Spausdinti šį puslapį

Joninių šventė Rudaminoje

2020-06-25, 17:07
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Birželio 24 d. savo vardo dieną švenčia Jonai, Janinos, taip pat Vandos ir Danutės. Ta proga kiekvienais metais Rudaminos daugiafunkcinis kultūros centras organizavo nepaprastai gražius ir linksmus renginius. Šiais metais, deja, pandemija stipriai pakoregavo šios kultūros įstaigos planus. Tačiau RDKC darbuotojai nusprendė pasveikinti varduvininkus kitaip ir kilo idėja jiems surengti šventinę loteriją.

Ši loterija vyko birželio 24 d. šalia Rudaminos daugiafunkcinio kultūros centro ir tęsėsi nuo ankstaus ryto iki vėlaus vakaro. Joje galėjo dalyvauti, bet kuriuo sau patogiu metu, visi Rudaminos seniūnijoje ir kituose miesteliuose gyvenantys Jonai, Janinos, Vandos ir Danutės.

Kiekvienas asmuo, dalyvavęs loterijoje, galėjo ištraukti palinkėjimus šiems ir kitiems metams gražių dovanėlių pavidalu. Loterijoje buvo galima laimėti įvairių prizų ir atminimo dovanėlių: kojines, kepures, raktų pakabukus, ženkliukus, RDKC marškinius ir rašiklius. RDKC darbuotojai visiems įrodė, kad turi gerą humoro jausmą. Tai įrodo pagrindinė loterijos dovana. Dalyviai galėjo laimėti BMW X6 automobilį, bet tik žaislinį.

Tą dieną oras buvo geras. Buvo saulėta ir šilta. Štai kodėl daugelis Jonų, Janinų, Vandų ir Danučių dalyvavo šventinėje loterijoje. Pavyzdžiui, į renginį atvyko Jano ir Janinos Paliuškevičių, kurie kartu gyvena jau beveik 40 metų, šeima. Jie pasidalino šio vardo suteikimo istorija. Ponas Jan pareiškė, kad tikriausiai tėvų pasirinkimui dėl naujagimio vardo turėjo įtakos jo vyresnis brolis, kuriam vardas Jan labai patiko. Tuo tarpu ponią Janiną taip pavadino tėvas, kurio vardas taip pat buvo Jan. Tačiau pono Jono, pagrindinio loterijos prizo - automobilio - laimėtojo, šeimoje šio vardo suteikimas tapo tradicija, kurią puoselėja skirtingos kartos.

Visa diena buvo labai nuotaikinga. Taip buvo ir dėka muzikantų, kurie renginio metu grojo akordeonais ir saksofonu.

Varduvininkai išgirdo daug gražių žodžių savo adresu. Vardadienio proga RDKC darbuotojai visiems perduodavo geriausius linkėjimus. Jie linkėjo svajonių, už kurias verta kovoti, džiaugsmų, kuriais verta dalintis, draugų, su kuriais verta būti, vilties, be kurios negalima gyventi. Jie taip pat palinkėjo, kad kiekvieno loterijos dalyvio gautas skėtis ne tik apsaugotų nuo lietaus, vėjo ir blogo oro, bet ir leistų, kad jo savininko namuose visada tvyrotų gera nuotaika.

Rudaminos daugiafunkcinio kultūros centro direktorė Violeta Cereška norėtų padėkoti šios įstaigos darbuotojams už tokio gražaus renginio organizavimą. Padėkos žodžius direktorė kreipia Vilniaus rajono savivaldybės adresu už šios šventės finansinę ir moralinę paramą. Violeta Cereška ir RDKC darbuotojai taip pat dėkoja visiems varduvininkams už aktyvų dalyvavimą šventinėje loterijoje.

Andžej Aškelovič
Nuotraukos: Andžej Aškelovič ir Renata Klim

Komentuoti