Juozaitis: kryptis - Baltoskandija

2013-05-15, 16:51
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kažkada kairės radikaliomis pažiūromis garsėjęs filosofas Arvydas Juozaitis pasikeitė. Iš kairiojo radikalo ir internacionalisto tapo tautiniu ekstremistu. Tikriausiai netgi Songaila ir pats Landsbergis pavydžiai žiūri į kompromisų ieškoti nelinkusį ir nedraugiškai Lenkijos atžvilgiu nusistačiusi Juozaitį.

Neseniai viename iš laikraščių buvo išspausdintas ilgas Juozaičio straipsnis „Baltoslavija ar Baltoskandija?", kuriame filosofas negailestingai apnuogina imperialistinę ir veidmainišką Varšuvos politiką, nukreiptą prieš rytinius kaimynus. Išnyra niurus Lenkijos paveikslas, kuri tik ir laukia progos susigrąžinti buvusias teritorijas.

Ir kaip tokio atviro Lenkijos žaidimo nepastebi Latvija – šiaurine Lietuvos kaimyne piktinasi Juozaitis ir netgi išdavike ją vadina. Juk tik išdavikas galėjo apdovanoti Lenkijos užsienio reikalų ministrą Radosławą Sikorskį aukštu valstybiniu apdovanojimu „Trys žvaigždės". Skandalas! Juk Sikorski Lietuvą šmeižia ir demonstratyviai čia neatvažiuoja – niršta filosofas ir skelbia pirmą išvadą. Lenkija grįžta į prieškario politikos vagą, vadinasi, vėl bandys kalti pleištą tarp Lietuvos ir Latvijos. Ir jai tai lengvai pavyks padaryti, juk latviai taip mažai draugų teturi, tad turi meilintis Varšuvai – lieja apmaudą autorius ir tuo pačiu priekaištauja kaimynei, kad „dėl mūsų du dešimtmečius galvą suka: draugai mums lietuviai ar ne?".

„Kortas ant Kaliningrado stalo jau išsitraukę lenkai" - tęsia Juozaitis Lenkijos klastingų poelgių sąrašą ir beria pavyzdžius. Lenkija atvėrė sienas Kaliningradui, verslą su juo daro, įtaką ten stiprina, Baltoslaviją kuria, Lietuvą iš šio regiono bando išstumti. Ir kaip to nepavadinsi agresija? Argi tokiu būdu ji nesityčioja iš Mažosios Lietuvos?

Tuo Lenkijos imperialistinė politika nesibaigia. Baltarusija yra kitas Varšuvos tikslas - praneša filosofas. Ji Aleksandro Lukašenkos valdžiai jau ruošianti „kontrabandinius sprogmenis", kurie vargšams baltarusiams yra „lenkiškas žodis" - aimanuoja Juozaitis ir klausia, ar tai nėra atvira agresija? Ir toliau skundžiasi dėl nelaimėlių baltarusių likimo, kuriems netrukus bus dar blogiau. Nes kitą dieną po Lukašenkos pasitraukimo lenkai trimituos apie savo nuopelnus šalinant paskutinį Europos diktatorių ir pareikalaus lenkų kalbos įvedimo pusėje Baltarusijos mokyklų. Na... Toliau necituosiu.

Žodžiu, vienintelis išsigelbėjimas Lietuvai – tai Baltoskandija, kur kuo greičiau reikia sukti vairą, jei norime pasprukti nuo Lenkijos - skubina lietuvių Mozė. Jo keistus argumentus būtų galima laikyti filosofo – atsiskyrėlio, besiblaškančio tarp vieno kraštutinumo ir kito, ekstravagancija, kuris „juokina, klaidina, gąsdina". Problema ta, kad Lietuvoje daugelis mąsto panašiai. Konservatorių dauguma žviegia iš džiaugsmo skaitydama tokius straipsnius...

Tadeuš Andžejevski

Komentarai  

 
#3 arunas 2013-08-21 15:09
Gerb.Arvydai,
Palaikau Jus, tik gaila kad per vėlai viešai pareiškėte savo nuomonę dėl Baltoskandijos-
Arūnas iš BSA
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#2 Geras straipsnis 2013-05-16 22:04
Skandinavija ką norėjo, jau viską pasiėmė: visi mūsų pinigai ir taip yra jų. Atrodo, kad daugiau niekas čia jų nedomina.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#1 latgala 2013-05-16 11:55
Pasirinks Lietuva sau krypti, gerbiamasis, nepergyvenkite.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24