Žymios moterys įvardijo mėgstamas Vilniaus vietas

2017-02-14, 13:06
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Žymios moterys įvardijo mėgstamas Vilniaus vietas Ieva Mackevičienė

Šiuolaikinė moteris, rodos, turi šimtą rankų ir stebuklingus batus, kurie per porą minučių nuneša į kitą miesto galą. Ji žongliruoja darbu, namais, šeima, laisvalaikiu, sportu, o tarp visų darbų randa laiko ne tik draugams, bet ir sau. Ir kiekviena iš mūsų turime SAVO miestą – nors gatvės visiems vienodos, moterų žingsniai čia aidi skirtingu ritmu.

Trys miesto moterys – Simona Burbaitė, Ieva Mackevičienė ir Jolanta Leonavičiūtė – dalijasi savo miesto veidais. Jos nuolat skuba, bėga, lekia, tačiau viską suspėja. Todėl ši trijulė – naujojo adidas UltraBOOST X batelio, idealiai atitinkančio miesto moters ritmą, ambasadorės Lietuvoje.

Simonos Vilnius: nuo senamiesčio kavinukės iki sporto klubo

S. Burbaitę dažniausiai sutiksite Senamiestyje – ieškančią įkvėpimo pavasariui butikuose, gurkšnojančią kavą jaukioje kavinukėje ar išsiruošusią į baletą Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre. „Vilnius tuo ir ypatingas, kad nuo miesto šurmulio gali pabėgti net pačiame sostinės centre. Tiek žiemą, tiek vasarą stengiuosi savaitgaliais pasivaikščioti – nuėjau ne vieną kilometrą Bernardinų sode ar Vingio parke (juokiasi). Kai nuolat bėgi, kartais labai naudinga sustoti: prisėsti mažoje kavinukėje ir stebėti, kaip už lango vyksta miesto gyvenimas. Mėgstu stebėti žmones – kaip jie skuba, kur žiūri, ką veikia – tai įkvepia“, - sako Simona.

Vis dėlto, kai nori pabūti tik su savimi, Simona lieka namuose. „Namai man yra ramybės oazė ir didžiausias įkvėpimas. Aš čia pailsiu, pasisemiu kūrybinio įkvėpimo ir energijos. Tai mano aplinka, kurią susikuriu taip, kaip man tuo metu norisi: užsidegu žvakių, smilkalų, įlipu į vonią su putomis, klausausi mėgstamų dainų ir skaitau žurnalą ar knygą.“

O kai prireikia išlieti susikaupusią energiją, Simona skuba į sporto klubą. „Sportas man atsipalaidavimas ir meditacija. Tailando bokso treniruotės padeda „išsikrauti“, o pilatesas visas padrikas mintis dailiai sudėlioja į atitinkamas lentynas.“

Stiliaus Simona nepamiršta net sportuodama – pasak jos, moterys neturėtų manyti, kad sportuojant galima atrodyti bet kaip. „Stilinga, kokybiška sportinė apranga gali tapti motyvacija nueiti sportuoti. Tačiau ji turi būti kokybiška, kad jaustumėtės patogiai. Man nauja sportinė apranga - tarsi antros Kalėdos (juokiasi)! Vos ją išpakavusi nekantrauju pasimatuoti ir bėgti sportuoti. Be to, sportinę aprangą, ypač batelius, galima pritaikyti ir laisvalaikiui – sportiniai bateliai puikiai dera net prie suknelės!

Šeimyniškas Ievos Vilnius

Ievos Mackevičienė savo šeimą vadina „gamtine”. Nors ši žavi trijulė mielai vaikštinėja ir sostinės centre, mieliausiai jie laiką leidžia netoli namų esančiame Verkių parke. „Šią vietą atradome neseniai – nežinojome, kad taip netoli Vilniaus centro galima atrasti TOKĮ parką! Vaikštinėjant pušynu pamiršti, kad esi Vilniuje – jautiesi lyg vaikščiodamas Palangos miško takeliais. Čia nesigirdi automobilių triukšmo, aplink vaikštinėja daug jaunų mamų su vaikučiais, ratus suka sportininkai – tiesiog tobula kurortinio miestelio idilė! Su šeimyna neretai Kryžiaus keliu nužingsniuojame 5 km ir daugiau – tai pats geriausias laisvalaikis ir sportas gamtoje“, – pasakoja Ieva.

Tačiau rimtai sportuoti ji lekia pas profesionalus. „Pirmasis ryto darbas visuomet būna kelionė į Motiejaus darželį. O tuomet – tiesiai pas savo trenerį! Sportuoti galiu tik ryte – po treniruotės turiu tiek jėgų ir energijos, kad, rodos, galėčiau kalnus nuversti! Tad sportas vakarais – ne man (šypsosi).”

Ar visad užimta mama randa laiko pailsėti? „Geriausiai atsigaunu namuose, kai juose lieku pati su savimi. Nors tokių progų pasitaiko ne taip dažnai (šypsosi), jų užtenka, kad „pasikraučiau“ ir su naujomis jėgomis vėl grįžčiau į gyvenimo šurmulį. Laiko draugėms taip pat atrandu – nors visos esame užimtos, turime tradiciją susitikti šeštadienio ar sekmadienio pietų – aptariam viską iki smulkmenų.“

Jolantos pabėgimai į gamtą

Visą dieną po miestą lakstanti ir su žmonėmis bendraujanti Jolanta Leonavičiūtė, vos radusi laisvą minutę stengiasi pabėgti nuo miesto šurmulio: „Gamtoje atrandu vidinę ramybę, pailsiu ir pasikraunu energijos. Labai dažnai pasiilgstu žalumos, tad atradusi gražią vietą į ją sugrįžtu ne kartą.“ Poilsį gamtoje Jolanta leidžia aktyviai ir neretai derina jį su sportu. „Kai tik orai kiek atšyla, šoku ant dviračio ir važiuoju į parkus, miškelius, prie upės ar ežero. Turiu pamėgtą vietą prie Žaliųjų ežerų – nuvažiuoju ten dviračiu, tuomet pasiimu valtelę ir paplaukioju. Arba prabėgu keletą kilometrų miško takeliais, padarau keletą pratimų – sportas gamtoje man būtinas – tai atgaiva visam kūnui, padedanti pasisemti teigiamų emocijų.“

Garsi moteris laiką gamtoje dažnai leidžia viena – pasak jos, vienatvės bijoti nereikėtų. „Vienatvės reikia kiekvienam žmogui. O gamta veikia labai raminančiai – kaip aplink tyliai ošia medžiai, viskas atrodo paprasčiau. Man labai svarbu rasti laiko pabūti vienai – kartais tiesiog sėdžiu ant upės kranto ir žiūriu į vandenį – dingsta stresas, mintys pačios tvarkingai susidėlioja, o problemos nebeatrodo tokios didelės. Tokia ta gamtos galia (šypsosi)“.

Tačiau Jolantą sutikti galima ir Vilniaus centre – lekiančią dviračiu Senamiesčio gatvelėmis, geriančią kavą jaukioje lauko kavinukėje ar perkančią n-tąją tamprių porą adidas parduotuvėje. „Negaliu ramiai praeiti pro sporto prekių parduotuvių vitrinas – turiu didelę silpnybę tamprėms. Ir nors jų turiu tikrai ne vienas, nuolat norisi naujų – sportuojančios merginos, greičiausiai, mane puikiai supranta!” Kaip ir Simona, Jolanta tiki, kad nauja, stilinga sportinė apranga ir avalynė suteikia motyvacijos. Ypač tiems, kurie sportuoja nereguliariai. „Naujas daiktas iškart paskatina veikti – kad pamiltum sportą kartais reikia tik tiek“, – šypsosi J. Leonavičiūtė.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24