Druskininkuose – išskirtiniai Kalėdiniai papuošimai Čiurlionio kūrybos tema

2011-12-16, 12:33
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Druskininkuose įsikūręs sveikatos ir poilsio centras „SPA Vilnius SANA“, minėdamas M. K. Čiurlionio 100-ąsias metines, subūrė menininkų komandą, kuri centro patalpas ir teritoriją greta jo pavertė garsiojo kompozitoriaus ir dailininko kūrybos erdve.

Greta sveikatos ir poilsio centro esančioje teritorijoje poilsiautojus pasitinka M.K.Čiurlionio paveikslų ciklo „Zodiako ženklai“ motyvais dailininkų Editos ir Gintauto Ačų sukurtos 12-os zodiako ženklų skulptūros. Šios įspūdingo dydžio skulptūros pagamintos iš šiaudų ir labai tiksliai perteikia M.K.Čiurlionio paveiksluose pavaizduotų žvaigždynų formas.

Centro vidus papuoštas M.K.Čiurlionio paveikslų ciklo „Žiema“ motyvais. Čia menininkai panaudojo itin dailias, šaltosios keramikos būdu sukurtas žvakides ir kitas įvairias menines detales, pagamintas iš natūralių, tik Druskininkų gamtoje augančių žolynų.

„Šios detalės mus tarsi nukelia į dailininko kurtą žiemos peizažą ir leidžia pajusti ypatingą šventinio laikotarpio dvasią“, - sako dailininkai Edita ir Gintautas Ačai.

„SPA Vilnius SANA“ šiuo metu galima išvysti ir žinomiausių M.K.Čiurlionio dailės kurinių („REX“, „Karalių pasaka“ ir kt.) parodą, kurią surengė menininkas Valdas Gilius.

Šventiniu laikotarpiu čia nuolat skamba M.K.Čiurlionio sukurta muzika: simfoninės poemos „Jūra“ ir „Miške“, fugos, styginių kvartetas „c-moll“ ir kūriniai fortepijonui.

Padedant menininkui Nagliui Baltušnikui yra išleistas ir specialus kalendorius su dvylika M. K. Čiurlionio paveikslų, kurį galės gauti kiekvienas sveikatos ir poilsio centro lankytojas.

„Labai džiaugiamės, kad mūsų pakviestiems menininkams pavyko sukurti nuostabią atmosferą, pagrįstą M.K.Čiurlionio kūrybos motyvais. Ji leidžia pajusti ypatingą artėjančių švenčių aurą ir suteikia galimybę maksimaliai atsipalaiduoti kūnui ir sielai“, - sako „SPA Vilnius SANA“ marketingo direktorė Eglė Rukšėnaitė.

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24