Mėgstamiausias patiekalas M. Daikerytės šeimoje – varškės „blynukai“

2022-02-22, 10:36
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Mėgstamiausias patiekalas M. Daikerytės šeimoje – varškės „blynukai“ Pranešimo spaudai autorių ir pixabay nuotr.

Atlikėjos, verslininkės Militos Daikerytės kasdienėje mityboje retai išvysime miltinius patiekalus, tačiau vienam receptui ji daro išimtį. Tai iš kartos į kartą jos šeimos moterų Dzūkijoje gaminami varškės blyneliai, pagardinti namine uogiene. Šiam receptui gaminti Milita renkasi tik lietuviškų prekių ženklų produktus. 

„Yra receptas, kuris mane sugrąžina į vaikystę. Perduotas iš močiutės lūpų mamai, o šios lūpų – man, šis receptas nepalieka abejingų. Tai dzūkiški varškės blynukai, kuriems produktus, palaikydama vietinius gamintojus, renkuosi tik iš lietuviškų prekinių ženklų. Visus juos radau „Rimi“ parduotuvėje.“, – sako Milita Daikerytė.

RECEPTAS

Varškės „blynukai“ pagal Militą Daikerytę

Patiekalui reikės:

0,5 kg 9 procentų riebumo varškės;

3 kiaušinių;

4-5 šaukštų miltų;

žiupsnelio druskos;

žiupsnelio kepimo miltelių (jei norisi puresnių blynelių);

2 šaukštų cukraus;

sviesto kepimui;

grietinės ir uogienės – padažui;

Gaminimo eiga

Gerai sutrinkite varškę maišytuvu iki vientisos masės. Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi, supilkite juos į varškę ir gerai išmaišykite.
Įsijokite į tešlą miltus, kepimo miltelius, vėl gerai išmaišykite. Suplakite baltymus su žiupsneliu druskos, įmaišykite juos į tešlą.
Gerai įkaitinkite keptuvę su sviestu, suformuokite blynelius, tada sumažinkite kaitrą ir apkepkite, uždengę dangčiu, abi puses.

Skanaus!

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24