Kaunas taps lietuviškos muzikos sostine

2011-12-12, 16:36
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kauno „Žalgirio" arenoje pirmadienį vykusioje spaudos konferencijoje atskleisti muzikos apdovanojimų M.A.M.A. nominantų trejetai. Sausio 8 dieną Kauno „Žalgirio" arenoje įspūdingos ceremonijos metu, kurią tiesiogiai transliuos TV3, bus iškilmingai apdovanoti muzikos pasaulio žmonės, per pastaruosius dvejus metus sukūrę ryškiausius ir kokybiškiausius darbus. Apdovanojimų globėja - Kauno miesto savivaldybė.

Nominantų šešetukus, o vėliau - ir trejetukus rinko 68 asmenų komisija. Organizatoriai pažadėjo, kad savo atlikėją turės galimybę išsirinkti ir publika.

Pasak organizatorių, tris valandas truksiančiu renginiu siekiama sujudinti lietuviškos muzikos pasaulio vandenis ir parodyti tai, kas nepelnytai lieka už televizijos ekranų ir nepatenka į radijo eterį. „Tai - ne tik apdovanojimai, tai - judėjimas, kuriuo siekiame parodyti, kas daro įtaką muzikiniam gyvenimui", - tvirtino Saulius Urbonavičius-Samas.

„Kaunas yra ne tik krepšiniu gyvas. Ne tik krepšiniui buvo statoma „Žalgirio" arena. Mieste vyksta ne vienas itin populiarus didelis renginys. Tai - ir Pažaislio muzikos festivalis, ir „Kaunas Jazz" festivalis. Tikiuosi, kad šis renginys nenusileis kokybe ir linkiu, kad taptų kasmetinis, o ateityje plėstųsi, apimtų visą miestą ir truktų kelias dienas", - organizatoriams linkėjo Kauno meras Andrius Kupčinskas, kuris tuo pačiu pajuokavo, kad sužinojus, jog Lietuva negavo teisės organizuoti Olimpinio krepšinio atrankos turnyro, buvo lengviau apsispręsti dėl paramos M.A.M.A. apdovanojimams.

Kauną pavadinus lietuviškos muzikos sostine, miesto mero pavaduotojas Stanislovas Buškevičius priminė, kad Kaunas yra lengvosios muzikos Lietuvoje lopšys, tarpukariu atskleidęs Danieliaus Dolskio, Antano Šabaniausko talentus, o 7-ame dešimtmetyje subūręs ne vieną big-bito ansamblį, tarp kurių buvo studentiškos grupės „Kertukai" ir „Aitvarai".

Apdovanojimų organizatoriai pažadėjo „dar daugiau šviesos ir dar daugiau garso" bei patikino, kad visi atlikėjai scenoje gros ir dainuos gyvai. Žiūrovai renginyje išvys ir scenos veteranus, ir jaunus atlikėjus, išgirs įvairių stilių muziką.

Vienu svarbiausių uždavinių sau organizatoriai įvardija lietuviško pramogų verslo kokybės kartelės kėlimą. Jie neslėpė, kad kurdami M.A.M.A. apdovanojimų koncepciją orientavosi į vieną geriausių muzikos ir šou pasaulyje pavyzdžių - „Grammy" apdovanojimus. Organizatoriai užsibrėžė tikslą sukurti nepamirštamą šou šimtams tūkstančių televizijos žiūrovų ir susirinkusiai publikai. Todėl daug dėmesio skiria aukščiausio lygio renginio kokybei ir vizualumui: įspūdingiems specialiai apdovanojimų ceremonijai parengtiems muzikantų pasirodymams, naujausiai šviesos ir garso aparatūrai, specialiesiems efektams, kaskadiniams triukams.

Į renginį planuojama pakviesti apie 1000 garsiausių muzikos pasaulio, pramogų verslo atstovų. Išskirtinei elitinei publikai arenoje bus skirtos kelios VIP zonos. Taip pat bus įrengta rekordinio dydžio, kelių lygių gerbėjų zona (fanzone). Į ją pateks spec. bilietus įsigiję  arba  kitas organizatorių sąlygas įvykdę muzikos gerbėjai iš visos Lietuvos.

M.A.M.A. nominantų trejetai:

Metų atlikėjas:

Marijus Mikutavičius, Andrius Mamontovas, Mantas Jankavičius

Metų atlikėja:

Jazzu, Alina Orlova, Evelina Sašenko

Metų grupė:

„Sel", „BrassBastardz", „G&G Sindikatas"

Metų roko grupė/atlikėjas/atlikėja:

„Antis", „Freaks on Floor", „Biplan"

Metų elektroninės muzikos grupė/atlikėjas/atlikėja:

„Empti", „Leon Somov&Jazzu", „BrassBastardz"

Metų alternatyvios muzikos grupė/atlikėjas/atlikėja:

„RasaBasa", „Liūdni slibinai", „Skylė"

Metų hip-hop grupė/atlikėjas/atlikėja:

Dee ir Kamy, „Despotin Fam", „G&G Sindikatas"

Metų muzikos prodiuseris:

Mario Basanov, Linas Adomaitis, Stano

Metų muzikos albumas:

„BrassBastardz" - „Synthezatorium", Jazzu ir Leon Somov - „Score", „Sel" - „Aš kaip žąsis"

Metų muzikos vaizdo klipas:

Marijonas, Mia, Mantas - „Nebetyli sirgaliai", „G&G Sindikatas" - „Žaibo rykštė", Mantas - „Vienišų namų tyla"

Metų debiutas (grupė/atlikėjas/atlikėja):

„Bjelle ir Peru", Ieva Narkutė, „Gerai Gerai&Miss Sheep"

www.kaunas.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24