„Menas senuosiuose Lietuvos dvaruose“ uždaro sezoną

2011-12-06, 05:02
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Gruodžio 7 dieną šiuolaikinės dailės gerbėjai kviečiami į Senąją Vilniaus rotušę pasiklausyti spalvų ir muzikos garsų.

Baigiamojoje tarptautinio festivalio „Menas senuosiuose Lietuvos dvaruose“ parodoje dalyvauja Miglė Kosinskaitė, Klaudijus Petrulis, Virgis Ruseckas, Martynas Gaubas, Arvydas Kašauskas, Juanas Hernandezas (Ispanija), Priit Pajos (Estija). Muzikinę atmosferą kurs klavišininko A. Šerpyčio ir saksofonisto A. Lakshman džiazo duetas, rašoma pranešime spaudai.

Prasidėjęs kaip opozicinė idėja elitinei, uždarai sostinės meno ir kultūros bendruomenei, projektas apjungė aštuonias istorinę, architektūrinę reikšmę turinčias erdves didžiuosiuose miestuose bei miesteliuose. Per ketverius metus pavyko pasiekti užsibrėžtą tikslą – atgaivinti senųjų dvarų erdves, atvežti profesionalųjį meną iš sostinės į regionus, atverti tapybos pasaulį platesniam žiūrovų ratui.

Tos pačios kaip ir Vilniuje meno kūrinių kolekcijos eksponuojamos Kaune, Kėdainiuose, Raudonėje, Trakų Vokėje, Anykščiuose ir Kelmėje. Visuose miestuose projektas jau turi savo nuolatinę publiką, o ištikimų gerbėjų skaičius nuolat auga. Daug dėmesio bei iniciatyvų sulaukiama ir iš menininkų pusės: tiek Lietuvos, tiek užsienio menininkai noriai jungiasi į festivalio dalyvių gretas.

Šiemet iš viso surengtos 35 tapybos parodos (viena jų – Maskvoje, „Metropol“ galerijoje). P rojekto sumanytojas ir vykdytojas, VšĮ „Artkomas“ direktorius Olegas Darčanovas labiausiai džiaugiasi prie projekto prisijungusiu Kėdainių Daugiakultūriu centru, kuriame parodų atidarymus lydėjo jauki fortepijono muzika ir didelis miestiečių susidomėjimas.

Menotyrininkas Remigijus Venckus pastebi, kad meno parodų iniciatyvų egzistuoja nemažai, tačiau neretai pasitaiko, kad vos kelis kartus surengti projektai nutrūksta ir niekada neatgyja.

www.lrt.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24