Spausdinti šį puslapį

Per šventes lietuviai tampa gurmanais

2011-12-27, 06:10
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kalėdų valgiai daugelyje pasaulio šalių panašūs, neįsivaizduojami be kalakuto, vištos, anties ar žąsies. Tačiau šiemet gurmanams siūloma ir netradicinių receptų – paragauti ryklių, stručių, bizonų ar specialiai keptos avienos, praneša „Panorama“.

Anot kalbintų mėsos gamybos ir perdirbimo įmonės darbuotojų, kasdien pirkėjai neskanautų ryklio, bet per šventes jie tampa gurmanais, ieško netradicinio patiekalo ar gaminio kuriuo galėtų pavaišinti svečius.

Šaldytą ryklieną Rokiškio rajone įsikūrusi žuvies perdirbimo įmonė atsivežė net iš tolimosios Argentinos. Ant grotelių kepti ryklio kepsneliai – Japonijos, Australijos restoranų delikatesai. Visa žuvis ant stalo netilptų, todėl ji pjaustoma, marinuojama. Jos kaina nedidelė, tad atgabenta jos per 3000 kilogramų.

„Šiais metais prieš Kalėdas gavome šaldytos ryklio mėsos ir mūsų   įmonės darbuotojai bandė pagaminti kuo skaniau. Bandėme rūkyti karšto, šalto rūkymo, sūdyti, bet priėjome išvadą, kad skaniausias – karštas keptas“, – sako mėsos gamybos ir perdirbimo įmonės direktorė Gitana Sabockienė.

Pasak įmonės vadovų, kasdien pirkėjai neskanautų ryklio, bet per šventes jie tampa gurmanais, ieško netradicinio patiekalo ar gaminio kuriuo galėtų pavaišinti svečius.

Keptas kalakutas, antis, žąsis – jau tapo tradiciniais Kalėdų patiekalais. O šventėms į namus parvykę emigrantai, pasak verslininkų, užsisako triušių, ančių, kalakutų su kaštonais, omarų, parvykę iš Azijos šalių pageidauja šernienos, briedienos ir avienos.

Anksčiau   pasakiškai skani bizono mėsa, kurios kilogramo kaina daugiau nei 180 litų, prieš šventes į Lietuvą buvo gabenama iš Olandijos.

Dabar lietuvaitė Audra ir vokietis Rolandas šalia Kelmės augina per tris dešimtis bizonų. Kasmet atsiranda vis daugiau norinčiųjų   paskanauti ir šios nepaprasto skonio mėsos, kurioje baltymų daugiau nei triušienoje.

www.lrt.lt

www.lvcom.eu

Komentuoti