Spausdinti šį puslapį

„Vilnijos kraštas – kultūrų paribys amžių tėkmėje“

2015-09-09, 12:22
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
„Vilnijos kraštas – kultūrų paribys amžių tėkmėje“ © vrsa.lt

Jau trečią kartą Vilnijos krašte keliomis kalbomis skambėjo šūkis: „Vilnijos kraštas – kultūrų paribys amžių tėkmėje". Šiais žodžiais įprasmintas prasidėjo III Etnokultūros festivalis, kurį organizavo Rudaminos daugiafunkcinio kultūros centro darbuotojai.

Medininkų pilies teritorijoje lauko scenoje savo kultūrą reprezentavo ir pristatinėjo skirtingų tautų atstovai iš Vilniaus krašto, Šalčininkų ir Trakų rajonų. Koncertinėje programoje pasirodė: Lenkų liaudies dainų ir šokių ansamblis „Świtezianka", Lietuvių folklorinis ansamblis „Verdenė", Rusų dainų ansamblis „Zabava", Lietuvių tautinis ansamblis „Nava", Baltarusių dainų ansamblis „Ranica", Lenkų liaudies dainų ir šokių ansamblis „Znad Mereczanki" bei Lietuvių folklorinis ansamblis „Lendvarė".

Renginio metu dalyviai ir svečiai galėjo grožėtis įvairiausias dirbiniais iš šiaudų, iš gėlių ir žolių pintomis verbomis bei vaišintis gydomosiomis arbatomis bei medžiotojų stirnienos sriuba.

Rudaminos daugiafunkcinio kultūros centro direktorės Violetos Cereška teigimu, galimybė prisidėti prie skirtingų Vilnijos krašto kultūrų puoselėjimo, jų turtų saugojimo ir tradicijų skleidimo yra tikra garbė.

Aleksandra Žuk-Butkuvienė
vrsa.lt

Komentuoti