Klaipėdoje – festivalis „Salve musica“

2011-12-09, 05:35
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Klaipėdos koncertų salėje prasidėjo festivalis „Salve musica“. Jo programoje – barokas, džiazas, tango opera ir premjera mažiesiems.

Tradicinis didžiąsias metų šventes klasikinės muzikos skambesy pasitikti kviečiantis festivalis „Salve musica“ rengiamas jau septintą kartą.

Jį pradėjo Nacionalinio operos ir baleto teatro primadona Sigutė Stonytė, neslepianti sentimentų miestui, kuriame – jos karjeros pradžia.

„Aš noriu čia gyventi – toks mano jausmas. O gyvenu Vilniuje, tokiam triukšmingam mieste, burbuliacijos kur daug visokios yra... Aš norėčiau gyventi Klaipėdoje ir galbūt kada nors ta svajonė išsipildys“, – sako S. Stonytė.

Iki Naujųjų metų Klaipėdos koncertų salėje pasirodys solistė Asmik Grigorian su Lietuvos kameriniu orkestru, Evelina Sašenko su Eugenijumi Chrebtovu. Jie atliks tango operą „Marija de Buenos Aires“.

Taip pat svečiuosis Čekijos klarnetų kvartetas „Clarnet factory“ ir varpelių ansamblis „Arsis“ iš Estijos.

Į Naujuosius metus lydės vokalinė grupė „Capela A“.

Anot festivalio organizatorių, labiausiai kol kas publika domisi premjera – muzikiniu spektakliu visai šeimai „Sofija muzikuoja“.

„Mūsų naujas pastatymas „Sofija muzikuoja“ pasakos, kad ne tik vaikai – berniukai ir mergaitės – mėgsta muziką, bet ir karvytė Sofija taip pat mėgsta muziką ir svajoja padainuoti su orkestru. Ji nuvyksta į didelį miestą ir pradeda ieškoti orkestro“, – pasakoja   Klaipėdos koncertų salės direktorės pavaduotoja Loreta Narvilaitė.

Šventinės klasikos festivalį „Salve musica“ klaipėdiečiai, anot organizatorių, itin mėgsta – gruodį Klaipėdos koncertų salę aplanko daug daugiau žmonių nei kitais mėnesiais. 

Asta Kažukauskienė
LTV „Panorama“

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24