Spausdinti šį puslapį

Lietuvių šeimų įvaikintų mergaičių ir berniukų skaičius beveik susilygino

2011-06-14, 09:08
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Per šiek tiek daugiau nei penkis š.m. mėnesius lietuvių šeimos įvaikino 48 be tėvų globos likusius vaikus, informuoja Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba.

Šiemet naujus namus rado 26 mergaitės ir 22 berniukai. Tarp įvaikintų vaikų 38 buvo iki 3 metų amžiaus, 7 – 4–6 metų ir 3 – 7–9 metų. Po 2 vaikus įvaikino 3 sutuoktinių poros, visi kiti vaikai įvaikinti po vieną.

Šiuo metu 34 lietuvių šeimos (asmenys), esančios Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos vedamoje pageidaujančiųjų įvaikinti apskaitoje, sutiko įvaikinti jiems pasiūlytus vaikus, 7-ioms šeimoms pateikti pasiūlymai ir laukiama jų atsakymo. Dar apie tris dešimtis šeimų laukia mažylio pasiūlymo.
„Įvaikinimo statistika rodo, kad sudėtingas ekonominis metas neigiamai nepaveikė ketinusių, o taip pat ir ketinančių priglausti tėvų globos netekusį vaiką, šeimų norų bei tikslų, – sako Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorė Odeta Tarvydienė. – Pastaraisiais metais vis dažniau pavyksta surasti šeimas ne tik kūdikiams, bet ir vyresniems nei trejų metų vaikams. Jos tampa lankstesnės ne tik vaikų amžiaus atžvilgiu, bet ir jų sveikatos problemoms.“
Pernai lietuvių šeimos įvaikino 109 beglobius vaikus, 2009 m. – 110, 2008 m. – 101.
Šiuo metu įtėviams ir globėjams teikiamos paslaugos ne tik priimant vaiką į šeimą, bet ir tada, kai jis joje jau auga. 58 savivaldybėse 21 socialinis partneris teikia šeimoms konsultacijas, kaip spręsti kylančias problemas, auginant vaiką.

socmin.lt

Komentuoti