Ką daryti, kai telefonas įkrenta į vandenį? 5 naudingi patarimai

2019-11-15, 10:15
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Ką daryti, kai telefonas įkrenta į vandenį? 5 naudingi patarimai pixabay.com asociatyvi nuotr.

Telefonas – atributas, reikalingas kiekvienam šių dienų herojui. Tai lyg super galia, padedanti rasti, pažinti, įamžinti, pritrenkti nuobodulį ar komunikuoti tiek raštu, tiek balsu su visu pasauliu. Viskas taip apsivertė aukštyn kojomis, kad kartais net baugu pasidaro, kai paliekame savo namų erdvę be šio išmaniojo įrenginio. Visgi, kaip ir Achilas turėjo savo silpnąją vietą, taip ir Samsung ar iPhone mobilusis telefonas gali turėti mirtiną silpnybę, tik ne kulną, o – drėgmę.

Telefonai tekšteli įvairiose skysčio talpyklose: kriauklėje, tualete, vonioje, pasibūna ežero dugne ar pasiūbuoja jūros bangose. Mano-phone telefonų taisykla, įsikūrusi Vilniuje, patvirtina, kad 50% visų remonto darbų atliekami būtent dėl neapdairiai sukeltų, sunkių drėgmės pažeidimų. Taigi, kaip išvengti kritinių situacijų ir ką daryt, kai telefonas įkrenta į vandenį? Kviečiame susipažinti su 5 naudingais patarimais, padėsiančias ne tik išvengti finansinių nuostolių, bet ir išsaugoti svarbiausias technikos dalis.

1. Ištraukite telefoną iš vandens kiek įmanoma greičiau, nebent į jį teka elektros srovė

Įmetę telefoną į vandenį vargu ar išvengsite remonto, vis dėlto, reaguodami greitai – sumažinsite drėgmės sukeliamą žalą. Taigi, jeigu tokiai technologinei katastrofai jau buvo lemta atsitikti, pasistenkite kuo greičiau ištraukti prietaisą iš vandens (jeigu jis yra atjungtas nuo elektros tėkmės), informuojama pranešime spaudai. Jeigu telefonas paniro į vandenį tuo metu, kai buvo prijungtas, pirmiausiai ištraukite kroviklį iš rozetės. Saugiausias būdas: prieš panerdami rankas į vandenį, išjunkite elektrą visuose namuose, įsitikinkite, kad nėra pavojaus sveikatai ir tik tada griebkite įrenginį iš vandens. Įspėjame! Traukdami neatjungtą telefoną, rizikuojate savo sveikata, kadangi toks įvykis gali baigtis elektros šoku.

2. Nedelsdami išjunkite telefoną net jei ir atrodo, kad jis puikiai veikia

Įmetus mobilųjį telefoną į vandenį, gali atrodyti, kad nieko jam neatsitiko. Vis dėlto, toks mąstymas yra klaidingas. Jeigu iPhone, Samsung, Xiaomi ar kitas modelis jau paniro į vandenį, didelė tikimybė, kad jo vidinės dalys yra sušlapusios. Neišjungdami telefono, padidinate trumpojo jungimo tikimybę.

3. Nuimkite telefono dangtelį, ištraukite bateriją ir visas detales paguldykite ant popierinių rankšluosčių

Ištraukę telefoną iš vandens, vis dar turite reaguoti greitai. Raskite švarių popierinių rankšluosčių ir patieskite juos ant stalo. Kitas svarbus žingsnis – telefono dangtelio nuėmimas ir akumuliatoriaus išėmimas. Daugelį telefonų modelių galėsite išmontuoti gana paprastai. Kiek sudėtingiau gali būti su „Apple“ iPhone, kadangi tam, kad iš jų išimti bateriją, reikia specialaus atsuktuvo. Jeigu nesate tikri kaip tinkamai atlikti šiuos veiksmus, informacijos visuomet galite ieškoti instrukcijose.

4. Išimkite SIM kortelę

SIM kortelėje saugomi visi kontaktiniai duomenys ir daugeliu atvejų, tai gali būti vertingiau už patį telefoną. Panardintas telefonas sukelia jaudulį, dėl kurio neretai pamirštame šią mažą, bet reikšmingą dalelytę. Labai svarbu, kad atlikę visus aukščiau išvardintus veiksmus, Jūs taip pat ištrauktumėte SIM kortelę ir (kaip ir kitas dalis) padėtumėte ją ant sauso popierinio rankšluosčio ar kitos medžiagos, sugeriančios drėgmę.

5. Pristatykite prietaisą į telefonų taisyklą

Net ir atlikus viską nepriekaištingai, telefoną derėtų pristatyti į remonto centrą. Tai padės ne tik išvengti galimų gedimų ateityje, bet ir sutaupyti. Patyrę meistrai apžiūrės Jūsų įrenginį, o diagnozavus gedimą – pataisys jį per nepilną pusvalandį. Mano-phone taisykla greitai ir pigiai remontuoja įvairius telefonų modelius: „Apple“ iPhone, „Samsung“, „Huawei“, „HTC“, „Nokia“ ir t. t. Telefonų remontas atliekamas visoje Lietuvoje, bet jeigu gyvenate Vilniuje, savo įrenginį galite pristatyti adresu: J. Jasinskio g. 16, Vilnius (Parduotuvė IKI, 2 aukštas).

Pabaigai
Tai nėra vienintelis būdas išgelbėti telefoną nuo vandens. Žmonės linkę testuoti įvairius metodus, pavyzdžiui: telefono panardinimas į nevirtus ryžius, vandens išsiurbimas su siurbliu, vandens išpūtimas su oro kompersoriumi ir t. t. Vieną aišku – mūsų išradingumui ribų nėra. Kad ir kokį metodą pasirinksite, maža tikimybė, kad susidūrimas su meistrais neįvyks. Šie būdai labiau padeda sumažinti žalą, o ne visai ją panaikinti. Jeigu telefonas jau įkrito į vandenį, visų gedimų išvengti turbūt kad nepavyks. Vis dėlto, technologijos tobulėja, o telefonų meistrų išradingumas kasmet auga, tad remonto paslaugos ilgai neužtrunka, o jų kaina taip pat yra sąlyginai žema.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24