Spausdinti šį puslapį

Prezidentūroje tęsiasi kalėdiniai renginiai

2011-12-11, 16:46
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Į Prezidentūros kiemelį Prezidentė Dalia Grybauskaitė sukvietė nevyriausybines organizacijas, dalyvaujančias kalėdinėje labdaros mugėje.

Antrą kartą Prezidentūros kiemelyje rengiama kalėdinė Nevyriausybinių organizacijų labdaros mugė – ilgai lauktas renginys, praneša LTV „Šiandien“. Neišsigandę žiemiško oro žmonės skubėjo pasimėgauti kalėdiniu jaukumu, kartu nepamiršdami padėti sukurti gražesnes Kalėdas tiems, kas jų susikurti negali.

Pasak Prezidentės, Kalėdos – tai laikas, kai visi galime atsigręžti į žmones, kuriems labiausiai trūksta šilumos ir dėmesio.

Ant 28-ių nevyriausybinių organizacijų prekystalių – vaikų ir neįgaliųjų pagaminti kalėdiniai suvenyrai, pagal senovinį receptą kepti meduoliai.

Mugės lankytojai gali iš pirmų lūpų sužinoti, kaip praskaidrinti sergančių vaikų dienas, kokios pagalbos reikia pagyvenusiems vienišiems žmonėms, kaip padėti išgyvenantiems krizę, ar iš įkalinimo įstaigų grįžtantiems asmenims.

Nevyriausybinių organizacijų surinktos lėšos padės sukurti gražesnes Kalėdas nepasiturinčioms šeimoms, neįgaliesiems.

Išalkusieji Prezidentūros kiemelyje gali pasistiprinti kareiviška koše, pasivaišinti obuolių pyragu ir karšta arbata.

„Kalėdos – metas, kai visi galime tapti nors truputį geresni. Nepamirškime atsigręžti į žmones, kuriems labiausiai trūksta šilumos ir dėmesio. Labdaros mugė primena, kad padėti kitam yra visai paprasta. Savanorystė, aukojimas ir kita pagalba ar tiesiog įsigyta rankų darbo dovanėlė padeda skleisti Kalėdų viltį ir gerumą kiekvienam iš mūsų“, – sakė Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Šiemet mugėje – 28 nevyriausybinių organizacijų pristatomos įdomios idėjos, kaip galima padėti vieni kitiems. Čia galima įsigyti rankų darbo kalėdinių dovanėlių: neįgaliųjų kūrybos, vaikų rankdarbių, įkalinimo įstaigose esančių žmonių dirbinių ir kitų įvairių kūrinių.

Monika Petrulienė
LTV „Šiandien“

www.lvcom.eu

Komentuoti