Spausdinti šį puslapį

Ryškiausios pavasario/vasaros avalynės tendencijos pagal I. Stonkuvienę

2017-03-15, 14:15
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Ryškiausios pavasario/vasaros avalynės tendencijos pagal I. Stonkuvienę © Deichmann

Masyvus ir storas padas arba siauras ir elegantiškas kulniukas – šis pavasario/vasaros sezonas avalynėje bus kupinas kontrastų. Madoje vis dar išliks septyniasdešimtuosius menantis stilius, tačiau šį sezoną jis atsispindės ne tik suvarstomų, bet ir įspiriamų basučių dizaine. Jeigu pernai mados viršūnėje dominavo klasikiniai „dandy“ tipo bateliai, šiandien stiliaus ikonos net prie puošnių derinių rinksis sportinę avalynę, rodo avalynės tinklo „Deichmann“ stiliaus tendencijos.

„Spalvų ir raštų paletė šiltuoju sezonu taip pat nebus vienalytė: madinga išlieka tiek minimalistinė ir vienspalvė avalynė, tiek ir ryškiai siuvinėti, gėlių motyvais ar raštais puošti batai. Tačiau minimalistinius batus ir pastelines jų spalvas paįvairins kutai, dirželiai aplink kulkšnį, stambus ir storas padas, drobės bei verstos odos medžiagos“, –teigia stilistų komandos „Style Support“ įkūrėja ir „DeichmannTrendblog“ mados tinklaraštininkė Indrė Stonkuvienė.

Sportiniai bateliai – į darbą ir į šventę

Pastaraisiais metais madoje vyravusią „athleisure“ tendenciją, kuri lėmė sportinės avalynės įsigalėjimą laisvalaikio aprangoje, keičia „athluxury“, kuri reiškia atletiškos ir elegantiškos ar net prabangios stilistikos susiliejimą. Anot I. Stonkuvienės, nuo šiol sportinius batelius derinsime ne tik su laisvalaikio rūbais, bet ir su oficialiais kostiumėliais ar net puošniomis suknelėmis.

„Šį pavasario/vasaros sezoną ir toliau karaliaus įvairių modelių sportiniai bateliai: retro, futuristiniai, puošti metalinėmis detalėmis ar karpytu liežuvėliu. Minimalizmo ikona – klasikiniai balti sportbačiai – šį sezoną papildomi storais padais bei aptakiomis formomis. Vis labiau populiarėjanti „athluxury“ tendencija lemia, kad madoje dominuos pastelinių ir lengvų spalvų sportinė avalynė – švelniai rožinių, kūno spalvos, ir, žinoma, klasikinių juodų ar baltų atspalvių. Būtent tokius sportinius batelius galėsite drąsiai derinti net su elegantiška ar oficialia apranga“, – teigia I. Stonkuvienė.

Kuo masyvesnis padas – tuo geriau

Šio sezono avalynės tendencijos neleis nelikti nepastebėtoms – su trenksmu į mados viršūnes sugrįžta platformos ir stori padai (angl. flatforms).

„Prisimenate 90-tuosius, grupės „SpiceGirls“ laikus, kada turėti basutes aukštomis platformomis buvo tiesiog privaloma? Šį sezoną ši tendencija vėl dominuos stileivų spintose. Jeigu pernai šventėme platformų sugrįžtuves į mados pasaulį kartu su hipiškais motyvais: gėlių raštais ar mediniu padu, tai šiemet platformas matysime dar dažniau – tai tendencija, persikelianti į daugelį batų formų: tiek paprastų basučių ar espadrilių, tiek įspiriamų aukštakulnių ar net sportinių batelių. Vadovaukitės paprasta taisykle: kuo storesnis ir ryškesnis padas – tuo stilingesnis įvaizdis“, – sako I. Stonkuvienė.

Žemakulnės basutės – ne tik į paplūdimį

Šį sezoną ryškiausia lengvos laisvalaikio avalynės tendencija – įspiriamos basutės (angl. mules). Ryškios spalvos, karoliukai ir siuvinėti motyvai – tai svarbiausi šio sezono atviros bohemiško stiliaus avalynės akcentai. Taip pat populiarios išlieka ir metalo – auksinė ir sidabrinė – spalvos bei šį sezoną itin madingos verstos odos variacijos.

„Įspiriamos basutės, dar žinomos kaip „babouche“ šlepetės plokščiu padu, vėl dominuos ant mados podiumų. Pavasarį dažnai matysime minimalistinę ir juodos spalvos šios avalynės versiją. Prie tokių įspiriamų basučių priderinus vėjo plaikstomą vasarišką aprangą, būsite pasiruošusios ne tik

paplūdimiui, bet ir nerūpestingam vakarėliui sode ar tiesiog pasivaikščiojimui mieste“, – teigia I. Stonkuvienė.


Madingiausi – perforuoti aukštakulniai

Šį sezoną, renkantis aukštakulnius ypatingoms progoms, teks rinktis iš dviejų skirtingų stilių: masyviu kvadratiniu (angl. block) kulnu arba atvirkščiai – labai plonu kulniuku. Tačiau abiem atvejais viena tendencija išliks ta pati – perforuotos ir karpytos odos motyvas.

„Šį sezoną aukštakulniuose kojos galės laisviau kvėpuoti – dominuos karpyti, perforuoti, raišteliais suvarstomi avalynės modeliai. Nebijančioms drąsesnio įvaizdžio vertėtų pasekti pasaulinių mados podiumų tendencija ir aukštakulnes basutes derinti su lengvai permatomis ar gipiūrinėmis kojinėmis“, – teigia „DeichmannTrendblog“ tinklaraštininkė.

Hipiškas 80-ųjų stilius

Rankų darbo įspūdį avalynei suteikiančios kamštinės ir medinės detalės, piešti raštai ar ryškios siūlės šią vasarą vėl grąžins hipišką įvaizdį. Jį dar labiau sustiprins tokios detalės kaip kutai, odiniai dirželiai, sagtys bei versta oda.

„Šį pavasario/vasaros sezoną itin madinga raišteliais arba sagtimi pabrėžti kulkšnis – būtent tokio tipo aukštakulniai bus labai populiarūs. Jie puikiai atspindi pastaruosius du metus madingą laisvą ir pašėlusį hipišką, bet tuo pat metu puošnų įvaizdį (angl. hippie-chick)”, – sako I. Stonkuvienė.

Komentuoti