Nustatytas ryšys tarp motinos nuotaikos ir kūdikių miego

2011-08-28, 11:57
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pirmieji šeši kūdikio gyvenimo mėnesiai yra svarbūs miego ir būdravimo, vadinamojo cirkadinio ritmo, susiformavimui.

Mičigano universiteto mokslininkai nagrinėjo, kokie veiksniai turi įtakos kūdikių miegui. Buvo nustatyta, kad kūdikiams, kurių motinos iki nėštumo buvo patyrusios depresiją ar kurioms pasireiškė nuotaikos sutrikimų nėštumo metu, dažniau būna sutrikusi miego struktūra per pirmuosius šešis gyvenimo mėnesius negu kūdikiams, gimusiems neprislėgtoms mamoms.


Pavyzdžiui, į depresiją linkusių motinų kūdikiai dažniau snūduriuoja dieną, juos sunkiau užmigdyti naktį, be to, jie naktį dažniau pabunda.
Tai ne tik padidina tėvų nemiegotų naktų skaičių, bet turi įtakos depresijos išsivystymui ateityje. Tačiau tai nereiškia, kad kūdikiai, gimti prislėgtoms mamoms, ateityje būtinai sirgs depresija, o nesirgusieji depresija gali ignoruoti savo kūdikių miego svarbumą. Greičiau tai yra perspėjimas, kad visi tėvai, ypač patyrusieji depresiją, turi atkreipti dėmesį į sąlygas, kurias jie sudaro jų kūdikio miegui, nuo pat gimimo.
Labai svarbu, kad miegas būtų reguliarus. Kaip teigia tyrimo autoriai, ypač svarbu, kad kūdikiai nakties miego būtų guldomi vienodu laiku, tada jie rečiau kelsis naktį. 
www.sveikaszmogus.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24