Spausdinti šį puslapį

Nėra laiko grožio procedūroms? Specialistė atskleidžia, kaip greitai pasiekti rezultatų

2022-01-16, 13:29
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Nėra laiko grožio procedūroms? Specialistė atskleidžia, kaip greitai pasiekti rezultatų Pranešimo spaudai autorių nuotr.

Gyvenimui vis spartėjant daugelis stengiasi „sutilpti“ į 24 valandas: darbai, šeima, rūpestis savimi ir savo oda. Multitaskingas – kai atliekami keli darbai vienu metu – jau įprasta sąvoka ir praktika didžiajai daliai žmonių. Grožio srityje taip pat stengiamasi kuo greičiau pasiekti maksimalių rezultatų – pavyzdžiui, vis daugiau moterų į grožio saloną vyksta manikiūrui ir pedikiūrui, kurie būtų atliekami vienu metu. Pasirūpinti grožiu greitai ir efektyviai galima ir namuose, sako „Mary Kay“ vizažistė Jelena Liaudinienė ir atskleidžia, kaip tai padaryti.

„Nuolat skubant laiko sau ir savo odai neretai pritrūksta. Būna, kad ryte suplanuojame vakaro procedūras – kelias kaukes, kurios padės ne tik išvalyti, bet ir sudrėkinti, atgaivinti odą – tačiau planai baigiasi nusivalius makiažą, mat nebėra jėgų, laiko. Juk kaukes reikia laikyti ne kelias minutes, o, pavyzdžiui, vieną – 10, kitą – 20 minučių. Dedant kaukes vieną po kitos visos grožio procedūros gali užsitęsti iki valandos. Reta moteris turi prabangą skirti tiek laiko, net ir dirbant namuose. Tačiau sparčiai populiarėjanti praktika – multimaskingas – išsigelbėjimas laiką tausojančioms moterims. Mat vienu metu užtepus kelias kaukes galima ne tik sutaupyti laiko, bet ir pasiekti kelių rezultatų. Vis dėlto, tam, kad poveikis džiugintų, svarbu žinoti kelias taisykles“, – pasakoja J. Liaudinienė.

Tepti tik tam tikrose zonose

Dažniausiai multimaskingo metu tepamos dvi ar trys kaukės, pavyzdžiui, valomoji, drėkinamoji ir skaistinanti. Svarbiausia yra užtepti kaukes reikalingose vietose, tikinama pranešime spaudai.

„Maždaug 85 proc. moterų turi mišrią odą – jas vargina riebi, blizganti T zona – kakta, nosis ir smakras – ir sausesnė skruostų oda. Todėl T zonai reikia priemonių, kurios suteikia matiškumo, jai netinka itin turtinga tekstūra, mat ant odos gali atsirasti tarsi sausa plėvelė, tad bus dar sunkiau išvalyti odoje susikaupusius nešvarumus, inkštirus. O žandams priešingai – netinka stipriai valančios kaukės, nes gali dar labiau išsausinti odą, – pasakoja J. Liaudinienė. – Todėl tepant kaukes, valomąją reiktų tepti tik ant T zonos odos, o drėkinančiąją – ant skruostų. Be to, galima prijungti ir skaistinančią kaukę, kuri, užtepta ant kaklo odos, ją pašviesins, suminkštins.“

Apskaičiuoti laiką

Į tai, kiek laiko reikia laikyti užteptą veido kaukę, būtina atkreipti dėmesį visada – nesvarbu, ar tepama tik viena, ar kelios kaukės. Vis dėlto, derinant kelias priemones, svarbu dar atidžiau sekti laiką. Jei priemonė bus nuplauta ar nuvalyta anksčiau, ji paprasčiausiai nespės atlikti savo paskirties. Tačiau veido kaukę laikant per ilgai gali kilti padarinių – varginti odos sausumas, šerpetojimas, stiprus paraudimas. Mat perlaikius kaukę ji ima veikti atvirkščiai – visas naudingas medžiagas ji ima „traukti“ iš odos, įspėja J. Liaudinienė.

„Derinant kelias skirtingas kaukes, pirmiausia reiktų tepti tą, kurios laikymo laikas yra ilgesnis. Pavyzdžiui, pirmiausia reiktų tepti tą, kurią reiktų laikyti 20 minučių, o po dešimties minučių tepti kitą, kurią rekomenduojama laikyti perpus trumpiau. Pasibaigus laikui galima abi priemones nuplauti kartu. Kitas variantas, kuris naudingas norint kaukę nuvalyti, o nenuplauti, kad efektas būtų stipresnis ir komponentai veiktų ilgiau – priemonę laikui pasibaigus įmasažuoti į odą. Tiesa, toks variantas tinkamas tik naudojant gelinės tekstūros kaukes. Priemones, kurios sustingsta, sukietėja, pavyzdžiui, molio kaukes, reikia nuplauti arba nuvalyti šiltu vandeniu suvilgyta servetėle ar vatos tamponėliu“, – sako J. Liaudinienė.

Nenaudoti kaukių per dažnai

Patarimas, kiek kartų per savaitę naudoti kaukes, ant pakuočių nurodomas ne veltui, sako „Mary Kay“ specialistė.

„Kaukės yra papildoma priemonė šalia prausiklių, serumų ir kremų, kuriuos naudojame kasdien, todėl kasdien tepti kaukę, net jei ji labai patinka, nerekomenduojama. Oda pati turi „išmokti“ atsistatyti. Pirmiausia tai padeda kiekvieną rytą ir vakarą naudojami kremai, o kaukės gelbsti kaip antras žingsnis. Jas reiktų naudoti 2-3 kartus per savaitę, – pataria J. Liaudinienė. – Be to, svarbu atsiminti, kad odą valančių kaukių nereikėtų tepti ta pačią dieną, kai šveičiame odą, kad ji nebūtų sudirginta. Patartina šveisti odą dieną prieš ar po valančios kaukės.“

Komentuoti