Šaltibarščiai kitaip

2011-06-21, 09:35
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šiandien mes siūlome savo idėją pietums. Mūsų siūlomi pietūs sudaryti iš šių patiekalų:

šaltibarščiai kitaip, orkaitėje kepta lydeka ir pabaigai pasigaminkime vaisius su plakta grietinėle.

 

 

Šaltibarščiai kitaip

 

½ kg jautienos kaulų

2 mažos kekės burokėlių lapkočių

1 burokas

1 didelė kekė ridikų

žalumynai (2 morkos, 1 petražolė, ½ saliero)

1 šviežias agurkas

1 stiklinė grietinės

4 kietai virti kiaušiniai

2 šaukštai citrinos sulčių arba 1 šaukštas vyno acto

druska

svogūnų laiškai arba krapai

 

Žalumynus išvalome, išplauname, mėsą taip pat išplauname. Mėsą ir žalumynus kartu dedame į puodą užpilame 2 litrais vandens ir verdame (apie 1½ valandos). Sultinį atvėsinti, mėsą ir žalumynus išimti. Buroką nulupti ir sutarkuoti burokine tarka. Sutarkuotą buroką užpilti stikline verdančio vandens, uždengti ir palikti, kad atvėstų. Išplauti ridikus, supjaustyti griežinėliais. Nulupti agurko odelę ir supjaustyti jį kubeliais. Svogūnų laiškus arba krapus smulkiai sukapoti. Burokėlių lapkočius išplauti, supjaustyti ir dėti į puodą, užpilti mažu kiekiu sultinio ir troškinti apie 15-20 minučių. Iš sutarkuotų burokų nupilti vandenį į atskirą puodą, pilti sultinį, dėti supjaustytus ridikus ir agurkus, burokų lapkočius ir svogūnų laiškus arba krapus. Grietinę stiklinėje praskiesti sultiniu, gerai išmaišyti ir pilti į sriubą. Sriubą pasūdyti įpilti citrinos sulčių arba vyno acto, viską gerai pamaišyti ir atvėsinti. Patiekiant į lėkštę dėti ketvirčiais supjaustytą kiaušinį ir užpilti paruoštais šaltibarščiais.

 

Orkaitėje kepta lydeka

4 gabaliukai lydekos

kelios šakelės baziliko

druska, pipirai

aliejus

citrinos ketvirčiai papuošimui

 

Žuvį išvalome, išplauname ir pjaustome rombais. Lydekos gabalus įtrinti aliejumi, pasūdyti ir pabarstyti pipirais, žuvį dėtį ant skardos, šalia žuvies padėti baziliko šakeles ir viską uždengti folija. Kepti orkaitėje (180ºC) apie 25 min. Iškeptą lydeką dėtį į lėkštę papuoštą citrinos ketvirčiais ir šviežiais bazilikais.

 

Vaisiai su plakta grietinėle

1 stikinė abrikosų arba persikų kompoto

2 stiklinės tirštos grietinėlės

50 g graikiškų riešutų

½ stiklinės cukraus

 

Vaisius atskirti nuo sirupo (sirupą naudoti gėrimo paruošimui). Riešutus spulkiai sukapoti. Vaisius sudėti į ledainę pabarstyti juos dalimi riešutų. Išplaktį grietinėlę su cukrumi ir dėti ant vaisių. Ant viršaus užbarstome likusius susmulkintus riešutus ir pastatome vėsioje vietoje.

lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24