Knyga – tautos tobulėjimo kelias

2012-02-23, 11:39
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė atidarė 13-ąją tarptautinę Vilniaus knygų mugę.

Šalies vadovės teigimu, mugė su šūkiu „Atversk pasaulį", subūrė visus, kuriems knyga - išminties lobynas. Knyga, pasak Prezidentės, atveria platesnį pasaulį, padeda pažinti žmones ir suartina tautas labiau nei bet kokios sutartys. Didžiausia regione tarptautinė Vilniaus knygų mugė šiemet yra ir Baltijos šalių knygų mugė. 

„Spausdintas žodis - tai kalbos išlikimo garantas, svarbus visoms trims Baltijos šalims. Knyga ypač svarbi ir mūsų tapatybės formavimui. Tai laiką įveikianti jungtis tarp praeities, dabarties ir ateities. Kad ir kokia būtų knyga - popierinė ar elektroninė - ji visada prisidės prie valstybės kūrimo. Knyga yra pats tikriausias tautos tobulėjimo kelias", - sakė šalies vadovė.

Prezidentės nuomone, būtina užtikrinti lietuviškos knygos sklaidą pasaulyje bei pasirūpinti, kad bibliotekose netrūktų knygų ir jos būtų prieinamos visiems, ypač vaikams ir jaunimui.

Šalies vadovė mugėje apžiūrėjo leidėjų pristatomas knygas vaikams ir suaugusiesiems, apsilankė Sigutės Chlebinskaitės kūrybinėje studijoje „Tu gali sukurti knygą", liejo akvarele knygos iliustracijas, stebėjo kaip kuriama ilgiausia knyga Lietuvoje bei tapo viena jos bendraautorių. Prezidentė taip pat apžiūrėjo ir 32 lietuvių iliustruotojų kūrybą išradingai sukonstruotame „Iliustrariume", kuris pernai Bolonijos knygų mugėje sulaukė didžiulio lankytojų dėmesio.

Prezidentės spaudos tarnyba

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24