Knygomis ir gerumu dalinasi visa Lietuva

2011-12-19, 14:19
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės globojama akcija „Knygų Kalėdos" pasklido po visą šalį. Prie akcijos prisijungė Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Jonavos, Jurbarko, Pasvalio, Ukmergės, Tauragės ir kitų miestų viešosios bibliotekos.

Šalies gyventojai per pirmąsias akcijos savaites nupirko šimtus knygų, o užsienio šalių ambasados padeda praturtinti bibliotekas geriausiais savo šalių leidiniais.

„Džiugu, kad akcija „Knygų Kalėdos" pasklido po visą Lietuvą ir kvietimą išpildyti vaikų svajonę skaityti naujas knygas išgirdo ne tik šalies gyventojai, rašytojai bei leidyklos, bet ir užsienio šalių ambasados. Toks didelis akcijos palaikymas rodo, kokia svarbi vertybė yra knyga. Paskleiskime knygų šviesą, dovanokime knygas ir dalinkimės gerumu", - sakė Prezidentė.

Prezidentės ir garsių žmonių knygos skaitymai, kuriais prasidėjo akcija „Knygų Kalėdos", nuvilnijo per visą šalį ir paskatino bibliotekas bei vietos bendruomenes, miestus bei miestelius įgyvendinti originalias idėjas knygos tema.

Šiaulių apskrities P. Višinskio viešoji biblioteka, norėdama paskelbti šias Kalėdas „Knygų Kalėdomis", iš knygų sukūrė kalėdinę eglutę. Klaipėdoje Teatro aikštėje įsikūrė „Knygų Kalėdų" namelis, o miesto viešoji I. Simonaitytės biblioteka kartu su rašytojais ir leidėjais keturioms regiono bibliotekoms padovanojo per 400 Klaipėdos rašytojų leidinių. Kauniečiai apskrities viešojoje bibliotekoje surengė šventinį koncertą „Kai sninga gerumu...".

Jurbarko, Tauragės, Pasvalio, Ukmergės, Jonavos ir kitų miestų bibliotekos, šalies gimnazijos ir mokyklos pakvietė į šventinius renginius ir pasakų skaitymus vietos bendruomenes, kurių dėka bibliotekų lentynos pradėjo sparčiai pilnėti.

Kvietimą praturtinti 1,5 tūkst. Lietuvos bibliotekų išgirdo ir užsienio šalių ambasados. Daugelis jų pasirenka remti konkrečias bibliotekas. Vokietijos, Italijos, Prancūzijos, Švedijos, Japonijos, Baltarusijos, Azerbaidžano ir kitų šalių ambasados padovanojo naujų knygų, enciklopedinių leidinių ir meno albumų lietuvių ir užsienio kalbomis.

Akcijoje dalyvaujantys „Pegaso", „Vagos" ir „Knygų namų" knygynai iki gruodžio 18 dienos surinko šimtus knygų. Šalies gyventojai specialiu akcijos ženkliuku pažymėtų knygų gali nupirkti su 20 proc. nuolaida iki gruodžio 23 dienos. Iš knygynų dovanos keliaus į krašto bibliotekas.

Prezidentė paskelbė akciją „Knygų Kalėdos", gavusi 300 vaikų rašytą laišką su prašymu padėti bibliotekoms įsigyti naujų knygų. Prie šios idėjos prisijungus Lietuvos leidėjų asociacijai, Bibliotekininkų draugijai, Spaustuvininkų asociacijai, Rašytojų sąjungos leidyklai, knygynų tinklams „Vaga", „Pegasas" ir „Knygų namai", Sigutės Chlebinskaitės studijai „Tu gali sukurti knygą", LRT ir radijui „Laisvoji banga", akcija „Knygų Kalėdos" tapo nacionalinė.

Prezidentės spaudos tarnyba

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24