Kinga Obločinska – tarptautinio kalėdinių giesmių festivalio nugalėtoja

2021-01-11, 20:37
Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Kinga Obločinska Kinga Obločinska salcininkai.lt nuotr.

Šiemet jau 27 kartą vyko didžiausias kalėdinių giesmių festivalis, skirtas kun. K. Szwarlikui, kuris laikomas didžiausia kalėdinių giesmių apžvalga ne tik Lenkijoje, bet ir Europoje.

Kaip visada, festivalis vyko Będzine, Lenkijoje. Kiekvienais metais dešimtys tūkstančių žmonių dalyvauja peržiūros atrankos etapuose. 2021 m. sausio 7-9 d. festivalio finalinėse atrankose dalyvavo 140 atlikėjų iš Lenkijos, Ukrainos, Baltarusijos, Lietuvos, Kazachstano ir Italijos, kurie dar gruodžio mėnesį praėjo atrankas Lenkijoje ir užsienio šalyse.

Gruodžio mėnesį komisija išklausė 15 Lietuvos atlikėjų įrašų ir išrinko finalo dalyvius. Jais tapo: Gabriela Mockutė ir Karolina Michajlovska (Šalčininkų J.Sniadeckio gimnazija) ir Elżbieta Rosowska (Vilniaus J. I. Kraševskio gimnazija). Apdovanojimai taip pat skirti Emilijai Silkaitei ir Kingai Obločinskai (Šalčininkų J. Sniadeckio gimnazija, vadovė Tatjana Ulbin). Komusijos sprendimu į finalą buvo pakviesta Kinga Obločinska.

Festivalio rezultatas džiugina! Finale vienintelė Lietuvos atstovė, solistė Kinga Obločinska iš J. Sniadeckio gimnazijos (vadovė Tatjana Ulbin), laimėjo I vietą ir pelnė 5000 zlotų apdovanojimą, kurį įsteigė strateginis partneris, PGNiG fondas Ignacy Łukasiewicz.

Sveikiname ir linkime tolimesnės sėkmės!

salcininkai.lt

Medija

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24