Tapytojo palikimas – ir poezijos knygoje

2011-12-13, 07:12
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Plačiau susipažinti su neatskiriama vieno iškiliausių XX a. antros pusės tapytojų Algio Skačkausko kūrybos dalimi – eilėraščiais – kviečiama gruodžio 13-ąją.

Gruodžio 13 dieną, 19 val. Piano.lt koncertų salėje vyks Algio Skačkausko knygos „Eilėraščiai, rašyti anatomijos pamokoje“ pristatymas.  

Renginyje dalyvaus knygos sudarytojas Pranas Morkus, literatūrologas ir leidyklos „Baltos lankos“ generalinis direktorius Saulius Žukas, rašytojai Liudvikas Jakimavičius ir Juozas Erlickas. Algio Skačkausko eilėraščius skaitys aktorius Virgilijus Kubilius, gros Nerijus Bakula (akordeonas) ir Rūta Rinkevičiūtė (fortepijonas).

„Algio Skačkausko tapyba jau turi savo vietą Lietuvos meno istorijoje. Tačiau Algio eilėraščiai iki šiol buvo daug mažiau pažįstama jo kūrybos dalis, nors tapyboje ir tekstuose neretai sutinkami vieni kitus papildantys ir pakartojantys motyvai. Tikimės, kad ši knyga priartins Algį Skačkauską – poetą, o ne vienam galbūt taps tiltu į jo kūrybinį palikimą,“ – sakė leidyklos „Baltos lankos“ vadovas Saulius Žukas.

Tapytojas, poetas ir pedagogas Algis Skačkauskas (1955–2009) tapybą Lietuvos valstybiniame dailės institute baigė 1983 metais. Buvo Lietuvos dailininkų sąjungos narys, priklausė dailininkų grupei „24“, dėstė Vilniaus vaikų ir jaunimo dailės mokykloje bei Justino Vienožinskio dailės mokykloje. Per tris kūrybos dešimtmečius surengė per 20 personalinių parodų. Nors eilėraščius kūrė beveik visą gyvenimą – yra jų skelbęs periodinėje spaudoje, surengęs kelis poezijos vakarus – ši knyga yra pirmoji Algio Skačkausko eilėraščių rinktinė.

Knygos „Eilėraščiai, rašyti anatomijos pamokoje“ sutiktuvės vyks gruodžio 13 d., antradienį, 19 val. Piano.lt koncertų salėje, Trakų g. 9/1 (įėjimas iš Kėdainių g.).

www.lrt.lt

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24