Pajudės Klaipėdos piliavietės tvarkymo darbai

2012-01-17, 06:43
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Klaipėdos piliavietės tvarkymo darbai gali prasidėti jau šiemet. Uostamiesčio valdžia susitarė su greta esančios laivų statyklos vadovais, kad šie neprieštaraus ir perduos miestui dalį savo teritorijos.

Archeologiniai tyrimai parodė, kad Klaipėdos pilis buvo šiek tiek kitoje vietoje, nei manyta iki šiol – jos liekanų esą yra po dabartiniu keliu. Norint atkurti buvusius žvaigždės formos pilies gynybinių įtvirtinimų kontūrus, miesto reikmėms tenka perimti daugiau nei 70 arų šalia piliavietės esančios laivų statyklos teritorijos su ten esančiais pastatais.

Įmonės vadovai tvirtina sutiksią perduoti reikiamą teritoriją, jei už ją bus adekvačiai kompensuota. Suma dar nesutarta, tačiau verslininkai ant savivaldybės rengiamo piliavietės tvarkymo techninio projekto jau pasirašė.

Bendrovės vadovai sako suprantantys, kokia svarbi miestui yra piliavietė, tačiau pabrėžia, kad „Vakarų Baltijos laivų statykla“ bėra vienintelė laivus statanti įmonė Baltijos šalyse, todėl verslininkai viliasi, kad ir miestas nekels nepagrįstų apribojimų.

Piliavietės bastionams apšviesti, sutvarkyti aikštės dangą, kad čia galėtų vykti masiniai renginiai, Ūkio ministerija yra skyrusi pusantro milijono litų, savivaldybė – dar beveik 2 milijonus.

Skaičiuojama, kad buvusios žvaigždės formos pilies gynybinių įtvirtinimų kontūrams atkurti iš viso reikėtų apie 40 mln. litų.

Asta Kažukauskienė
LTV naujienų tarnyba
www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24