Berlyno festivalio „vinis“ – komedija apie nacius

2012-02-17, 08:49
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Suomių komedija apie nacius, puolančius Žemę, tapo plačiausiai aptarinėjamu šių metų Berlyno kino festivalio filmu.

Juosta „Geležinis dangus“(„Iron Sky“) pasakoja apie grupę nacių, Antrojo pasaulinio karo pabaigoje pabėgusių į Mėnulį ir ten planuojančių naują ataką.

Susidomėjimas filmu nustebino renginio dalyvius ir rengėjus, labiau pratusius prie sunkesnio turinio juostų, praneša BBC.

Praėjusiais metais pagrindinis festivalio apdovanojimas „Auksinis lokys“ teko iraniečių filmui apie irstančią santuoką „Išsiskyrimas“.

Šių metų festivalyje pristatytas Angelinos Jolie režisūrinis debiutas „Kraujo ir medaus šalyje“ („In the Land of Blood and Honey“), pasakojantis apie karą Bosnijoje.

Filmo „Geležinis dangus“ veiksmas vyksta 2018 metais, kai nacių karys susiduria su JAV astronautu. Farso juostai prideda JAV prezidentė, labiau nei atsitiktinai panaši į buvusią Aliaskos gubernatorę Sarah Palin ir karinio jūrų laivyno kreiseris, pavadintas „USS George W. Bush“.

Filmo sukeltą susidomėjimą kai kurie žiniasklaidos atstovai vadina ženklu, kad vokiečiai jau susitaikė su savo nacistine praeitimi.

Tačiau vietos žurnalistai atsargesni. „Nors girdėjau, kad žiūrovai garsiai juokėsi, toje peržiūroje, kur buvau aš, taip nebuvo“, – teigė Kerstin Sopke iš agentūros AP.

„Čia tai vis dar jautrus klausimas, reikia būti atsargiam, kaip tai padaryti. Buvau nusiteikusi atsargiai, bet manau, kad komedija pavykusi“, – pridūrė žurnalistė.

Juostos kūrėjai rėmėsi sąmokslo teorija, kad naciai Antrojo pasaulinio karo metais buvo sukūrę pažangų NSO projektą. Tačiau filmo režisierius Timo Vuorensola jį apibūdina kaip „kvailą pokštą“.

Dauguma lėšų filmui kurti surinkta po viešo kreipimosi į gerbėjus internete. Visuomenei padėjus surinkti pinigų, prodiuseriai ketina išleisti ir komiksų seriją.

www.lrt.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24