Tinklaraštininkės Amelijos pavasariškas baltų šaltibarščių receptas

2021-03-26, 17:48
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Tinklaraštininkės Amelijos pavasariškas baltų šaltibarščių receptas pixabay.com asociatyvi nuotr.

Retesnis apsilankymas parduotuvėse, kruopštus pirkinių planavimas ir produktų sąrašo sudarymas – tai tik dalis naujų įpročių, kuriuos karantino metu atrado lietuviai. Tokius šiemet atlikto tyrimo rezultatus pastebi prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė. O žinoma tinklaraštininkė Amelija Kuzmarskė, jau seniai įpratusi planuoti pirkinius, dalijasi patarimais, kaip dar greičiau apsipirkti, bei atskleidžia pavasariškos sriubos receptą.

Kruopštesnis pirkinių krepšelio planavimas ir prekių sąrašo sudarymas – jau įprastas tinklaraštininkės A. Kuzmarskės gyvenime. Tris vaikus kartu su vyru auginanti moteris dalijasi patarimais, padėsiančiais kruopščiau planuoti šeimos pirkinius ir apsipirkti dar greičiau.

„Savaitės pirkinių sąrašas prasideda nuo valgiaraščio planavimo. Pirmiausia apžvelgiu, kokių maisto produktų šiuo metu turime ir ką iš jų būtų galima pagaminti, įvertinu turimus maisto likučius, tada įtraukiu trūkstamus pirkinius. Krepšelio planavimas padeda ne tik atsispirti spontaniškiems pirkiniams, bet ir sutaupyti nemažai laiko bei pinigų“, – patirtimi dalijasi A. Kuzmarskė.

Norintiems apsipirkti greičiau – žinomos tinklaraštininkės patarimai

Tiems, kurie dar nėra įpratę prie planavimo, Amelija atskleidžia tris svarbiausiais patogaus pirkinių sąrašo elementus, kuriais vadovaujasi pati:

1. Suskirstymas į kategorijas. Visus maisto produktus moteris pataria surašyti ne pagal patiekalų ingredientus, bet suskirstyti juos į grupes: daržovės, vaisiai, pieno produktai, kruopos. Taip neklaidžiosite tarp parduotuvės lentynų ir sutaupysite nemažai laiko, tikinama pranešime spaudai.

2. Eiliškumas. Dar vienas patarimas, padėsiantis nesiblaškyti – kategorijų surašymas pagal parduotuvės išdėstymą. Pavyzdžiui, jei jūsų pamėgtoje prekybos vietoje pirmiausia stovi daržovių lentynos, nuo šios kategorijos maisto produktų ir reikėtų pradėti.

3. Prieinamumas ir patogumas. Planuodama savaitės pirkinių krepšelį tinklaraštininkė naudojasi mobiliuoju telefonu. Todėl kad ir kur būtų, atsiminusi, jog namuose trūksta kurio nors produkto, gali jį greitai ir patogiai pridėti.

Amelijos pavasariškas „Baltų šaltibarščių“ receptas

2 porcijoms šaltibarščių reikės:

2 kiaušinių

3 trumpavaisių agurkų

5-6 didesnių ridikėlių

Ryšulėlio svogūnų laiškų

Skiltelės česnako

Saujos smulkintų krapų

600 ml riebaus kefyro

1-2 šaukštelių obuolių acto

Druskos

Gaminimo eiga:

Išvirkite kiaušinius: įdėkite juos šaukštu į jau verdantį vandenį (taip kiaušiniai lengviau nusilups) ir pavirkite dar 8 min. Trynys bus dar šiek tiek minkštas ir kreminės konsistencijos. Jei norėtumėte kiaušinius susmulkinti ir įmaišyti į sriubą, o ne patiekti ant sriubos viršaus perpjautus pusiau, tada virkite juos ilgiau, apie 10 min. Praėjus virimo laikui, iškart nupilkite karštą vandenį ir atvėsinkite kiaušinius kuo šaltesniu vandeniu iš čiaupo.

Agurkus supjaustykite nedideliais kubeliais, ridikėlius šiaudeliais, svogūnų laiškus susmulkinkite peiliu arba sukarpykite žirklėmis. Susmulkintas daržoves dėkite į dubenį, kuriame maišysite sriubą. Ant smulkintų krapų atskirame dubenėlyje užberkite gerą žiupsnį druskos ir leiskite krapams pastovėti kelias minutes, kol jie išskirs sultis bei pradės stipriau kvepėti. Į dubenį su pjaustytomis daržovėmis dėkite išspaustą česnaką ir krapus. Užpilkite kefyru ir pagardinkite šaukšteliu obuolių acto. Paragaukite, jei trūks druskos ar acto – pridėkite. Patiekite iškart su karštomis virtomis arba keptomis šviežiomis bulvytėmis. Skanaus!

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24