Dviejų žingsnių veido odos valymas. Kas tai ir kodėl jis reikalingas?

2021-04-21, 11:01
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Dviejų žingsnių veido odos valymas. Kas tai ir kodėl jis reikalingas? Pranešimo spaudai autorių nuotr.

„Daugelis moterų naudoja micelinį vandenį tam, kad nuvalytų makiažą. Tačiau vis dar nedaug žinančių, kad tai – ne vienintelė priemonės funkcija“, – sako „Mary Kay“ vizažistė Jelena Liaudinienė. Anot jos, micelinis vanduo, įtrauktas į kasdienius ryto ir vakaro grožio ritualus, gali padėti giliau išvalyti odą.

„Micelinis vanduo padeda nuvalyti makiažą, nuo odos pašalinti nešvarumus, dulkes. Ši priemonė ypač aktuali ir dabar, kai kone kasdien dėvime apsaugines kaukes. Grįžus namo iš parduotuvės ir nusiėmus kaukę, veidą galima nuvalyti miceliniu vandeniu tam, kad būtų pašalinti visi nešvarumai ir užkirstas kelias nepageidaujamiems spuogeliams, – sako J. Liaudinienė. – Be to, micelinis vanduo gelbėja tada, kai neturime galimybių veidą nuprausti. Pavyzdžiui, vasarą savaitgalį leidžiant gamtoje, pakaks veidą nuvalyti tik miceliniu vandeniu suvilgytu vatos tamponėliu. Tačiau nereikėtų šio produkto saugoti išvykoms. Micelinis vanduo taip pat gali būti naudojamas rytais ir vakarais dviejų žingsnių veido odos valymo procedūros metu. Ji padės kruopščiau ir giliau išvalyti odą, nei odą plaunant tik prausikliu“, – tikina J. Liaudinienė.

Pirmas žingsnis – valymas

Pirmasis gilaus dviejų žingsnių veido odos valymo žingsnis – valymas miceliniu vandeniu, rašoma pranešime spaudai. Tam, kad ryte nuo veido būtų galima nuvalyti per naktį ant odos susikaupusias dulkes, kitus nešvarumus, pirmiausia rekomenduojama imti ne prausiklį, o micelinį vandenį.

„Prieš prausiant veidą naudinga sausą veidą nuvalyti miceliniu vandeniu suvilgytu kosmetiniu vatos diskeliu. Micelinis vanduo, tarsi magnetas surenka visus nešvarumus, taip pat drėkina odą, – pristatydama „Mary Kay“ micelinį vandenį pasakoja vizažistė. – Tiesa, nereikėtų galvoti, kad vietoje micelinio vandens galima naudoti toniką. Mat tai dvi skirtingos priemonės, kurias vis dar kartais supainioja nemaža dalis moterų. Tonikas veido odą tonizuoja, padeda kitoms priemonėms įsiskverbti giliau į odą, tačiau, priešingai nei micelinis vanduo, nenuvalo odos.“

Vis dėlto, valant veidą svarbu ne tik produktai bet ir jų kiekis. Anot J. Liaudinienės veidą valant miceliniu vandeniu vieno lašelio ant vatos diskelio nepakanka: „Ant vatos diskelio reiktų užpilti micelinio vandens tiek, kad šis nebūtų nei sausas, nei varvėtų. Užpylus lašą, priemonė negalės nuvalyti viso veido, tad nepadės, o trynimas sausa vata gali suerzinti odą. Reikiamą micelinio vandens kiekį reiktų pajausti pačiam – nusivalius odą turi jaustis drėgnas pėdsakas“.

Vakare reikia daugiau priežiūros

Nuvalius veidą miceliniu vandeniu, antras žingsnis – odos prausimas, sako J. Liaudinienė. Anot jos, tai užtikrins efektyvesnį, gilesnį odos valymą.

„Įprastų grožio ritualų metu reiktų veidą nuprausti, kad veidas būtų visiškai švarus ir ant odos neliktų nei nešvarumų, nei micelių. Nuvalius odą miceliniu vandeniu galima naudoti įvairius prausiklius ar veidą valyti su specialiais šepetėliais“, – rekomenduoja vizažistė.

Vakare, anot J. Liaudinienės, taip pat nereiktų pamiršti veidą nuvalyti miceliniu vandeniu, o tik po to nuplauti su prausikliu. Tiesa, jei veidas padengtas makiažu, reikalingas dar vienas, papildomas žingsnis prieš valant odą.

„Vakarinės grožio procedūros pirmiausia turėtų prasidėti nuo makiažo nuvalymo. Švelniu makiažo valikliu kruopščiai pašalinus blakstienų tušą, vokų šešėlius, lūpdažį, reiktų odą nuvalyti miceliniu vandeniu, po to – nuprausti naudojant mėgstamą prausiklį. Taip oda taps švari ir efektyviai paruošta kitiems žingsniams – tonikui, kremui, serumui“, – pataria J. Liaudinienė.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24