Grožis ir pinigai – prasta politinė strategija

2016-02-15, 12:49
Įvertinkite šį įrašą
(10 balsai)
Gintarė Pugačiauskaitė Gintarė Pugačiauskaitė

Viešosios erdvės dėmesį prikausčiusi Druskininkų mero Ričardo Malinausko dilema: vis svarstoma, kaipgi atsitiko, kad žmogus, šitaip išdabinęs miestą, dabar jau pats metamas lauk iš savosios pasakų pilies bokšto? Kam gi taip užkliuvo kurorto valdžia? Ar opozicija išties pakankamai sustiprėjo, kad sukeltų audras ramiame kurorte? O galbūt meras tikrai padarė klaidų, už kurias tenka sumokėti?

Kai kurie žmonės be gali mėgsta narstyti skandalų bei sąmokslo teorijas, ieškoti priešų ir mėtyti akmenimis į kaltuosius. Tačiau šiuo atveju man viskas atrodo labai paprasta ir nė neverta ilgų diskusijų. Galiausiai – kokie tikslai, tokie ir rezultatai. O Druskininkų kurorto siekiamybė, valdant R.Malinauskui, ir buvo trapi, trumpalaikė: nuolat akcentuojama, kad mieste turi būti gražu, reikia pritraukti investicijas ir turistus iš užsienio. Vadinasi, svarbiausia – grožis ir pinigai. Ir ko tuomet stebėtis, kad tokiais dviem kriterijais paremta politika ima šlubuoti ir griūti?

Pirmiausia, svarstant kiekvieno politiko veiklą ir kompetencijas, reikia išsiaiškinti, kokiomis vertybėmis remiasi jo veikla. Juk jei nėra tvirto pamato, tuomet viskas, ko imamasi, yra nestabilu ir nepatikima. Kai nėra aiškių kertinių atramų, miesto valdymas primena kortų namelio statymą: regis, kuriama kažkas didingo, tačiau tuo pat metu viskas gali būti nušluota vos vienu mostu.

Aktyvi opozicija, kraujo ištroškę priešininkai – visa tai galima įsivaizduoti kaip kliūtis tolesnei R.Malinausko karjerai, tačiau visiems aišku, kad tvirta, sąžininga, vertybėmis pagrįsta politika atlaiko bet kokius išbandymus. O politika, kuri tesiekia pinigų ar kitų paviršutiniškų dalykų, nėra atspari jokiems trikdžiams.

Laimė, žmonės vis labiau pasitiki tais, kurie vadovaujasi aiškiomis vertybėmis: tiesa, sąžiningumu, dvasingumu, tikėjimu, socialiniu teisingumu. Neveltui rinkėjai kasmet vis aktyviau balsuoja už partiją, kuri dirba tam, kad šios vertybės triumfuotų – LLRA (Lietuvos lenkų rinkimų akcija). Ir kol kiti politikai tarnauja grožiui ar pinigams, LLRA tik dar labiau stiprina savo vertybinę orientaciją: dirba sąžiningai, uoliai ir visų piliečių labui.

Patys matome, kad tokios pseudovertybės kaip grožis ir pinigai nesuvienija žmonių, nesuteikia tikrosios laimės, neleidžia sukurti tvirtų dalykų. Todėl mūsų laisvės, pastovumo ir stiprybės simbolis yra tik sąžininga, tvirtomis moralinėmis ir dvasinėmis nuostatomis paremta politika.

Gintarė Pugačiauskaitė

Komentarai  

 
#5 Yra gi zmoniu 2016-02-16 13:38
Yra gi zmoniu, kurie negali suprasti kad kiekvinas turime savo nuomone.
Jeigu nepritari kito asmens nuomonei, tai kodel neissakius savosios. Deja, dazniausiai reksniai pritruksta argumentu
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#4 Pritariu 2016-02-16 13:03
Pritariu autorei. LLRA populiarumas vis auga ir tai tik del nuosekliai vykdomos saziningos, drasios bei socialinio teisingumo paremtos politikos. Pagarba!
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#3 LT 2016-02-15 22:55
Tikriausiai neranda sau vietos bolševikinės bestijos matydami, kad Lietuvos lenkų rinkimų akciją palaiko vis daugiau Lietuvos piliečių, ne tik tautinių mažumų atstovai, bet ir lietuviai.
Juk bent kiek blaiviai mastantis žmogus mato, kad LLRA kovoja už amžinąsias vertybes ir neieško lengvų kelių. Už tai LLRA lietuviai vertina gerbia ir palaiko per rinkimus.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#2 Druskininkietis 2016-02-15 21:45
Autorė taikliai apibendrino padėtį Druskininkuose. Žmonės maitinami pažadais ir tiki per TV sklindančia reklama.
Tačiau jau pats laikas atmerkti akis ir pasižiūrėti kas vyksta mūsų šeimose, mūsų kiemuose, mūsų miestuose ir mūsų šalyje
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#1 mda 2016-02-15 15:02
tikros chunveibines rasliava - nesvarbu apie ka rasyt, svarbu LLRA padekot...
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24