Simpatiški....teroristai

2013-05-07, 20:41
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Vilniuje baigiama nagrinėti terorizmu ir ketinimu susisprogdinti Rusijoje kaltinamos simpatiškos Eglės Kusaitės byla, o Miunchene prasideda ne mažiau simpatiškos Beate Zschäpe, įtariamos dalyvavimu neonacių teroristinėje organizacijoje, teismo byla.

Panelei Zschäpe kaimynai negailėjo pagyrimo žodžių. Atvira, linksma, draugiška. Visada pasisveikindavo, kai kuriuos kviesdavo picos. Kiekvienos būsimos uošvės svajonė. Jei nedžiovindavo ką tik išskalbtų drabužių, ruošdavo skanius pietus savo vaikinams. Tik štai tie patys kaimynai būgštavo, kad tie jos du vyrukai yra nelabai simpatiški. Jie nustojo taip sakyti, kai paaiškėjo, kad ši nepaprasta trijulė kaltinama nužudžius devynis kitataučius ir vieną policininkę.

Kai policija aptiko visų trijų pėdsakus, „mielos kaimynės“ bendrininkai nusižudė. Zschäpe gražiai su jais atsisveikino...aplaistydama benzinu ir padegdama juos kartu su bendru lizdu. Po suėmimo ji teisinosi, kad nėra kalta. Sakė tebuvusi namų šeimininkė ir „šeimos“, tai yra Uwe Mundloso ir Uwe Böhnhardto, motina. Jos gynėjai atmeta kaltinimus, neva jų klientė dalyvavo įvykdant nurodytus nusikaltimus. Prokurorai laiko ją „emocine“ teroristų trio lydere. Neabejoju, kad vykstant procesui, kurį vokiečiai jau pavadino šimtmečio byla (joje dalyvaus 22 psichiatrai ekspertai, 600 liudytojų, ir, be Zschäpe, dar keturi kaltinamieji), sužinosime, kas buvo teisus.

Kad ir kas bebūtų teisus, simpatiškos kaimynės turėtų žinoti, kad tas, kuris žaidžia su degtukais, turėtų būti pasiruošęs apdegti. Kaip kad mūsų Kusaitė. Vargšė skundžiasi, kad teroriste ją pavertė šlovės ištroškę prokurorai ir mūsų šalies saugumiečiai, kurie įtraukė ją į šią bjaurią provokaciją. Kusaitė piktinasi, kad jau tris metus ji dalyvauja „sufabrikuotame procese“, negali nei studijuoti, nei dirbti. Sako Maskvoje tenorėjusi aplankyti draugę čečenę, be to praktiškai nepažinojusi nė vieno musulmono, vien musulmonais save vadinančius asmenis. Nieko keista, kad Lietuvoje yra daug jai prijaučiančių.

Antisovietinio pasipriešinimo judėjimo ikona Nijolė Sadūnaitė (vienuolė!) šiai Lietuvos teisingumo sistemos aukai ir pasisakymų apie „kiaules-katalikus, kuriuos reikia žudyti“ autorei tiesiog teismo salėje įteikė gėlių puokštę. Ją gina ir buvęs parlamentaras Algimantas Matulevičius, visuomenės veikėjas Darius Kuolys, žmogaus teisių gynėjai. Nepasisakau už jaunų ir kvailų panų sodinimą už grotų, bet ką daryti su prokurorų kaltinimais (nurodysiu tik kelis), neva panelė mokėsi gaminti ir sprogdinti sprogstąmasias medžiagas, mėgavosi kompiuteryje kitiems rodžiusi egzekucijas...nukertant galvą.

Broliai Džocharas ir Tamerlanas Carnajevai, sprogdintojai iš Bostono, irgi buvo laikomi mandagiais ir mielais jaunuoliais. Dabar amerikiečiai atsisako savo šalies teritorijoje laidoti pašautą Tamerlaną. Grasina iškasiantys jį iš kapavietės. „Ne“ sprogdintojo šeimai pasakė netgi vietos mečetė.

Jei būčiau viena iš žinomų Lietuvos politikų, besimėgaujančių radikalėjančiu Lietuvos jaunimu („juk tokia patriotiška, simpatiška ir visai nepavojinga”), aprašytos istorijos duotų man peno apmąstymams.

Lucyna Schiller

Komentarai  

 
#1 svogeris 2013-05-10 11:35
Kusaite jauna ir kvaila mergaite. Nesuprantu kodel Lietuvos teisesauga puole ja. Ja reikia ginti.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24