Spausdinti šį puslapį

Ypatinga meninė instaliacija: galite tapti jos dalimi

2019-05-10, 08:44
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Ypatinga meninė instaliacija: galite tapti jos dalimi Pranešimo spaudai autorių nuotr.

Norint savo akimis išvysti pasaulinio garso kūrėjų menines interpretacijas, nebūtina tūkstančius kilometrų keliauti į svetimą šalį. Meno gerbėjų džiaugsmui, tokia galimybė yra ir Lietuvoje. Vilniuje įsikūrusioje galerijoje „TSEKH Vilnius“ apsilankę žiūrovai gali išvysti pasaulinį pripažinimą pelniusio lietuvio Tado Černiausko, geriau žinomo slapyvardžiu Tadao Cern, kartu su „Huawei“ sukurtą ypatingą meninę instaliaciją.

Pasak jos autorių, specialiai projektui „Step into the Art“ iš balionų sukurta interpretacija suteikia unikalią galimybę kitokiu kampu pažvelgti į meną bei netgi tapti jo dalimi. Tuo jau spėjo pasinaudoti ir žinomi Lietuvos žmonės, nepraleidę progos tamsoje įsiamžinti tarp metalinio atspalvio balionų.

Dar prieš oficialų parodos atidarymą fotografas Naglis Bierancas su laidų vedėja Gintare Gurevičiūte buvo vieni pirmųjų, išvydę T. Černiausko instaliaciją tamsoje. Jie kartu su kitais „Huawei“ ambasadoriais iš Latvijos bei Estijos dalyvavo fotosesijoje ir buvo įamžinti tarp balionų.

Modelių stiliumi pasirūpino prekės ženklo „Airida Skrick“ dizainerė Airida Skrickienė, o fotosesija rūpinosi išskirtinę akį turintis fotografas Tomas Adomavičius. Pastarasis fotosesijai pasirinko „Huawei P30 Pro“ flagmaną ir turėjo galimybę įvertinti šio įrenginio fotografijos galimybes.

„Palyginus su kitais telefonais, manau, kad esant prastam apšvietimui šis modelis fotografuoja daug geriau. Kas man labiausiai patiko, tai plataus kampo objektyvas. Tai yra tikrai vau ir kiekvienas telefonas privalo jį turėti“, – teigia T. Adomavičius.

Modeliu tapęs N. Bierancas neslėpė džiaugsmo turėdamas galimybę Vilniuje pamatyti pasaulyje žinomo lietuvių menininko instaliaciją, pasižyminčią unikalumu. „Šis meno kūrinys – išskirtinis ne tik dėl savo formos, bet ir suteikiamos galimybės patiems į jį tarsi įsilieti. Pozuodamas tarp balionų dar kartą įsitikinau, kad menas atskleidžia gražiausias mūsų savybes“, – sako garsus fotografas.

Tarp balionų tamsoje pozavusi G. Gurevičiūtė taip pat pridūrė, kad surengta fotosesija jai buvo unikali patirtis. „Kūrėjų sprendimas galerijos erdvę apšviesti tik menka šviesa atskleidžia visiškai kitokią meno pusę. Tuo pačiu tai sužadina jausmus ir pojūčius, nuo kurių lengvai, bet maloniai pašiurpsta oda. Tai tikrai buvo nepamirštama“, – įspūdžiais dalijasi G. Gurevičiūtė.

„TSEKH Vilnius“ galerijoje esanti T. Černiausko kartu su „Huawei“ sukurta instaliacija atvira visiems. Žiūrovai kviečiami nemokamai ją apžiūrėti iki gegužės 16 d., kasdien nuo antradienio iki šeštadienio, nuo 14 iki 20 valandos, rašoma pranešime spaudai.

Komentuoti