Pagalba buityje – naudingi patarimai

2013-06-01, 12:41
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Palaikyti švarą ir tvarką namuose – kasdienė mūsų užduotis. Neretai ji pareikalauja daug laiko, pastangų ir net pinigų. Iš tiesų jaukius, švara tviskančius namus gali susikurti kiekvienas. Efektyvūs tvarkymosi metodai bei priemonės padės Jums tai padaryti lengvai ir greitai.


Namų ruošoje reikėtų vengti cheminių valymo priemonių. Jos ne tik kenkia sveikatai, bet ir nemažai kainuoja. Bene daugiausiai brangių ir kenksmingų priemonių sunaudojame vonioje, nors puikiausiai galima išsiversti ir be jų. Plyteles, stiklinius paviršius kuo puikiausiai valo actas. Labiau užterštiems paviršiams valyti  pasigaminkite tyrelę, sumaišę sodą su actu.

Su kalkių nuosėdomis ant čiaupų kovoti padės citrinos rūgštis: patrinkite ja nešvarias vietas ir palikite nakčiai. Ryte beliks tik nušluostyti čiaupus šluoste.  Veidrodžiai atgaus spindesį, jei išblizginsite juos juodojoje arbatoje suvilgyta šluoste.

Virtuvėje nešvarą galima įveikti taip pat lengvai. Jei patamsėjo arbatinuko vidus, užplikykite jame obuolio ir citrinų žievelių, po 10 minučių išpilkite ir išskalaukite arbatinuką.

Stalo įrankiai blizgės, jeigu pavirsite juos vandenyje, kuriame buvo verdamos bulvės. Sudėtinga išplauti mėsmalę? Su šiuo sunkumu susidoroti bus lengviau, jei baigę malti mėsą, permalsite mėsmalėje žalią bulvę.

Neretai pasitaiko, jog šeimininkaujant virtuvėje prisvyla puodas. Jokiu būdu jo neišmeskite! Reikia įpilti į puodą tiek vandens, kad apsemtų prisvilusį paviršių, įberti daug druskos ir palikti keletui valandų. Minėtam laikui praėjus, puodą užkaiskite ir pavirkite keletą minučių. Visa tai atlikus, puodas bus vėl tinkamas naudoti ir dar ilgai tarnaus Jums ruošiant maistą.

Dažnai šeimininkės skundžiasi, jog kepant maistą keptuvėje taškosi aliejus, kurį vėliau sunku nuvalyti. To išvengsite, jei  prieš kepimą į keptuvę įbersite šiek tiek druskos.

Maisto pjaustymo lentelėms valyti ir dezinfekuoti paruoškite tokį tirpalą : į du litrus vandens įpilkite arbatinį šaukštelį baliklio, tuomet tirpalu sudrėkinkite šepetėlį, juo pašveiskite pjaustymo lentelę ir nuplaukite tekančiu vandeniu.

Jei Jūsų indų ploviklis neefektyviai šalina riebalus, įpilkite į jį šaukštelį citrinų sulčių.

Virtuvėje nuolat vyksta maisto gaminimo procesas, todėl pasitaiko, kad prisvyla ar pridega ne tik puodas, bet ir nukritus degtukui ar pastačius karštą indą apdega medinis baldas, stalas. Nevertėtų dėl to nuogąstauti : apdegusį paviršių gausiai  ištepkite majonezu ir palikite pusei valandos.

Susitvarkę namus, nepamirškite pasirūpinti savimi: išgerkite stiklinę granatų sulčių. Taip ne tik atgausite jėgas, tapsite žvalesni, bet ir sustiprinsite imunitetą, įgausite atsparumą peršalimo ligoms.

www.L24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24