Virtualiojoje erdvėje pasivaikščiokite po parodą apie ateitį

2020-05-10, 09:00
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Virtualiojoje erdvėje pasivaikščiokite po parodą apie ateitį Organizatorių nuotr.

Paskutinius keletą mėnesių daugelis nejučia ėmėme daugiau mąstyti apie ateitį. Beveik prieš metus, 2019 m. vasarą, NDG surengta paroda „Saldus ateities prakaitas“ atspindėjo menininkų žvilgsnį į ateitį ir apėmė pastarųjų 40 metų Lietuvos dailę, pradedant aštuntojo dešimtmečio pabaiga–devintojo dešimtmečio pradžia – laikotarpiu prieš pat didžiąsias permainas.

„Dažniausiai apie naująjį Lietuvos meną pradedama kalbėti nuo Sąjūdžio laikų. Tačiau kaip kūrė menininkai dar nenutuokdami apie būsimus pokyčius, tačiau jau pamažu artėdami link jų?“ – klausė parodos kuratorės. Panašiai šiandien galime matyti ir pačią parodą. Kuruojant parodą, niekas negalėjo nuspėti artėjančios pandemijos, tačiau grėsmės nuojautą spinduliuojančių kūrinių parodoje netrūko.

Dabar, gyvendami laikotarpiu, kuris rengiant parodą dar buvo ateitis, pristatome galimybę iš naujo pažiūrėti šią parodą 3D formatu ir galbūt kitaip įvertinti joje išreikštus kūrėjų lūkesčius ir nuojautas. Menininko Adomo Žudžio parengtą 3D dokumentaciją galite atsisiųsti paspaudę nuorodą http://ndg.lt/SAP_NDG_GAME.zip. Atsiųstą failą išarchyvuokite. Atidarę aplanką, paleiskite programą NDGGamev2.exe

Gero pasivaikščiojimo po parodą!

Nacionalinės dailės galerijos inf.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24