ministre? Juk privačiu lėktuvėliu ir taip nebūtų pavykę padaryti N. Nazarbajevui įspūdžio. Juk jis tikriausiai skraido lėktuvu „Kazachstan Nr.1"

Tadeuš Andžejevski

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24